Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 261 144
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 010
  • София - Рим и обратно

Ми, то, работата дотук излезе така, че едва ли не е норма до трийсет вече да се е замогнал човек, и тогава да ражда. Както показва историята, деца се раждат и се гледат и без чакане за замогване преди това. Дори обратно - децата са много силен мотиватор за финансово и личностно развитие, защото най-малкото това дете/деца има нужди, които трябва да се задоволят. Който се е замогнал, той го е направил И с деца, дори повечето замогнали се са сигурно така - първо са се оженили и народили, а после лека-полека са дръпнали.

Съгласна съм. Тия доводи със замогването и отлагането на създаване на деца, че видиш ли - след 35 ще съм вече заможна и няма нужда да се притеснявам за работата си, са ми малко...изсмукани. Разбира се, за много хора може и да е вярно, но чак пък да е неписан закон вече....не мисля.
И все пак - каква е връзката с темата? Деца може и никога да не родиш, а изначалния въпрос не беше ли омъжването?

# 2 011
  • София
Хахаха, Ирис, добре дошла на пейката на обърканите, и аз съм така от няколко страници, ама пия второ кафе и чета, белким разбера от кой отбор съм  Laughing
Хубав пост по отношение на планирането впрочем  Peace

# 2 012
А, как моля ви се, смешно е да имаме планове - ми то тогава никой да не учи, да не се стреми като професионален растеж, да не си купува жилище, щото то утре не се знае какво ще стане, може да ги загуби, за какво да се мори излишно...
 И семейното планиране и то е глупост - най-добре е бързо да се свърши тая работа, че да не би после да се оплескат нещата.
  За какво пледирате всъщност, че вече се объркАх?

Разбира се, това може да твърди човек, който никога не е имал лични планове и не е осъществил нищо "лично". Кое те учудва?

Бърди - спри с тия кафета вече, помисли над екзистенциялните въпроси - на всяка страница се пръкват  Peace

# 2 013
  • София

Да, да, за теб възрастта няма значение, но споменаваш във всеки пост възраст, нали  Laughing
Никой не ти казва да спориш, а просто да кажеш мнението си и евентуално да го обясниш, ако някой нещо те попита. Но както и да е, царица си на пълните с нищо постове и измъкването.
Лично за мен няма значение, но не виждам защо на онези, които са родили след 30 или 40 трябва да се говори с лошо. Всеки си има причини за изборите, които прави. Не мисля, че някой ни товари от раждането с мисията да станем модел за подражание или товари другите с мисията да ни подражават.

# 2 014
Мисля, че по-важно е да срещнеш любовта в лицето на подходящия мъж и ако заедно прецените, да се размножите. То всъщност коя ли жена би казала: "аааа, не, аз ще чакам до над 30, щото евентуално тогава може да сме по-богати"

# 2 015

Да, да, за теб възрастта няма значение, но споменаваш във всеки пост възраст, нали  Laughing
Никой не ти казва да спориш, а просто да кажеш мнението си и евентуално да го обясниш, ако някой нещо те попита. Но както и да е, царица си на пълните с нищо постове и измъкването.
Лично за мен няма значение, но не виждам защо на онези, които са родили след 30 или 40 трябва да се говори с лошо. Всеки си има причини за изборите, които прави. Не мисля, че някой ни товари от раждането с мисията да станем модел за подражание или товари другите с мисията да ни подражават.

Браво, пореден обобщаващ пост на повечето списващи, но реално ненужен. Не вярвам да има човек из темата, който да не го подкрепи  Laughing
Никой никъде не говори с лошо, не иска да е модел...

# 2 016
Що , няма лошо да си планира човек живота.Но е добре също така да не забравя, че плановете почти никога не зависят изцяло от него на 100 %.
И ако все пак една жена не се е отказала завинаги от идеята за деца, да има предвид и биология, и начин на живот, и стреса, и .....
Абе, важно е да има човек глава на раменете си, която да използва по предназначение.
А не, ставайки на 40+, изведнъж да    smile3555    с мисълта:
"Ами, сега?Мъж, дете, кога?"

viliko, мъжът ти може и на 80 да си хване някоя 20 годишна и пак ще има собствено дете.
Ама ти , на 80, мисия невъзможна, бих казала.    Laughing

# 2 017
  • София
кой говори с лошо? И изобщо не смятам себе си за пример за подражание.
Всичко тръгна оттам, че в обичайния случай жената първо иска да намери подходящ мъж, и дали става по-трудно като си на 35. Нататък нещата вървят по естествен начин - щом има мъж, се появява и желание за деца. И по обичайната логика и хронология, каква е вероятността да се бременее и ражда след тази възраст.

# 2 018
  • София
Всичко тръгна оттам, че в обичайния случай жената първо иска да намери подходящ мъж, и дали става по-трудно като си на 35. Нататък нещата вървят по естествен начин - щом има мъж, се появява и желание за деца. И по обичайната логика и хронология, каква е вероятността да се бременее и ражда след тази възраст.
Е, използваха се епитети, включително и кой как се е сетил късно. За хора, които са над 35 и не създали семейство е гадно да се говори така. Всеки човек иска всичко да му се нареди по най- добрият начин, а не да виси по ин витро клиники или на 35- 40 още да няма партньор.

# 2 019
  • София
И аз не зная кой за какво спори, но забелязвам отчетливата тенденция не само да се набие канчето на окъснелите с бракуване и размножаване, инфантилна порочна практика напоследък Laughing, но и да се отрече съществуването ѝ - нямало възрастни родители на първо дете в не знам си кои градини и училища, всички са на видима възраст (ха-ха) под 30 или с втора дете, демек няма такова явление!

Просто едни дами с излишно свободно време си го уплътняват. Mr. Green

# 2 020
Вярно, това с "видимата възраст" е много свежо, наистина.

# 2 021
Е, използваха се епитети, включително и кой как се е сетил късно. За хора, които са над 35 и не създали семейство е гадно да се говори така. Всеки човек иска всичко да му се нареди по най- добрият начин, а не да виси по ин витро клиники или на 35- 40 още да няма партньор.

Виж сега, има тема - всеки изказва личното си мнение и виждане. Ако на някого това е проблем и се припознава в думите - това значи ли, че нямаме право на лично мнение? Айде , моля ти се, спри вече с тия принципни постове  Stop

Вярно, това с "видимата възраст" е много свежо, наистина.

Абе, аз го използвах не случайно, вече с тия чудеса на техниката и медицината - такива мацки на 40+ има, че  Sunglasses

# 2 022
  Абе, факта е, че мъжете са облагодетелствани в това отношение - и биологично и обществено. Тъй като имам дъщеря, съм заинтересована на нея да и е по-лесно, така че приветствам глобалната тенденция, пък индивидуално вече кой как ще си реши нещата - както каза Краси,  главата на раменете не служи само за украса.

# 2 023
главата на раменете не служи само за украса.
то ако поне за това служеше- пак добре.

# 2 024
  • на брега на морето
viliko, мъжът ти може и на 80 ...

Не може, бре Краси ooooh! Всичко в тялото на 80 е старо и амортизирано.

Общи условия

Активация на акаунт