На Януарчетата с Любов! Тема 32

• 28 890
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • Пазарджик

Снуки, за детски ти трябват: попълнено заявление, акта за раждане, справка за доходи на двамата родители ( ако имате брак) и бележка от ЛЛ за всички поставени до момента ваксини.

Там в заявлението май понеже първата година сме по майчинство за доходите май се пише НОИ, НОИ, НОИ и т.н., а те да си вземат данните от НОИ.
Поради майчинството,справката ни за доходи е нулева в  приложението което се попълва се записват доходите само на бащата/това ако има брак/,при нас искат и ЛК на двамата родители/отново ако има брак/ако за първи път се подават документите искат и копие от акта за раждане на детето

# 511

Снуки, за детски ти трябват: попълнено заявление, акта за раждане, справка за доходи на двамата родители ( ако имате брак) и бележка от ЛЛ за всички поставени до момента ваксини.

Там в заявлението май понеже първата година сме по майчинство за доходите май се пише НОИ, НОИ, НОИ и т.н., а те да си вземат данните от НОИ.
Да  Peace Аз нищо не написах, но има занесох бележка. Всички месеци бяха с нула, сами ми вкараха ЕГН-то и им излезе.

# 512
  • София
Добро утро и от мен, макар че ми мина отдавна утрото!

Светослава, тенкс за кафето! Дребчо спи, аз забърках един кекс и го сложих да се пече, та дойде време да седна спокойно. За трагедията в с.Бисер какво мога да кажа, плаках вчера като слушах жената в ефир сутринта и после като показваха по новините хората, загубили домовете си. Страшно е! Аз съм от Хасково и наистина роднините казват, че е много водата и е трудно проходимо навсякъде. По- селата е по- тежко от града обаче. Дано няма повече жертви и такива инциденти  Praynig

Аз мисля от днес да обявя Боби официално за проходил. Той се пуска от доста време за по 4- 5 крачки, но все гледаше да приклекне и да пълзи, ако може. От вчера обаче взема на ход големи разстояния и то по собствена инициатива. Честити ходещи крачета и на Рал, Емили и Леприкон!

ЧРД на Аз и ти на патеричка! Здраве, късмет и много щастливи мигове!   bouquet

Вече много ми писна от този сняг и студ, стоенето у дома ми идва в повече, малкото и то откача, мрънка седи до вратата. Искам топлина и слънце! Ама като гледам Емо Чолаков нЕма надежда  Sad

Мелона, честита зъболекарка! Страхотна професия си е избрало детето!

На всички болни пращам сили и бързо да оздравяват! Айде до после, че забравих половината от това, което исках да напиша!

# 513
Мале, положението тука е ужас. Не спира да вали. Аз вече имах едно излизане - с дребната бяхме на дерматолог, бях си уговорила часа още миналата седмица. Издрапахме. Добре, че съм с 4х4-то, че иначе не знам. Сутринта ММ са го бутали, за да излезе.  ooooh!

Смешно ви е на вас, обаче гълъбите днес организираха мирен протест на балкона ми. Стоят, чакат и ме гледат осъдително.  Tired  В какво се забърках?! (Имаше една такава реклама срещу видеопиратството едно време  Mr. Green )
В края на краищата поддадох, но този път субсидията замина долу на козирката на блока, а не на терасата ми...

На всичко отгоре Зори не успя да си вземе сутрешната дрямка, понеже 3 пъти я приспивам и 3 пъти древните соцкамиони на пожарната я събуждат с проглушителния си рев, който според мен може и умрелите да вдигне....   ooooh! ooooh! ooooh!
След малко отиваме за кухнята, пожелайте ни успех!

# 514
Буби, имам решение за твоят проблем. Слагай на гълъбчетата трохички на отдалечено място и няма да идват при теб.
Миналата година и аз слагах, но само едни малки шаренки птички ме посещаваха. Много сладки бяха.Подсети ме, пак ще ги приютя.

# 515
Буби, успех  fingerscrossed

Тука заваля преди два часа. Леко е побеляло. Обаче какъв вятър имааа. И поради тази причина оставих каката да гледа малката, аз отидох в павилиона, а ММ скочи с колата за кухнята. И понеже бях много далече от къщи /в другия край на блока  Mr. Green/, когато ММ се върна, се прибрах с колата  Whistling

Довечера каката ще има гостенка с преспиване. По този случай успях да я накарам да си пооправи стаята, че аз там не пипвам  Mr. Green

Малката хапна и сега си е в кошарата, имам подозрение, че вече е отнесла плувката, но ще погледна след малко.

Пате, внимавай, че сега и теб може да те посетят нахалните гълъби  Grinning

Бенджи, как е малката красавица, още ли сте на същото АМ или сте го сменили?

Болничките бързо да се оправяте  Hug

# 516
Привет Hug

Благодаря още веднъж за хубавите Ви пожелания за тропкащите краченца на Буба Hug Heart Eyes 
  bouquet

kam4eto Честити ходещи крачета на Боби! Heart Eyes Ех,кога пораснаха тия деца Whistling

Мадлен Потекоха ми лигите Laughing Давай рецептата Heart Eyes Може и на ЛС. И на нас ни остава АМ,та ще спретна едно хлебче,поне твойто изглежда много вкусно Heart Eyes

Ноеми Как си днес психически? И аз бях изкукала една седмица в къщи с две болни деца Crazy

Седя и си мисля - хубаво де зима е,нормално да е такова времето,ама поне малко по-топло да е. Confused Пък нека да има сняг,не ми пречи. Ама тоя гаден вятър Close

После пак,че ме викат Hug

# 517
а на всички ни пожелавам да не се самозабравяме и главозамайваме.

...... и нека все пак християнското смирение не се бърка с твърде удобното напоследък примирение, плюене в пазвите, кръстосване на пръстите и връзване на връзки с чесън
Съжалявам и не искам да бъда криворазбрана, но напоследък оплакването се превръща в нещо като олимпийска дисциплина за нашия народ.

Трагедията е много голяма, най-вероятно е могла да бъде предотвратено, но не е, защото някой си е затраял и не си е свършил работата Peace Държавата ни не си е на мястото в по-голямата част от случаите, това е безспорен факт

Но....... в тази наистина тежка атмосферна обстановка колко от нас взеха в почивните дни по една лопата и излязоха да почистят тротоара пред блока, офиса или магазина си, защото в неделя пред нашия блок бяха мъжа ми и още един "идиот". И това от блок с 4 входа, средно с по 25-30 апартамента всеки, голяма част от които са лежали пред тв-то и са се вайкали колко е тежка обстановката
Както и всяка пролет от 20 години назад, майка ми и баща ми садят цветя в градинката пред блока, а още 3ма гледат през прозореца, хлърлят фасовете си отгоре, а след половин час децата им минават и ги очупват. .................... и ред други такива примери

Или какъв е процента от семействата, направили застраховки на жилищата си, живота си, допълнително здравно, социално, пенсионно осигуряване

Мисля, че горе долу това се имаше предвид малко по- назад във темата,

# 518
  • София
Аз и ти, честит рожден ден с малко закъснение, бъди здрава и обичана   bouquet

с всичкия този сняг си представям на пролет като започне да се топи какво ще стане.... не искам да съм лош пророк, но пак ще има преливащи реки и наводнения, а умниците дето ни управляват пак ще бъдат изненадани

Дани пък снощи вдигна 37,7. Няма други оплаквания, освен че киха доста често, жизнен е, не виждам да са зъби- дайте идеи какво да го правя, засега давам само вит. С

# 519
  • София
Здравейте момичета.Страшен студ едва се оцелява!Няма да коментирам събитията ,защото е ясно,че това е следствие от 20 годишно безхаберие и няма как да се избегнат такива и подобни ситуации защото има да се свърши много работа ,за да заработи машината.Това ,което можем да направим ние е да помогнем на някого в нужда,когато можем и да се опитаме въпреки агресията и анархията в обществото ни да възпитаме децата си  да са добри и достойни хора,да имат принципи и да спазват моралните норми.Много е трудно,но съм се убедила ,че не е невъзможно,но е яко работа.Толкоз за тежката действителност от мен,а сега да ви споделя за диетите.Аз лично не правя за отслабване , а търся някаква за напълняване,но моят мъж скоро пробва една,която се оказа доста ефективна.Диетата е с кленов сироп,лимонов сок и джинджифил.Прави се разтвор в определени пропорции и се пие от 2 до 4 литра на ден от него,гадното е ,че друго не ядеш само това пиеш.Той го направи за 10 дни и смъкна към15кг.Сега около три седмици ядеше само зеленчуци ,бульони и риба всичко без мазнина  и малко сол.Ако някой се интересува ще разпитам ММ за пропорциите.Лек ден за сега.

# 520
Камче, честито проходило мъниче! Да са му чевръсти и стабилни стъпчиците!  Hug

Бимбим, дано минете по-леко и да не вдига повече от това. Можеш да дадеш осцилококцинум.  Peace

Вал, как сте днес? Минаха ли сополите?

Бебеш, как е Тея?

Кака Рала, ММ беше долу с лопатата, единствен от входа и от блока. В момента пак е долу, прави пъртина пред нашия вход (дойде си по-рано, понеже им спрели тока в базата и няма да го оправят скоро, иначе щеше да се окопава след работа). Плащаме си всички данъци - апартамент, гараж, смет, кола, граждански, винетки, данък на кучето всяка година, взимаме си естествени елхи, които после садим в градинката пред нас, носим си торбички (а даже имаме и лопатка), за да събираме съкровищата след кучето и какво от това? Това, че се стараем и сме съвестни как точно помага в такива ситуации? Харесва ми много великата мисъл на Дж. Кенеди, който казал на американския народ в едно обръщение : " Не питайте какво Америка може да направи за вас, а се запитайте какво вие можете да направите за Америка?" Наистина, много е вярно, само дето в нашата мила страна никой никога нищо не прави. Не се учим от грешките си, не обръщаме внимание на наглостта на политиците ни и сме изпаднали в едно отчайваща летаргия, от която ни събужда временно само някоя друга трагедия, колкото да направи интересни новините... Не се оплаквам, но нещо в мен не може да се примири с това.
Сори, олях се, но имах нужда да ви споделя мислите си. Моля да ме извините, ако съм дотегнала на някой.

# 521
  • ул. "Мечтание"
Здравейте!

Голяма мъка с тоя нет значи!  ooooh! Аман! Нямам търпение да се отърва от тоя мобилен нет, хич не си е работа. Некадърници!  Crossing Arms

Да видим сега дали ще успея въобще да го публикувам това.  Mr. Green

Исках само да се похваля, че Божидар е доволен от градината. Вчера си го прибрах доволен, усмихнат, приказлив. Разправя ми, че яли боб за следобедна закуска, после пък версията беше, че яли картофи, после пък, че яли ориз с жито и момичешки крем (разбирайте розов крем)... шмендели -капели!  Joy Crazy Днес баща му го заведе сутринта, нямало е никакви проблеми. Влязъл си е спокоен. Надявам се и като отиде да го прибере пак да е така усмихнат и доволен като вчера.  Praynig Praynig Praynig
Много ми е странно сама вкъщи сама с бебето! Божидар много ми липсва.

Честити ходещи крачета на всички, които се похвалиха!  Hug  bouquet Искрен още е далече от това упражнение.  Tired

# 522
Кака Рала, ММ беше долу с лопатата, единствен от входа и от блока. В момента пак е долу, прави пъртина пред нашия вход (дойде си по-рано, понеже им спрели тока в базата и няма да го оправят скоро, иначе щеше да се окопава след работа). Плащаме си всички данъци - апартамент, гараж, смет, кола, граждански, винетки, данък на кучето всяка година, взимаме си естествени елхи, които после садим в градинката пред нас, носим си торбички (а даже имаме и лопатка), за да събираме съкровищата след кучето и какво от това? Това, че се стараем и сме съвестни как точно помага в такива ситуации? Харесва ми много великата мисъл на Дж. Кенеди, който казал на американския народ в едно обръщение : " Не питайте какво Америка може да направи за вас, а се запитайте какво вие можете да направите за Америка?" Наистина, много е вярно, само дето в нашата мила страна никой никога нищо не прави. Не се учим от грешките си, не обръщаме внимание на наглостта на политиците ни и сме изпаднали в едно отчайваща летаргия, от която ни събужда временно само някоя друга трагедия, колкото да направи интересни новините... Не се оплаквам, но нещо в мен не може да се примири с това.
Сори, олях се, но имах нужда да ви споделя мислите си. Моля да ме извините, ако съм дотегнала на някой.

Буби, точно това имах предвид, че докато всичките тези неща се правят от един и двама това няма как да помогне на общата ситуация.  Щото ти ако си събираш акитата на кучето още 15 от твойте съседи не го правят. И после като стъпиш в лайно държавата ли е виновна , то в някакъв смисъл пак е виновна, защото няма работещи глоби и санкции, но приеми, че и нашето мислене си е такова, все да минем метър. Да, държавата е виновна, че не са изчистени вътрешнокварталните улички, но тротоарите са собственост на кооперациите и после като се подхлъзнеш на заледения тротоар и си счупиш главата пак ли държавата е виновна или ти самия щото вместо да си изчистиш пред блока си цъкал, охкал и ахкал на топло пред тв-то
Също ми е много любима репликата " аз за 300 лв , няма да работя, няма да съм чистачка, сервитьорка, продавачка... по-добре да ида на борсата", ама че парите от борсата идват от разни  "балъци"блъскат по цял ден и  дето мият чинии за по 300 лв и плащат данъци  и куп други примери, с които всички сме се сблъсквали .... и това, че плащаме данъци и такси смет означава ли, че трябва да си хвърляме фасовете през прозореца. А ако както си пътуваш някой си изхвърли обелката от банан, тя ти се плесне на прозореца на колата и се утрепеш пак ли е виновна държавата или е от това, че масово сме прости и безотговорни

Оф не знам, просто исках да кажа / и бях сигурна, че няма да бъде разбрана/, че напоследък репликата "Държавата е виновна" се използва за всичко, във всяка ситуация в и извън всякъкъв контекст, а в някакъв смисъл Държавата, това сме и ние, не само тези, които ни управляват  
Просто ние така сме свикнали все да сме тарикати, а ако някой се опитва да прави нещо все е балък.  

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 14:02 от kak@r@la

# 523

Оф не знам, просто исках да кажа / и бях сигурна, че няма да бъде разбрана/, че напоследък репликата "Държавата е виновна" се използва за всичко, във всяка ситуация в и извън всякъкъв контекст, а в някакъв смисъл Държавата, това сме и ние, не само тези, които ни управляват  

Peace smile3501 Само да допълня,че Демокрацията в нашата държава беше възприета и все още е /това вече по вина на управляващите ни последните 20 г.  Crossing Arms / като свободия - ето това е лошото Peace

# 524
Рала, написаното от теб е съвсееем малка част от онова, което имах предвид с цитираните думи.Simple Smile
и само напомнящо да вметна мостче, вярно, дървено, но ще издържи - нещата са страшни далеч не само в БГ. хаха и пак хаха на който си въобразява наобраНтък и додава към хора на мрънкащите, какъвто находчиво го описваш и ти, и Барабата.. Буби, апропо, наместо Емовите, в тези мразовити дни най са ми сгряващи прогнозите на Марио, твоя именит никнейм адаш ))

мда, само вятър да нямаше.. обожавам бяла зима, ама така с детето излизаме макс до 40', което си е нищо.  

болницитее, отчет, като се посъвземете, надеюсь?

Общи условия

Активация на акаунт