Почитатели на филми по романи на Джейн Остин и такива с подобна тематика 4

• 63 370
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
Елпида, вероятно ще можеш да я изиграеш по-славянски от Катрин, така че ще те подкрепя за каста  Joy. На мен Катрин ми хареса в тази роля - не ми пречи, че е британка, самата Екатерина Велика каква беше... с немска кръв? Забравила съм. Не знам дали Петър ІІІ наистина е бил толкова гаден, колкото го даваха - май даже е бил по-зле, бях изцяло на нейна страна и наистина ми хареса как се справи.  "Огледалце, огледалце" си беше приятна изненада за мен  Grinning. Джулия Робъртс е учудващо забавна мащеха на Снежанка, дори не съм си представяла, че може да се прави този образ с хумор и захаросването го приех, без да мигна - бях заета с Джулия. Де да правеха по-често такива образи - на ледени красавици като Миранда Ричардсън и Моника Белучи съм навикнала дотолкова, че изобщо не са ми интересни. А сега ще проверя филма на Ваня.

# 691
Значи съм пропуснала това, че Катрин е играла Екатерина. Това нов филм ли е или сериал?
И наистина е с немски произход, та затова не ми се възва визията и. Подскажете  да го сваля.

# 692
  • Пловдив
Старичък е филмът
http://www.imdb.com/title/tt0112031/

На мен лично ми хареса тази й роля.Просто самата Катрин излъчва аристократизъм и класа.

# 693
Сещам се, че имаше и една версия на историята на Екатерина с Джулия Ормънд и Ванеса Редгрейв като Елисавета.

Честно казано колкото и да ги харесвам нито Джулия, нито Катрин ми се връзваха външно за Екатерина, която е била доста руса германка. Но и двата минисериала си бяха бляскаво прекрасни.

# 694
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Освен това е била доволно грозна, откъде тази мания да избират все красавици за тази роля newsm78

# 695
  • Варна
Като младичка я описват като доста миловидна. Не красавица, но не и грозотия. Бих казала, че е притежавала сексапил и харизма.

Ето портрет, рисуван след пристигането й в Русия.

# 696
  • в сърцето на един мъж...
За тогавашните стандарти е била даже красива Grinning

# 697
  • Варна
Е, тя и по сегашните не е грозна.

# 698
Аз съм чела две-три биографии, едната май беше от Анри Троая, и авторите я описват като некрасива, но жива и духовита Simple Smile

# 699
  • Варна
И аз съм я чела тази от Троая.

# 700
Хубаво пише Троая, неговите биографии и тези на Андре Мороа са ми любимите (особено тази на Байрон Heart Eyes)

# 701
Четейки биографията /романизирана/ се опитах да преброя фаворитите и любовниците, но им загубих броя. Вярно, че и истината е някъде там... но все пак е известна с това, за разлика от Елизабет I, която пък държала да минава за девственица.
Ако портрета е рисуван без да се идеализира образа- да, намирам я за нежна и естествена. Ако пък я тунинговат сега, ще е сууупер.

# 702
http://www.imdb.com/title/tt0112031/ - Това е сериала с Катрин Зита Джоунс - от 1995 год. е. Не е лоша, на мен ми хареса. Самата Екатерина Велика е била всичко друго, но не и миловидна. Май има немски произход да. Ми как да избират грозни актриси нали трябва да радват окото? Има още едни филм за нея-Младата Екатерина от 1991г. е той.
За мен и двата филма не са кой знае какво. Даже много не си ги и спомням, което значи, че не са ми направили кой знае ккаво впечатление. И двете актриси обаче са с тъмни коси.

# 703
  • Варна
Уики казва, че официалните й фаворити са само 23 броя. Еднократните забивки не го броя. Шапка й свалям на Катето - била си е еманципирана феминистка отвсякъде. И то в 18в.

# 704
Била е много образована, занимавала се е с дипломация, участвала е активно в политиката, а за културата пък да не говорим-истински развет!Четяла е много и е имала доста любовници  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт