Отговарям - за мене са много важни любовта, дома, приятелските връзки, образованието и желанието за дете и от двете страни. Никога, ама никога, не бих допуснала да родя дете ако мъжът не го желае, защото смятам, че едно дете трябва да бъде желано и отглеждано от двамата си родители. Никога не бих питала мъж дали би се оженил за мене или за дете. Би накърнило достойнството ми.От гореизброените детето би пречило само на кариерата, евентуално (според мене).
Една жена се ориентира още в половото съзряване и долу горе знае какъв тип мъж иска, дали изобщо иска мъж до себе си, колко деца би желала да има итн. За себе си знаех, че няма да се оженя рано, че ще се оженя и ще имам дете само и единствено от млад, атлетичен, мъжествен, здрав, прав и корав мъж, който е самостоятелен и независим от родители. Знаех, че няма да допусна да родя дете ако нямам възможност да остана в къщи да си го гледам. Бях решила, че ако до 35г не родя няма да имам деца. Долу-горе така се получи.
Жените в днешно време имаме огромен избор - за работа, кариера, собствен бизнес, брак, деца. Направо е кощунство да се чудим и маем с десетилетия и да се притесняваме от махленските клюкарки. Имам много приятелки, които са направили съзнателен избор да нямат деца и безкрайно уважавам избора им. Трудно ми е да разбера защо жена, която до 35-40 не е искала деца изведнъж се разбързва. Все едно аз сега да поискам да ставам оперна певица когато цял живот операта ми е била безразлична.

. Аз и да имам дете, едва ли някой тук ще разбере.
? Взехме си коте
. Не, сериозно, ако не в този форум къде да се похвалим с децата? А се чудя защо човек, който не иска деца пише във форум за майки. Все едно аз да ида във форум за авиация или военна история.