Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 285
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 3 045
  • София
Ами това сигурно е заради онова, което каза jam мисля назад -
водопроводчиците не са презряна неграмотна евтина работна ръка в чужбина и не  остават на нивото, което предполагаш за тях сравнявайки. Напълно е възможно един водопроводчик да е човек със широка култура и мироглед , и дестинациите му да са много по-разнообразни от ежегодното пътуване  от София до родните места
не, Джам, а аз опитвам от два дни да обясня това, но се радвам, че под някаква форма е пробило езиковата бариера. Grinning

# 3 046
  • София
аз нещо не разбрах за водопроводчиците. Какво излиза, чужбинските такива са по-начетени от нашенските ли? Може да са по-учтиви, но едва ли са чували за Достоевски. И на какви дестинации толкова богати ходят? В Лувъра?

# 3 047
 И тук влизаме в параграф 22. Изключително трудно е да се намерят качествени специалисти за работа в България. Особено пък инженери.Работни места със заплата над 2000лв. стоят незаети с месеци. Няма къде да се обучат качествени кадри у нас и няма къде да натрупат опит.

Параграф дрън-дрън - я си отвори о4ите! Къде 9е работят тези високо квалифицирани инженери, след като в България в момента ни9о не се проивежда??? Къде ? ще се прокарват нови ж-п линии? или пък ще се обновяват старите, по които влака преди 20 години вървеше по-бързо от този днес , 4е нямат дори къде да произведат резервни 4асти? 4е се прокарват нови линии за градски транспорт? 4е се строи мрежа от паркинги , за да се освободят градските тротоари? 4е се строят мрежа от тунели, за да се облек4и и нормализира движението в града ? 4е се сторят нови сгради??? При положение, 4е градове и села се опразват с бясна скорост и в апартаментите са останали по някоя и друга баба , а някъде и без такава ...
Къде трябват инженери и колко и на кого трябват те?
Магистрали се строяли! Инженери им трябвали! Колко инженера трябват за една магистрала? На един познат във франция фирмата му взе проект за една магистрала в Кения и да ти кажа не им трябват стотици и хиляди инженери ... фирмата е малка , с мног опроекти и ангажира няколко десетки хора. В кения ще пратят само няколко .
За да има големи проекти за които трябват инженери , то в страната трябва да останат потребители. Къде 4етох, 4е само втората половина на миналата година страната е сотанала с 600000 души по-малко? За на4алото на тази не съм 4ела нищо, но като гледам ще са поне 2х пове4е!!!
И това са семейства млади и с деца! Трябва да се спре това нещо, защото това е голяма загуба. Децата . Малките деца, които ще намерят нова родина и няма да се върнат!

Ето сега ББ разправя, че има хляб за доста хора по тези магистрали, дето ги строи.  Joy Joy

Има да, за специалистките ! но той само така си мисли, защото и те ще раз4итат на потока от гърция, а онези се посвиха малко ... Да видим кой ще намери работа на магистралите???  

# 3 048
  • София
аз нещо не разбрах за водопроводчиците. Какво излиза, чужбинските такива са по-начетени от нашенските ли? Може да са по-учтиви, но едва ли са чували за Достоевски. И на какви дестинации толкова богати ходят? В Лувъра?
Не, не са по- начетени, но нямат проблем с това, че са водопроводчици. Предполагам, гледайки отблизо две други общества различни от нашето. Има всякакви професии, хората си живеят спокойно с тях, да си готвач или водопроводчик не е провал, а често твърде логичен и предначертан избор, който не води до драма.

# 3 049
  • София
аз не казвам, че са проблем, че са водопроводчици, а че за доста нашенки родният водопроводчик е по-ниска социална класа и съответно е недостоен за нашата мома, в сравнение с чужбинския водопроводчик, който е съвсем друга класа. Явно за нашенката е проблем класата, но само по нашенско, а в чужбинско си е шестица от тотото. Драмата е за нашенката, не за водопроводчика.

# 3 050
  • София
аз не казвам, че са проблем, че са водопроводчици, а че за доста нашенки родният водопроводчик е по-ниска социална класа и съответно е недостоен за нашата мома, в сравнение с чужбинския водопроводчик, който е съвсем друга класа. Явно за нашенката е проблем класата, но само по нашенско, а в чужбинско си е шестица от тотото. Драмата е за нашенката, не за водопроводчика.
Е, това е някаква мода, предполагам, не съм запозната. Вероятно чуждият водопроводчик е по защото със заплатата си има по- висок стандарт от нашенския, не знам. В по- богата страна на всички стандарта е по- висок. макар, че и у нас винаги се търсят ВиК и електричари, всякакви майстори печелят добре, доколкото ми е известно.

ПП Като учех в Испания в местен чалга хит се пееше "Както съм красива и сладка трябва да се омъжа за принц или зъболекар". Та и тези неща не са наш патент.

# 3 051
  • София - Рим и обратно
Обаче за доста нашенки се смята за особено сериозно придвижване напред, ако вместо водопроводчик от България, се омъжат за такъв от Великобритания, и явно си представят, че са се омъжили за някой аристократ-милионер.
Laughing да, точно та си е Laughing.. Ама не знам защо съм убедена, че нашенският ще е с няколко ката повече обща култура от лондонския примерно. Точно защото нашенецът го е гонила винаги много повече амбицията да стане "нещо повече". И аз всъщност не виждам нищо лошо в това, напротив.
А и като се замисля, у нас всеки мъж вкъщи си е сам водопроводчик, и майстор, и електричар; тъй че дори и за професия още не може да се смята.

# 3 052
[А и като се замисля, у нас всеки мъж вкъщи си е сам водопроводчик, и майстор, и електричар; тъй че дори и за професия още не може да се смята.
Това ми напомни на хазяйката, която реши да вика майстор като ни прокапа батерията на мивката в банята Laughing А с какви очи като грамофонни плочи гледаше, когато моя беше разглобил цялата кола и на въпроса й " Ти монтьор ли си? ", той отговори " Не, не съм, защо?"  hahaha hahaha hahaha Виждала ни е да оправяме коли, да боядисваме стаите, да лепим плочки, да боядисваме кола, да ремонтираме пералнята и куп други обикновени за нас неща и остана втрещена. Но никога няма да забравя погледа й, когато ме видя да къртя канал за кабелите за ел. инсталацията #Crazy

# 3 053

А и като се замисля, у нас всеки мъж вкъщи си е сам водопроводчик, и майстор, и електричар; тъй че дори и за професия още не може да се смята.

олеле как забравихме българският мъж със златните ръце и чужденеца, дето за нищо не става  tooth

# 3 054
  • София
за чужденеца не знам, но лично аз до момента съм попадала и харесвала само мъже със златни ръце, като започна от баща си, вероятно като еталон, който без да искам следвам през живота си. Златнитте ръце са си златни ръце, като обикновено са в съчетание и със златен ум, защото обикновено тези хора са доста изобретателни и с технически усет, от тях стават и водопроводчици, и електричари, и лекари, и художници, и музиканти, стига да са получили достъп до съответното образование и да имат лични качества като упоритост. Нещо не си падам по тясната специализация. За мен един мъж трябва да е способен да се справи с елементарни битови повреди, както аз съм способна да се справям с доста сеериозна част от тях, че и да шия, готвя и др.

# 3 055
Като героиня на Караславов , преизпълнена с добродетели - от кърпене до ремонтни дейности Grinning
Кажи нещо и за секса  Twisted Evil

За мен един мъж трябва да е способен да се справи с елементарни битови повреди, както аз съм способна да се справям с доста сеериозна част от тях, че и да шия, готвя и др.

# 3 056
  • София
Не че чужденците не могат, просто не им е в бита да поправят. При тях - има проблем, викат майстор. Като не е виждал дядо си и баща си да сменят водопроводна тръба - надали ще му хрумне да го направи.
Между другото и аз по български си падам по такива мъже, народопсихология.  Mr. Green Ето, тази година открих, че мога да боядисвам с латекс и да шпакловам с "японка". Не съм и предполагала, че е толкова елементарно.  Joy

# 3 057
толкова ли е трудно да се омъжиш след 35г?

# 3 058

До сега не се е включила нито една подобна дама, за да каже колко е трудно и кое е трудното, но надеждата никога не умира.

# 3 059

ако умееш да шпакловаш и да шиеш никакъв проблем 

Клеми, уби ме  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт