Умъртвен зъб - Болка без причина?

• 174 075
  • 227
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Пулсиращите болки са знак за спешност и означава, че симптомите ще се засилят. Гнойта означава, че инфекцията вече е извън зъба и е из целия организъм, трябва ви посещение на зъболекар възможно най-бързо, независимо къде сте.

# 226
  • Цюрих
Не мога да отида на зъболекар в чужбина, в отпуска е, другите са с термини 10 дни напред. В спешния център искат да ми го извадят.
Днес завърших 3 ден от антибиотика и нямам болки, отокът започна полека да спада, но бузата е топла на допир отвън и венецът отвътре ми е подут и чувствителен. Като стиснах зъби, болният не го усещам вече. Успях да спя през изминалата нощ добре. Температура имах до около 1ч към 37.6,вече не е 38.0 и днес след хапчето цял ден ми е 36.7.Чувствам се значително по-добре.
Но със сигурност трябва да започна лечение до края на седмицата или да го вадя, не знам какво ще правя.
Можете ли да ми препоръчате качествен зъболекар в София?
Моята зъболекарка е в ремонт, този на сестра ми не е в кондиция и той в момента. Изобщо се намирам в много кофти ситуация.
Благодаря предварително за отговорите ви!

# 227
Всъщност аз се намирам в чужбина и трябваше да летя за София след 2 седмици. Но се чудех в това състояние опасно ли е, ако летя утре или в близките дни? Може ли гнойта да се разнесе от натиск от налягането или да се усилят болките повече?
Не мога да се лекувам на местна почва, защото е абсурдно скъпо.
Но не мога и да остана, защото се притеснявам. Проблемът започна изведнъж, с леко зачервен венец, даже мислех, че съм го наранила с четката за зъби. И изведнъж ескалира последните 2 дни. Допреди  4дни бяхме и с вирус, децата с "петата шарка", та това допълнително може да е усложнило нещата. Днес следобяд пак имам пуслиращи болки, но поне успях да поспя. Отокът стигна до едно положение и се застопори. Но все още го има.
Все пак ко живеете там трябва да имате някакъв личен лекар или най-малкото имате европейска здравна карта.
Отидете в спешното и ще Ви закрепят за да си дойдете.

Общи условия

Активация на акаунт