На Януарчетата с Любов! Тема 32

• 28 839
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • Пазарджик
А Добър ви ден!Ще се пробвам да се разпише по светло Mr. Green
Ама много скапано лято е ,вън не спира да вали сняг,сега ходих да напазарувам до кварталния магазин и се прибрах като снежен човек,само моркова ми липсваше hahaha
Вече не знам зъби ли ни мъчат или просто си е мрънкаща моята щерка ooooh!тази нощ пак голямо мрънкане беше.
Бубе , Таня също така я научих да заспива в леглото си сама,но и тя ми съдействаше.Не е плакала,по скоро примрънкваше,а Нелката оставя ли я да плаче става като патладжан в главата и все забравя да си вземе въздух.Ако трябва да съм честна все още не ми тежи недоспиването,притеснявам се ,че пречим на Таня и ММ.
Елч ,мила не мога да ти помогна с якето Laughing

Става ,отивам да чистя двора от снега,че скоро няма да мога да си отворя вратата,а дребната много ми се кефи като ме види с лопатата

# 631
Елч, точно, както Бонболина е казала - бледокафяви петънца - едно на коремчето и едно на ръчичката. Това на ръчичката доста избледня, но пак се вижда и не мисля, че съвсем ще изчезне. Това да й е кусура.  Wink А иначе тя имаше родилни - на клепача и на тила, но те избледняха.

Бонболина, мерси за поздрава! Върна ме назад. Много харесвам Скин, а също и Продиджи...

Момичета, който иска да помогне, пък макар и с мъничко на хората от бедстващите райони, има два номера, на които можете да изпратите по един смс на стойност 1,20лв с ДДС: празен смс на 1255 или текст "DMS BEDSTVIE" на 17777.
Мисля, че няма нищо лошо всеки да споделя мнението си, не е нужно да сме заядливи една с друга. Нека сме малко по-толерантни към мнението на другите, все пак нали форумът е именно, за да споделяме мисли.  Hug

Клече, оздравявайте бързо!  Hug

# 632
  • бургас
здравейте мами  Hug
аз забравих да кажа,че Мартин ходи от рождения си ден и не се спира  Grinning
от една седмица го оставяме сам с биберона и той заспива  newsm10
вече пие и вода,говори много и е мнооого послушен  Heart Eyes

иначе аз сам много депресирана,вчера гледах новините и не спрях да рева,неможех да спя....
днес баща ми и брат ми пътуват до свищов от гръцката граница и после обратно,много съм притеснена...

айде болничките да оздравяват
мама зайке как е калин?

# 633
Добър ви ден Simple Smile

Хайде стига сега, без препирни, тъкмо скоро си мислех, че се е постигнала нещо като интелигентна хармония.
Няма как да се почистят всички пътища и  то бързо, техниката едва ли е спряла да почиства, просто положението е бедствено навсякъде. Изключително неприятно, но е факт. Дано по-скоро се нормализират нещата.

А който има желание може да материализира наистина съпричастността си и да изпрати топли дрехи, одеала и лекарства от първа необходимост на бедстващите. Аз го направих днес сутринта. Има пунктове за приемане на помощта и може би има още време. Не съм наясно само в кои градове се провежда акцията, но най-вероятно ще е на много места. Може който иска да се обади в общината на града си и да попита за повече информация.

И един бебешки въпрос  Simple Smile
До кога се препоръчва да се обезсолява сиренето за бебетата,  че аз от 2 седмици все забравям да го  накисна, ама то от мързел  Embarassed

# 634
  • Сандански
Хайде и от мене добър ден!

Мамо зайке бързо да се оправя Калинчо,а и ти се пази Hug

Клече и за вас се отнася Hug Това за списъка с лекарства е наистина добра идея,че като стане нещо надали имаме възможност да се ровим по темите или да питаме и да чакаме отговор Peace

Такива кафеникави петънца и Божидар има две,но са почти незабележими.
Елч провери и устничките на Дара.И Божидар като му текне кръв е от там - просто ги прехапват със зъбките Peace
Христиана когато съм забравила да обезсоля сирене го потапям в гореща вода за около 5 минути и след това го измивам на студената вода на чешмата и е готово.Иначе мисля,че поне още годинка е хубаво да го обезсоляваме,че си е доста соленичко Peace
За бедстващите хорица и празните приказки само ще кажа "По-малко думи,повече дела"!Хората се нуждаят от истинска помощ,а не от разисквания кой крив и кой прав в ситуацията!Буби благодаря за споделените телефони Peace

# 635
Леприкон, Патенце, клеопатра. честити ви ходещи крачета! Heart Eyes
Все в правилната посока да водят дечицата!
Буби, честита ти свобода! И наздраве!  cheers (най-после!) А, и честита радост на приятелката-унгарка. Стискам палци!
Мама Зайке, как е зайко Калинко?
А бъдещото зайченце?
Anabella, нещо за мене нямаш ли?  Mr. Green (абе, не ми е ясно какво, ама инак как ще разбера какво предлагаш  Laughing) Май станах четвърта на опашката... Grinning
Нощни, оплаквай си се спокойно, ние знаем какво ти е... spoko
Елч, ако не си забелязала друго, вероятно е това, за което писа Бубето. Брат ми, като малък,  редовно си цепваше устничките - кожата там е много тънка, но неговата беше по-тънка от вестникарска хартия... Кърви, но не боли (все го питах, той често дори не разбираше какво е станало)

kak@r@la, Бебеш, обичам ви и двете!  Heart Eyes

# 636
Цитат
Имам предложение, да направим една библиотека за лекарства при повръщане, температура, разстройство и т.н., защото в случая случайно се присетих, че Тути беше писала за люкарство при разстройство 
Подкрепям с две ръце. А още и ако на някой му се занимава да напише какви лекарства за първа помощ имате в аптечката. Щото аз имам само панадол. И онзи ден като прочетох Буби си купих кислородна вода. И ми се струва, че съм страшно безотговорна в това отношение

И ние се отбихме - без хапчета, и за една година кърмене не успях да изцедя 10 мл кърма. Така и отбих, без цедене. Мисля да ида на мамолог поне след 2-3 месеца, не знам кога е хубаво да се отиде, но в този студ няма да увисна за направление.

Дария има две мънички петънца малко над коремчето, светлокафяви. Едното е там от раждането, а другото се появи след 3-4тия месец някъде.

Елч, айде купувай го това яке та да уплашиш зимате де  Wink

# 637
Ето една полезна тема, ако решите да решите библиотека:

Първа помощ при малки деца

Благодаря ви за пожеланията!  Hug

# 638
Ееелч, много съм заплесната, почнах да пиша и нищо не написах! Милата Дара! Да я цункаш от мен! Ще й мине, ама е гадно да гледаш устичката в кръв... И да напомня - кисл.вода 1:1 с обикновена.  Peace

# 639

Имам предложение, да направим една библиотека за лекарства при повръщане, температура, разстройство и т.н., защото в случая случайно се присетих, че Тути беше писала за люкарство при разстройство  Peace

eй Клече, откога исках да го предложа това нещо. Аз имам само панадол и кислородна вода в аптечката, ама от как се е родила Емата нищо не съм използвала, а и хич не отбирам от първа помощ, а си е нужно.  Naughty
Анабела душицо, ти работа почна ли? незнам, нещо ми се върти в главата, че бачкаш, а откъде се присетих, хич и незнам  Joy

Ноеми ох, всеки път като разкажеш някой сън и искам да ти споделя нещо, ама забравям. Та мисълта ми е, че и аз съм по сънищата, всяка вечер страшни филми ми се разиграват в главата, обаче като взема да разказвам на приятели, все ми става странно, че никой от тях нито сънува, нито нищо. Та си мислех, тва мойта фантазия и въобръжение бива да са луди, ама чак пък само аз толкоз да сънувам бива ли  Joy Joy та ти ме успокояваш  bowuu

# 640
  • София
Влизам да помрънкам малко
я кажете как стои въпроса с домашните посещения на ЛЛ при вас? Днес се обаждам на нащта и й казвам, че малкият е с 37,7 кашлица и хрема и съвсем учтиво я моля да дойде да го види. Последва отговор наподобяващ съскане "това дали да дойда го преценявам аз", аз обаче й обясних, че с количка при този сняг и с пътечка от 50 см по тротоарите, а също и непочистена рампа на поликлиниката няма как да дойда, а тя - "е аз как да дойда в тези преспи"  Shocked ooooh! замълчах си, тя явно се усети каква глупост е казала.... е, записа си адреса накрая и дойде де. После ми се извини и каза, че имала много адреси и малки бебета.... Само да уточня, че поликлиниката е на една пряка от нас

за предложението на Клече съм ЗА, но нека не се ограничаваме само до първа помощ, а да направим по-голям списък. Ето, аз веднага се включвам с предложение (изписаха ни го днес):

при суха кашлица и болки в гърлото - Фитолор сироп

хайде да попълваме:

температура - Панадол,

повръщане -

запек -

диария -

кашлица -

ухапване от комар -

хрема (задна) -

хрема (с течни сополи) -

# 641
  • София
Привет!

Клече, мама зайка, бързо оздравяване. И на другите болнички също!

За адаптацията в ДГ и аз мисля, че само нагласата на родителя не е достатъчна, макар да е много важна. Аз например като дете така и не свикнах с ДГ, 4 години ходих, всяка сутрин с рев. Не че ми липсваха наште, а лелите бяха много смотани. Караха ме да си изяждам всичко, а някои неща не ги обичах просто. Освен това всеки ден ме хокаха, че не спя наобед, макар да си лежах кротко в леглото. Не можех да разбера как някой може да спи по команда. Затова все си измислях, че нещо ме боли, само и само да ме оставят вкъщи.

Хапчета за спиране на кърма и аз не пих, при мен се получи като при bubi. Още се каня да ида на мамолог.

В aптечката е хубаво да има и дефламол за изгаряния, а Тонита беше писала и за лидокаин, ама в каква форма, в каква дозировка, ще разясниш ли, моля те newsm78

За приспиването мога да се похваля най-накрая с напредък. Наобед заспива вече сама, след като 30 минути си играе в кошарата newsm44 Е, вечер не се получава, пак се носим на ръце, понякога и по два часа, но си мисля, че щом пробих с обедното, скоро ще имаме напредък и вечер.

как@р@ла
, аз съм се заела да преборя системата с ДГ с достатъчно информация Laughing, защото подкуп категорично няма да дам дори от 1 лев, а баби в София нямаме! Даже не съм съгласна да ми уредят детето, макар че мога да намеря начин. Заинатила съм се, досега в живота си подкуп за нищо не съм давала и макар всички да ми казват да я уредя възможно най-бързо, да не се занимавам с друго, аз не ща Naughty Затова следя онази тема, момичетата споделят добри стратегии и подводни камъни, да видим накрая дали ще успея.

И накрая да честитя всички проходили крачета и първото зъбче на Изи. Със здраве да си ги ползват мъниците:)

# 642
  • София

как@р@ла, аз съм се заела да преборя системата с ДГ с достатъчно информация Laughing, защото подкуп категорично няма да дам дори от 1 лев, а баби в София нямаме! Даже не съм съгласна да ми уредят детето, макар че мога да намеря начин. Заинатила съм се, досега в живота си подкуп за нищо не съм давала и макар всички да ми казват да я уредя възможно най-бързо, да не се занимавам с друго, аз не ща Naughty Затова следя онази тема, момичетата споделят добри стратегии и подводни камъни, да видим накрая дали ще успея.

Само да попитам коя е темата за ДГ, за която говорите, че в момента много ме вълнува този въпрос. Благодаря!

# 643
Добър ви ден!

Какарала, на теб твоя мъж ще ти забрани да си играеш с нас, а моят ще иска да продължавам да си играем тук  Mr. Green  Онзи ден пита голямата щерка дали някой не ме е сменил  Laughing  Напоследък готвя, чистя, а днес беше върхът: изчистих стаята на каката След като изчезна с приятелката си, аз влезнах да взема спалното бельо за пране иии .... започнах да чистя. Разместих някой предмети /не мебели/, подредих всичко което не е скрито зад вратичка, почистих праха  clean, пуснах прахосмукачка  newsm79. Няма да си познае стаята  Mr. Green И след като се бях запалила, минах с прахосмукачка навсякъде, изчистих банята и кухнята  clean. А преди всичко това правих мекички за закуска.

Някой да ме спре, това не съм аз!   helpuu

# 644
Здравейте мацки Hug

Еми Каката е Овен/Телец. Родена е на 20 април Wink /хитлерисче мамино/

Мрм Пожелавам бързо да отмине този период при дъщеричката ти в ДГ и да се адаптирате в най-скоро време Peace Знам какво ти е,и аз минах по същия път и ми беше по цял ден свито сърцето Cry   action032

Мадлен - давай рецептата за хляба,please Wink

Чери Честито зъбче на Изи Hug Дано да излизат бързо и лесно всичките зъбки Praynig

Еления Щом си с 4-ти клас,значи новата учебна година ще си с първолаци,нали Flutter Идвай в СФ ще ти съберем един клас с деца,имаме си няколко мами в темичката с първолаци за наесен Laughing

МарияП Как са децата днес? Много гаден е вируса Cry

Ноеми hahaha Добре се посмях и аз на Ваш гръб,ама вчера ви е било супер ден Crazy

Тути
И на вица много се смях Joy

Буби - Лека бременност на приятелката ти и здраво бебче на финала Hug

Мама Зайка,Клечо както и всички болничики /да не пропусна някой Embarassed/ - Пожелавам да го изгоните бързо тоя скапан вирус Close Twisted Evil

КакаРала - писах ти на ЛС Peace

Семки - още не съм давала,ама то и ние не ядем Wink

Клечо - много ми хареса идеята ти за Бибилиотеката за лекарства Peace Peace

Честити проходили крачета на Патето,Клео и Леприкон Hug Все напред и в правилната посока да ги водят Peace  bouquet

За изгаряния - напръскване с Пантенол спрей Peace От личен опит казвам,че действа безотказно Wink Peace

Flowers Rose Flowers Rose за жертвите от наводненията Cry

Общи условия

Активация на акаунт