Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 259 367
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 3 060
  • София
Като героиня на Караславов , преизпълнена с добродетели - от кърпене до ремонтни дейности Grinning
Кажи нещо и за секса  Twisted Evil

За мен един мъж трябва да е способен да се справи с елементарни битови повреди, както аз съм способна да се справям с доста сеериозна част от тях, че и да шия, готвя и др.

Ми, какво сега, сръчна съм във всички дейности!  bowuu По-добро от това, здраве му кажи! Подобни характеристики се предават през поколенията и са положителни. А битовите дейности, извършвани от компанията родител-дете, е много приятно и обучително - заздравяват се отношенията и детето се учи от майка си/баща си кое как се прави. Досега само за музиканти и за хирурзи нашенски съм чувала да не поправят нищо вкъщи, защото трябва да запазят деликатността на фините движения на ръцете си. Е, и ако са мързеливи.

# 3 061
  • София

А и като се замисля, у нас всеки мъж вкъщи си е сам водопроводчик, и майстор, и електричар; тъй че дори и за професия още не може да се смята.

олеле как забравихме българският мъж със златните ръце и чужденеца, дето за нищо не става  tooth
Българин или чужденец, някак никога не сме се привличали с хора със "златни ръце", не знам защо.

зЗа мен един мъж трябва да е способен да се справи с елементарни битови повреди, както аз съм способна да се справям с доста сеериозна част от тях, че и да шия, готвя и др.
Търсиш си равностоен партньор. А аз не мога нищо да поправям и най- много мога да зашия копче, стига да не е много специално. Предполагам затова умението да разрешава ВиК проблеми и да сменя крушка не ми е било водещо при избора на мъж. По важно ми беше да умее да свири на китара правилната музика. Grinning

толкова ли е трудно да се омъжиш след 35г?
Зависи какво търсиш и какво предлагаш? Wink

# 3 062
  • София
bowuu bowuu bowuu
Трудова терапия.  Mr. Green
Вместо да се ядосваш с майстори.
Опитът беше силно положителен.

# 3 063
  • София
аз затова писах, че обикновено хората със златни ръце са такива и във всички други дейности, които изискват фина моторика, комбинативност и аналитичност. Няма да намериш човек с две заврени в д-то ръце, който да може да свири на някакъв музикален инструмент. Някак последното със свиренето го приемам по подразбиране към целия комплект сръчности и инженерни наклонности. между другото, и двете ни деца са ги наследили.

# 3 064
  • София
Няма да намериш човек с две заврени в д-то ръце, който да може да свири на някакъв музикален инструмент. Някак последното го приемам по подразбиране към целия комплект сръчности и инженерни наклонности.
Той може и да може всичко, но да не иска. Това са две различни неща.  Laughing

# 3 065
  • София
аз затова писах, че обикновено хората със златни ръце са такива и във всички други дейности, които изискват фина моторика, комбинативност и аналитичност. Няма да намериш човек с две заврени в д-то ръце, който да може да свири на някакъв музикален инструмент. Някак последното го приемам по подразбиране към целия комплект сръчности и инженерни наклонности.
Не знам, сещам се за поне трима мъже, които са изключителни таланти в разни области и изобщо идея нямат от какъвто и ремонт. Това е до практика и традиция. Таткото е правил това прави го и детето се научава. Някои просто не са имали повод за подобна опитност, а други изобщо нямат и желание. Не бих съдила за нито едно от изброените от теб качества по това дали мъжът има склонност да лежи под мивката и колата си или не.

# 3 066
  • София
че нали затова е поопознаването в битова среда преди женитбата! Ние се оженихме след като вече живеехме заедно и като за "здрасти", трябваше да си направим осважителен ремонт в първия ни дом - една невзрачна гарсониера, чието основно предимство беше ниският наем. Тогава се видя колко може. Иначе, по кафенета и кръчми няма как да се разбере дали може и дали иска.

# 3 067
  • София
ако смятат правенето на ремонт или оправянето на протеклия кран вкъщи за мизерна и долна работа, под тяхното ниво, естествено че няма да искат да го правят, дори и да могат! Но ако един мъж чак толкова се гнуси, кой го знае какво следва нататък! ще вземем да се озовем в някоя неблагоприятна битова ситуация, и онзи ще гледа като идиот и нищо няма да похване.

# 3 068
Ох, още от соц-а си спомням как сръчният български мъж лежи под жигулата в събота сутринта. После в неделя още в 8 сутринта почваше да чегърта с бормашина или някакъв друг инструмент (на мен ми звучеше като банцинг или нещо още по-изнервящо). Е чесно не знам как не се събори тоя блок, където живеехме по онова време. То не бе ремонти, то не бе чудо.

# 3 069
  • София
ако смятат правенето на ремонт или оправянето на протеклия кран вкъщи за мизерна и долна работа, под тяхното ниво, естествено че няма да искат да го правят, дори и да могат! Но ако един мъж чак толкова се гнуси, кой го знае какво следва нататък! ще вземем да се озовем в някоя неблагоприятна битова ситуация, и онзи ще гледа като идиот и нищо няма да похване.
Може да си похване поне телефона и да викне някой да оправи проблема. Wink Такова умение ми се струва равностойно, не знам защо.

# 3 070
  • София
абе, какво толкова го презирате сръчния български мъж! Не изглежда достатъчно аристократично със заврени в д-то ръце ли? Или ще му падне достойнството, ако поправи един течащ кран и налепи двайсет плочки?  newsm78

Да, бе, и ще се затича някой "майстор" точно в събота и неделя да ти поправи пералнята, която е сдала багажа незнайно защо, с пълен барабан с вода и полуизпрани дрехи, сред които и костюма на детето, с който то трябва да играе утре. Тогава не един, а пет телефона да има, вероятността да си ггледаш пълната пералня и детето да реве, клони към единица. И други примери мога да дам, в които точно тази способност на мъжаа да е техничар и със златни ръце, е спасявала положението, докато други мъже стоят и гледат като някакви жени отстрани.

# 3 071
  • София
абе, какво толкова го презирате сръчния български мъж! Не изглежда достатъчно аристократично със заврени в д-то ръце ли? Или ще му падне достойнството, ако поправи един течащ кран и налепи двайсет плочки?  newsm78
Защо да го презирам? Откъде личи такова нещо? Просто това не ми е приоритет или в челото на качествата нужни на един мъж. Все едно да ми кажеш, че презирам мъжете, които слушат поп, а не рок, въпрос на вкус и нужда от синхрон.

# 3 072
Не знам мъжът ми какво би направил, но аз бих а) припнала до най-близката обществена пералня с мокрия пакет б) изпрала на ръка спешния костюм в) подпалила телефоните, за да намеря работещ в почивен ден майстор.
Така че защо и един мъж да не се справи с някой от тези варианти?
Примерно.
За други хипотетични ситуации - друго.
Аналитичен и оправен човек винаги ще намери начин, независимо колко са или не са му златни ръцете.

А ако е до приложими у дома умения - предпочитам да може да ми оправя компютъра пред пералнята.  Mr. Green

# 3 073
Докато се разберете тука мацките на 35+ се изпоомъжиха.

# 3 074
И дори не ни поканиха на сватба.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт