На Януарчетата с Любов! Тема 32

• 28 826
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
# 646
  • София
LadyAngel аз и правя някои от тези домашни капки в такива случаи:

Нос (остра хрема → остър бронхит)
При водниста хрема – Alium cepa 15 CH- хрема като вода, червени очи- 2- 4 пъти по 3 зрънца
- сребърна вода- за вирусни и бактериални инфекции- 5- 6 пъти по 3- 4 капки
-*масло от пшеничен зародиш (бадемово масло)- при по- скоро на алергична основа хрема- 5- 6 пъти по 3- 4 капки
-* лайка- 1 супена лъжица + мед 1 чаена лъжица + вода 100 г. Вари се докато остане наполовина. Прецежда се, изстиква се през марля или тензух- 5- 6 пъти по 3- 4 капки. При водниста хрема и запушен нос. Това е много добро за бебето.
-*клеева т- ра- 5- 10 к- ки в 10 мл вода или масли и като капки за нос.

Христиана аз съм спряла да й обезсолявам сиренето  Peace Яде си го буквално, като парченца хляб Simple Smile

Момичета, радвам се, че ви харесва идеята. В темата ни има много опитни майчета, които могат много да ни помогнат с добри съвети  Peace

Майче, нали знаеш, какво казва сестра ми за теб  hahaha

Пепита ти не си човек, ела малко и у нас  Mr. Green

Честити проходили крачета на всички  Hug

И другите болнички бързо да се оправят  Hug

Все се каня да ви попитам, вашите бебоци затварят ли си се в спалните или детските? Никол напоследък редовно си изчезва, затваря си вратата и си гаменства сама  Mr. Green

# 647
Не съм съгласна, че не могат да смогнат с почистването. Давам пример с нашия град. Миналия мандат имахме за кмет собственика на почистващата фирма в града. Снегорините тръгват още като завали, денонощно вървяха. Чувах ги и в полунощ как минават,живея на булевард. Циганките от фирмата му през деня ринеха и опесъчаваха главните тротоари. Тази година с новия кмет заспала работа.

# 648
здравейте, момичета  Hug

само да пожелая бързо оздравяване на болниците!  Tired Praynig  Екатерина повръща с огромни фонтани снощи и през нощта (май е хранително, защото днес е нова и нито е повишавала Т, нито има разстройство и пр. екстри,та дай боже да се е разминало с толкова), съответно главата ми е като кукувиче гнездо и съм смъртно недоспала за повече. прегръдки!

# 649
Клече, да дойда, ама сте ми далече, ще ми мине ищахът  Joy

# 650
  • София
Привет!

Тези дни не успях да пиша, много интересни неща сте обсъждали  Hug

Всички болни да оздравяват бързо!

Еления Щом си с 4-ти клас,значи новата учебна година ще си с първолаци,нали Flutter Идвай в СФ ще ти съберем един клас с деца,имаме си няколко мами в темичката с първолаци за наесен Laughing

Хайде, Еления, идвай насам, мацко, толкова искам Бобо да попадне на готина учителка като теб  Heart Eyes

Бимбим, коя е таз педиатърка? Нали си ми съседка, да не сме при една и съща, че този дръпнат стил ми е много познат  Mr. Green

За аптечката вкъщи - толкова лекарства съм насъбрала, че мога да конкурирам всяка една аптека  ooooh!. Повечето отдавна не ги ползвам, ама както сме коментирали и преди, поради неяснотите с изхвърлянето на старите лекарства, просто си ги трупам  Mr. Green Иначе като най-важни смятам Панадол, Натриев цитрат при повръщане, Ентерол за разтройство, инхалации с физ. р-р за хрема и кашлица, фенистил при ухапване от комар. Имам също и риванол и йодасепт в хладилника  Peace

За адаптирането в ДЯ/ДГ - мисля, че е индивидуално при всяко дете, при Ади мисля, че ще стане лесно, ако я дам наесен. Тя ще е 100% приета, че събираме безсрамно много точки, но все още не знам дали ще я дам толкова малка.

Елч, и Ади вчера си цепна устната отвътре (ама и го обясних  ooooh!), тече доста кръв. Също така постоянно си удря бузите в ръбовете на масата и минават през всички цветове на дъгата докато не минат.

Много теми пропускам, ще ме прощавате  Heart Eyes

bouquet

# 651
  • София
Ой Рал, съвсем съм се отплеснала, от вчера се каня да ти я дам  Hug http://zi4e57.blogspot.com/2011/02/blog-post_02.html , от тук я взех, само, че вместо мая на кубче сложих 1 пак. суха, която разтворих в АМ-то, леко затоплено, дано да ти хареса  Hug

За лекарствата допълвам - при повръщане свещички Вомитусхил  Peace

Нашата педиатърка сме я викали само веднъж, но поиска да я вземем с кола, и таксата беше 20 лв.  Peace

Сега да попитам нещо, на Тия от много време ( повече от 2 седмици ) й се появи обрив, който е само по едната бузка, никъде другаде няма, едни ситни пъпчици, и 2-3 червени, не съм давала нищо ново за ядене, освен някъде по това време й сменихме млякото с 4-ка, пак Хипп. Чудя се възможно ли е да е от него или какво друго би могло да бъде  newsm78

# 652
за предложението на Клече съм ЗА, но нека не се ограничаваме само до първа помощ, а да направим по-голям списък. Ето, аз веднага се включвам с предложение (изписаха ни го днес):

при суха кашлица и болки в гърлото - Фитолор сироп

хайде да попълваме:

температура - Панадол, Еферелган, Нурофен.

повръщане - Натриев цитрат

запек -

диария - Хидрасек, Смекта ? , Arsenicum album(хомеопатично) Ентерол

кашлица - Проспан,

ухапване от комар -  newsm78 парфюм?  Laughing

хрема (задна) -

хрема (с течни сополи) - Виброцил, Низита(гел), Euphorbium(спрей)

болки в ухо -

Нека да включим и хомеопатични продукти: Осцилококцинум

Ухапване,алергия(сърбеж) - Фенистил

Други продукти в аптечката:

- физиол. разтвор; спирт; памук; лепенки; Вит. С; Топоцин;  Риванол; Йодасепт

# 653
Пропуснах одеве:
Пожелания за бързо оправяне на всички болничета!
В тази връзка, за Катето, ако има и други повръщащи - ентерол (за майки може и "Спрайт"  Mr. Green)
Срещу разстройство - смекта (пак е прахче)
careener,  Hug

А, и по темата за застраховките:
Хич не ми ги рекламирайте, тия измамници! #Cussing out #Cussing out #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire
С пълно каско и две паркингови щети - нито лев! Били в края на годината! #2gunfire #Cussing out #2gunfire Щели да платят, ако отново я застраховаме при тях... Outta Joint
А на ММ само това му и трябваше... Амбицира се... От тогава нямаме каско  Joy

doh chopi, тъкмо ги е написала...

# 654
  • sofia
Кате, Ети е много добре. Тя ще пише, когато реши.

Днес се разбра, че следващите 2 месеца няма да се връщам на работа, а така се бях настроила.

# 655
Елена, за втори път newsm78 ми вадиш думите от контекста, затова не намирам смисъл да се обяснявам като ученичка.
 чеДа, фирмата за почистване е виновна, newsm78 пътя не е проходим, другото е неприятен инцидент, но ако искаш мога да поема персонална вина
Аз не натрапвам на никой моята гледна точка, просто я изказах. И въобще не твърдя, че непременно съм права.
Честно да ти кажа не разбирам нищо от това,което си писала.
Може би ако имаше цитат на моите думи до червените букви...
Но пък самият факт,че си съгласна с последният ми пост,обезмисля това  да ми отговаряш.И все пак, ако много настояваш,нека да е на ЛС.
Не ми е приятно да свети прожектора върху особата ми...особено в днешния ден. Peace
Рал,Зън с най-голямо удоволствие! Heart Eyes
Честити ходещи крачета на Марти!
Лейди Енджъл,най вероятно ще и избие зъбче на Йоана в близките дни.
Бубе,вие сте направо висшият пилотаж с това приспиване.
За нас успех е ако го накарам да легне до мен.....от 2 дни май започва да се пречупва "победителят",но е рано още да се хваля.
Харесва ми предложението за библиотека.....съвети обаче няма да давам.
Елч,братовчедка ми си купи дълго шуляково яке с коланче от Кенвело за 25лв(на промоция след нг)но незнам дали още има още от тях...

# 656
  • sofia
 hahaha Рала пише на Бебеш, аз също се стъписах в началото.

# 657
hahaha Рала пише на Бебеш, аз също се стъписах в началото.
smile3521
 Joy

# 658
за растройство като бяхме в болницата първо ни дадоха ентерол,никакъв ефект. После ни дадоха хидрасект , имаше малко подобрение, най-много ни помогна отвара от джоджан.

# 659
  • София
Кате, благодаря, че се сети за мен  Hug Hug Hug

Иска ми се да съм толкова добре, колкото казва Люба, но за съжаление нещата не стоят точно така. Минавам през труден и много неприятен период. Като се освестя и всичко свърши, ще ви разкажа.

Много ви обичам всички!

Общи условия

Активация на акаунт