Почитатели на филми по романи на Джейн Остин и такива с подобна тематика 4

• 63 370
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
Кореспонденцията и с Волтер и Дидро е впечатляваща.
Също така има собствени литературни произведения...

Най-тъпото е, че самите руснаци не я оценяват подобаващо, защото е "германка".

Версията с Джулия http://www.imdb.com/title/tt0103311/

# 706
  • 221B Baker Street
Аз да пиша,че "Южнячки" много ми допадна,и въпреки това трябва да си чел книгата... Wink
Опитах се да гледам "Bright star",обаче тотално се измъчих и дори не дочаках средата  Tired
Сега свалям "Огледалце,огледалце",видях,че някой го беше похвалил в темата  Grinning
По темата за Катето  Wink - гледала съм и двата филма,макар доста отдавна,даже единият го имам на ДВД от някакво списание  Crazy - доволна съм,макар че когато съм чела биографията й не съм си я представяла нито като Джулия,нито като Катрин... ThinkingНо и двата филма са пищни,стилни и направени с вкус - рокли,бижута,любов - колко малко му трябва на човек.. Sunglasses

# 707
Огледалцето на мене много,много ми хареса. Джулия-чудесна!!!Но то какво ли пък може да се каже за актриса от нейния ранг  Simple Smile Heart Eyes

# 708
  • Пловдив
И аз за днес съм си приготвила Огледалцето Simple Smile Падам си по пародийки Laughing

# 709
Аз го гледах на кино. Сега ми се гледа Бел Ами.Макар Робърт Патисън да не ми е ми е любимец. Исках да ви питам Север и Юг едно и също ли е със Север против Юг на Жул Верн?Защото гледам има он лайн книга. Става въпрос за Америка повреме на гражданската война.Затова ли се разказва?

# 710
  • Пловдив
"Север и юг" и "Северът и югът" са различни филми и книги. Първият е обсъжданият тук, вторият е за гражданската война в Америка. А "Север срещу юг" на Жул Верн е нещо трето - лично аз не съм я чувала.

# 711
А има ли я он лайн книгата? Съвсем се обърках.Търсех ама на мен ми излиза Север срущу Юг.Ще пътрся по-подробно.Явно нямат общо. Simple Smile

# 712
  • София
има я на английски, обаче не мога да се сетя откъде я изтеглих за киндъл.

Темата - новата ще я пусна утре. Моля ви, не изписвайте тази днес.

# 713
  • в сърцето на един мъж...
Проектът Гутенберг има он лайн книги, там е събрано цялото творчество на Елизабет Гаскел - изберете си формат за сваляне Wink

# 714
Caroline, потърси го изписан така - "North & South"
ето "Север и юг" в Мастерс -http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=50624

# 715
Много ви благодаря момичета! Ще потърся  Simple Smile

# 716
  • край голямата локва
За онези които предпочитат да четат на руски , Север и юг аз я почнах тук, но още нямам отзиви за превода.
http://apropospage.ru/lib/gasckell/gasckell0.html

# 717
За съжаление не знам руски.

# 718
  • София
Дайте предложения за анкета в следващата тема.

# 719
Ми сега е ред на дамите от любимите ни филми и сериали  мисля  Thinking Може би и пък Кой е любимият ви отрицателен персонаж?
Любима сцена или нещо такова. Щ е е интересно.

Общи условия

Активация на акаунт