Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 253 416
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 3 690
  • София
да, повечето са с малка ввъзрастова разлика, като повечето хора са се оженили млади по днешните стандарти. Следващата група, тази с голямата възрастова разлика е при семейства, в които мъжът е достаа по-голям от жената. Групата с обратната голяма разлика - жената да е доста по-възрастна от мъжа е най-малка.  И затова правя извода, че жените в зряла възраст вече са в най-неизгодна позиция.

Ти някаква дисертация ли пишеш по темата?
съвсем сериозно -  групи, тенденции, проценти..

Не, поне до момента не ми е хрумвало. Чела съм разни неща, а и не е трудно да се досети човек и дори да направи някакви сметки на око, стига му е интересно да наблюдава хората. От известно време ставаме все по-близки с Госпожа Статистика, и за моя изненада е доста интересна наука.

# 3 691
  • Seattle-USA
След 35  хората се женят по разум, а не по любов.
След 35 съм имала много повече предложения за съвместен живот и по смислени, отколкото преди това. Може би, съвпада и с раждането на детето.
Не само жените са разумни на тази възраст, но и мъжете.
Мъжете след 35 / има изключения/ нямат никакво желание да дондуркат жени на 20 в къщи.
Ако до тази възраст не си разбрал, че живото е доста сложен и не е само поколение и забавление, то поне едното трябва да го имаш.
Когато не си намерил партньор на тази възраст лутанията свършват и при повечето случаи решаваш да живееш сам. След това следва още една възраст при която вече не мислиш за семейство с деца, а просто за съвместно съжителство.
Моето мнение съвпада.

# 3 692
Тогава имам още 5 години, че ако не ме обича и не е по любов не ща Naughty Не ща само някакъв партньор все едно колега в живота. Искам да се обичаме истински и да се радваме един на друг.

# 3 693
  • Tам през Атлантическия океан
Цитат
т.е. правят сделка Simple Smile

Crazy До колко години е любовта  Thinking не съм предполагала че има давност/срок  Mr. Green

# 3 694
Може да се вкисва или пресича. Във втория случай става за баница с извара Mr. Green  Не не го вярвам никак дори. Не си поставям срокове. Дори и да е след 10 години стига да ме обича повече от себе си и аз нея повече от мен.

# 3 695
След 35  хората се женят по разум, а не по любов.
Глупости! На търкалета при това!

# 3 696
Тогава имам още 5 години, че ако не ме обича и не е по любов не ща Naughty Не ща само някакъв партньор все едно колега в живота. Искам да се обичаме истински и да се радваме един на друг.

Що бре ще се ожениш по разум  Whistling не виждаш ли статистиките  Laughing Къде ще излизаш от рамките  Naughty

# 3 697

Ти си търкале  Laughing не е мой цитата бре  Joy Тумбеееее Joy

# 3 698
  • София
Цитат
Crazy До колко години е любовта  Thinking не съм предполагала че има давност/срок  Mr. Green

Ама то всъщност е точно така: след 35 хората се събират, защото се обичат, а се женят, когато преценят, че са сигурни в човека до себе си и искат да остареят заедно..което си е точно проява на разум ...аз примерно се омъжих повторно на 43, след като упорито бях против брака (нали знам как лесно се проваля един брак)  и единия от мотивите ми беше, че ако нещо стане с мен, примерно съм на командно дишане, искам любимия мъж да взима решение какво да стане с мен, а не роднини, които могат да имат всякакви, включително и  меркантилни съображения....

# 3 699
  • София
Извинявайте, ама като гледам коментарите в тази тема, не мога да си обясня самочувствието на някои омъжени жени, а и женени мъже и желанието им да депресират останалите с това колко са сбъркани, че не са като тях. ....

Когато основна ценност и постижение на живота ти е да ожениш някого за себе си, нормално е да се гордееш и да го подчертаваш дебело. И без това се нижат компромис след компромис, поне радостта от хваленето, че не са стари моми да не им се отнема! Нищо, че вероятно повечето моми не биха посегнали на съпруга дори пред страха от вечна непорочност.

# 3 700

много хора още не са разбрали, че след едно ниво на духовност и зрялост ( на които възрастта е съюзник) разумът и чувствата се припокриват

# 3 701
  • София

много хора още не са разбрали, че след едно ниво на духовност и зрялост ( на които възрастта е съюзник) разумът и чувствата се припокриват

Бинго!!!

# 3 702

Ти си търкале  Laughing не е мой цитата бре  Joy Тумбеееее Joy

Desko, знам, че не е твой цитата, бе хубавелке...просто цитирах това, което си цитирала... Wink Hug Wink

ПП Ама за търкалето ми хареса... Joy Wink Joy

10'с's,  Peace

# 3 703
  • София
абе, де да знам, като се е женил на млади години, едва ли човек много се е замислял или е живял с мисълта да ожени някого за себе си. На мен ми се вижда по-скоро обратното - дали не му е рано да се жени. То, често и разумът отсъства, заслепен от страстта и влюбването, и младите нямат и наполовина представа какво ги чака.

# 3 704
Пък то брака е най безсмисленото нещо, щом може така лесно да се развали. Двоен разход и заблуда за сигурност, която понякога разваля нещата. Ако се обичат, не им трябва брак. Така ще се сещат, че всеки може да си тръгне веднага и ще се стараят повече това да не се случва.

Общи условия

Активация на акаунт