Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 258 330
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 5 415
  • София
"Истинските жени" - слушали и готвели  Joy Joy Joy

Не, не си го слагам на сърце не-моженето да седна в скут Laughing... но не е вярно, че тез девойки друго не могат да предложат, мисля... просто е начин на поведение, за съжаление - печеливш.

Най-вероятно, освен с късмет, цялата работа е свързана със самочувствието и с излъчването на такова... но пак не е 100% гаранция. Ето, и жени със самочувствие са сами... може би там пък играе роля някакъв прекален тип претенциозност? Около мен нямам такива познати, по-скоро от първия тип.

Последна редакция: чт, 12 юли 2012, 10:54 от rogato_govedo

# 5 416
Не, не стигат.  Laughing Поне около мен младите семейства се оправят, защото момичетата взимат сравнително високо майчинство. Може би само в едно семейство нещата са по-добре.
И тя ще работи не след 3-4 месеца, а поне след година, толкова е високото майчинство.

А тези жени дето взимат високи заплати, явно образовани и т.н
те какви са им семействата - жените слушат, готвят и т.н - истински жени ли са, или мъжете са по-послушните, просто наистина ми е интересно, не се заяждам наистина. Hug
Леле, откога не си в България? Нещата не са такива. Да, някои от жените са образовани и са получавали големи заплати, НО доста от младите жени нямат и един ден трудов стаж, но си внасят осигуровки върху големи суми със задна дата и ето ти... Това беше възможно по-рано, когато срокът на осигуряване беше 6 месеци или година. За да намалят тарикатлъците, го направиха 24 месеца назад.

Брей това е много яко........голяма бръмка в системата, внесеш примерно 100лв получиш 1000 съвсем примерни числа измислям си, но ако правилно разбрах, те просто си внасят паричи, че са работили един вид за да получават после ежемесечен приход...

България бе, обожавам я тази страна......винаги хората търсят прякия път към.........щастието. Embarassed

# 5 417
  • На земята, която е всъщност звезда.
Тези 35 мъже са наистина представителна извадка за гениалните научни заключения на авторите

LaughingТочно затова исках да видя това изследване: кой, как...  

Да се върнем на темата: съгласна съм с написаното преди мен, че трудността за хората  над 35 идва от стеснения кръг за избор на партньор /често съчетано със стеснен кръг от социални контакти като цяло/  +/или  вече изработен стереотип на живот и мислене и по- трудното приспособяване към промени и съжителство с друг човек.

# 5 418
Чудесно ме разбра, Калифорниецо! Hug

# 5 419
  • София
за мен е несправедливо при осиновяване на малко дете, на майката да не й се полага майчинство.

# 5 420
Чудесно ме разбра, Калифорниецо! Hug

Да........замисли ме, че ми липсва това усещане........да "прецакам системата"..........
Аз много обичам България да ти кажа - искам да я видя една 10 милионна страна, средно развита държава от ЕС.

А как е с раждаемостта сега, повече ли се раждат деца от преди 3-4 години примерно, върви ли на горе?

# 5 421
  • София
за мен е несправедливо при осиновяване на малко дете, на майката да не й се полага майчинство.

Това го научих сега от Розмариня Shocked, и според мен е несправедливо  Rolling Eyes

# 5 422
Ааа, моите приятелки са от работещите с реални осигуровки  Grinning Образовани и прочие.
Дали слушат мъжете си - не знам, ама готвят  Laughing
Не се?  Shocked И за мен е несправедливо това...
Според мен се раждат повече деца, но може и така да си мисля, защото народът около мен е в тази възраст и започнаха вече да се женят и множат.

# 5 423
Да, раждаемостта се е увеличила. Но слабо. Поне така казват някакви статистики, които скоро мернах, тук, в Нета.
Момичета, да не би да искате да кажете, че сега ако си осиновя бебе и няма да получавам майчинство?! ooooh!
Или пък, че ако си осиновя по-голямо детенце, няма да имам период на адаптация, през който пак да получава някакво обезщетение, че си стоя вкъщи, при детето?! Shocked

# 5 424
Защото и мъжете, и жените искат да ги харесват заради тях самите, а не защото са ги оценили като подходящи за предварително зададена рамка, и защото всеки предпочита спонтанността и естественото развитие на отношенията.

Просто от любопитство значи една жена не би и харесало да бъде обичана и харесвана  защото мъжа я смята, че е подходяща за семейство и деца? Rolling Eyes

# 5 425
  • Колибите
Andariel, Пипи Дългото чорапче, РГ, Eовин,

Да така е - ако осиновеното дете е над 1 г., на майката не се полага майчинство.
Полага се, само ако се осинови бебе.

Но вече доста семейства и жени, особено тези, които са но по-висока възсраст, осиновяват по-големичко детенце - 2-3-4 год. И  в този случай не се полага нищо.

Имаше предложения за поправки в Семейния кодекс точно в тази част, имаше подготвени текстове, внесени в комисия, но Народното ни събрание не ги прие, защото надделяха политическите страсти.

# 5 426
  • София
Защото и мъжете, и жените искат да ги харесват заради тях самите, а не защото са ги оценили като подходящи за предварително зададена рамка, и защото всеки предпочита спонтанността и естественото развитие на отношенията.

Просто от любопитство значи една жена не би и харесало да бъде обичана и харесвана  защото мъжа я смята, че е подходяща за семейство и деца? Rolling Eyes

#

Да. Не би й харесало.

# 5 427

Бих се радвала, ако смята, че съм подходяща за съпруга ( те не се радват, ако ги смятаме за подходящи за съпрузи, бягат Mr. Green), но не искам да ме обича само заради това - че съм мека, добра и обожавам деца и общо-взето бих била добра съпруга. Не само това е част от мен. А талантите ми, ума ми, целите, амбициите - също са нещо, което искам да бъде оценявано, надявам се положително  Laughing.

# 5 428
  • София
Когато ме нарочат за съпруга заради обективните ми качества обикновено бягам с 300 Simple Smile)

Българите може да сме бедни, но горди и държим на романтиката Simple Smile

# 5 429

Просто от любопитство значи една жена не би и харесало да бъде обичана и харесвана  защото мъжа я смята, че е подходяща за семейство и деца? Rolling Eyes

Бих се радвала, ако смята, че съм подходяща за съпруга ( те не се радват, ако ги смятаме за подходящи за съпрузи, бягат Mr. Green), но не искам да ме обича само заради това - че съм мека, добра и обожавам деца и общо-взето бих била добра съпруга. Не само това е част от мен. А талантите ми, ума ми, целите, амбициите - също са нещо, което искам да бъде оценявано, надявам се положително  Laughing.

Да звучи написаното от пръстите ти.....като песен и аз не бих бил никак разсърден за това, че ме смятат за подходящ баща на децата им.
Все пак това ми показва, че съм доста по-добре от конкуренцията от мъже - пък аз още от малък съм харесвал конкуренцията
Та малко като.........зова на дивото си го обяснявам аз - майката лъвица избира по-силния лъв, за поколение - ако не те бива........то изпадаш от генофонда........

Естествено при хората е по-сложно, защото грешки се правят.........и доста дечица биват гледани от бабите им.........сори ако някои се познаят.

Общи условия

Активация на акаунт