В очакване сме на ритничета от АВГУСТовските мъничета!

• 33 921
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • София
шехина, благодаря   bouquet

аз понеже съм като куче, като захапя та не пускам лесно  Laughing та си отворих БХС от първата бременност и там има реф.стойности на плацентарния хормон

та стойностите са между 866 - 7499 mU/l

а сегашната ми стойност е 0.49 част от медианата Мо

в предишните ми изследвания пише че Мо = 2851 mU/L, така че ако правилно съм пресметнала 0.49 по 2851 и излезе резултат 1386, което вече е в норма  newsm78

дано не съм ви объркала допълнително  Wink

# 631
и аз ги гледах тези лекции, и така ме е яд, че съм изпуснала първите, ама защо в София са в събота, а в Пловдив във вторник  Cry Cry мисля поне една да посетя де
сега ще ви напиша един откъс от списанието за децата, родени през годината на Дракона: "Драконът е щастлив символ според източните поверия. Смята се, че хората, родени през неговата година ще се радват на успехи, ще са щастливи и богати и ще им се отдава всичко, с което се захванат. Известни дракони са Брус Ли, Жана Д'арк, Зигмунд Фройд, Салвадор Дали, Джон Ленън, Никълъс Кейдж, Ал Пачино и др."  Hug

# 632
Аз да засегна една тема, различна от последно обсъжданите - колко килограма е нормално да са качени към края на 3-я месец (и ако може да споделите вие как вървите с килограмите). Моят доктор когато разбра, че до тук съм качила 6 килограма и ме погледна едно такова критично... и само каза "много са", а аз се почувствах виновна... но пък аз си бях под норма принципно и се чудя дали не е някаква компенсация  newsm78

P.S. Някой може ли да ми припомни тази събота, която идва, каква лекция и къде имаше в Пловдив?

# 633
Михи, на първа страница има линк за килограмите по време на бременност, калкулатор и ти ги изчислява колко е нормално да си в седмиците, които си  Wink

# 634
Шех, днес си взех изпита по психология в 4 - вярно, не е 6, ама предвид, че ми е пети подред изпит и с тази бременност и поспаливост съм много доволна, Янкулова се оказа пич  Laughing Laughing

Честито Wink А тя си е стабилна, нищо че има малко поведение на детска учителка Laughing - иначе си оценява сравнително обективно. Оценката ти е съвсем нормална, все пак си бременна и си е геройство това, че изобщо успяваш да учиш в това състояние Peace

Михи, аз ползвам за ориентир този Калкулатор на теглото за бременни - някои се оплакват, че прекалено завишавал допустимите килограм, не знам дали е така. На мен ми се струва сравнително точен, просто са заложени в него средни стойности на наддаване Wink При моите ръст и килограми преди забременяването, ми дава, че е очаквано да съм качила в 12 г.с. 1,9 - 2,3 кг, което ми се струва съвсем ОК. Виж за твоите седмици какво ще ти покаже и не се притеснявай - някои качват повече, индивидуално е, съвсем възможно е нататък да не продължиш натрупването с тоя темп Hug

# 635
Михи, на първа страница има линк за килограмите по време на бременност, калкулатор и ти ги изчислява колко е нормално да си в седмиците, които си  Wink

Бюти, то е ясно, че съм качила повече, отколкото трябва, но се чудех по-скоро дали това не е, защото бях под нормата преди да забременея.

# 636
Здравейте, мили мами!

Стана ми интересна вашата дискусия за детската ревност. Това за мен е първа бременност, но от моя собствен опит с голямата ми сестра имам някакви наблюдения... Та, сестра ми е била на 3 години и поливина, когато съм се появила. Една история съм чувала от майка или баба, не помня - веднъж са заварили моята кака надвесена с насочен нож над мен!

Винаги съм имала проблеми с общуването със сестра ми, понякога недоумявам с какво предизвиквам агресията й, и може би ...завистта. Сега си мисля, че родителите ми са играли голяма роля в насаждането на този и други проблеми в нея. И главната им неволна вина е, според мен, че са били твърде млади и неподготвени да бъдат родители...  

# 637
Михи,  не знам, не мога да ти помогна, може би има логика, ако си била под нормата, защото аз пък съм доста над нормата и досега не съм качила  Laughing Laughing не знам, някой по-компетентен да каже  Laughing Шех, мерси  Hug
а относно детската ревност четох някъде, че майката подготвяла по-голямото дете още докато е бременна, а когато се роди бебето, ходи да го къпе, да го кърми и всички други неща с по-голямото дете, по този начин голямото дете не се чувства пренебрегнато и започва да помага даже..

# 638
Бюти, то е ясно, че съм качила повече, отколкото трябва, но се чудех по-скоро дали това не е, защото бях под нормата преди да забременея.

Да, тогава е нормално и позволените, ако мога така да ги нарека, килограми по време на цялата бременност са допустими повече  Simple Smile

# 639
  • София - град
Този калкулатор дето Шехина го е дала, много често го ползвам. В същия сайт има и други интересни, не за килограми а за седмиците. За мен е ок. Аз до тук трябва да съм качила 2,500 кг и съм си точно така, без да се ограничавам. Моето тегло също беше много, а и все още е / Laughing/ под нормата за височината ми.
Михи 6 кг и на мен ми се виждат много, но пък наистина после може да не качваш толкова.

# 640
Михи, на първа страница има линк за килограмите по време на бременност, калкулатор и ти ги изчислява колко е нормално да си в седмиците, които си  Wink

Да, много девойки/жени който са много слаби преди бременността(и такива които са под нормални килограми) качват много докато са бременни- това съм го чела, а и сестра ми й се случи.

# 641
Дано да помогна:
тегло под нормата (10% под идеалното тегло на жената) - препоръчително наддаване - 12-18кг
нормално тегло (според ръста) - 11-15 кг.
Наднормено тегло - 6-11 кг. са препоръчителни да се качи  Peace

# 642
Ами от опит казвам, че препоръчителното не може да се достигне винаги каквото и желание да имате. Освен, ако не отиде на лекар или др. специалист, който да ви изготви специален хранителен режим, не спортувате, според правилата за бременни. Но дори и тогава, ако имаш предразположение или някак гените ти са такива, че наддаваш много.....сестра ми качи 40 кг първия път, като забременя около 44- това е почти двойно. Втория път качи тридесет и няколко. А съм убедена, че не е яла адски много, но не се е и ограничавала много, само умерено.  Аз гледах дълго време таблица първия път, в един момент минах максимума, но в крайна сметка при макс. 15 за моята височина и кг. качих 17. Много се моля и много се надявам сега да са и по- малко, но знам, че и да са пак толкова (надявам се не повече) няма да се тръшкам, въпреки че първия път малко бавно ги свалих. Важното е да не са прекалено много, че е опасно. Wink

# 643
  • До морето
Здравейтееее, идвам да се запиша чак на 43та страница  Blush Не съм писала, защото повече от седмица бяхме на ски (някои само гледаха), а после 2 дни се прибирахме, голям ужас беше  ooooh!

Днеска от пътя директно на лекар отидох, направиха ми първата фетална морфология, а утре съм на БХС. Някой може ли само с две думи да ми обясни какво да очаквам утре - само кръв ли ще ми взимат и от къде. Докторът каза, че няма нужда да ходя гладна и може да хапна преди това.

Извинявам се предварително, знам че има 100 различни линка с инфо и вече сигурно сте обсъждали в темата, но аз преди умишлно прескачах тези неща и си казвах, че ще прочета всичко като му дойде времето, а докторът ме изненада днес и сега нямам време. Blush

# 644
Да кажа и аз за килограмите - при първата бременност стартирах с тегло 49, ръст 165, качих 21 кг, паднаха си сами 5 месеца след раждането (обаче бях и на 20 тогава все пак  Crazy), втория път също стартирах от 49, родих 69, излязох от болницата 59 и от тогава все се лутах м-у 54 и 56 кг  Confused, сега забременях 56 и съм качила до тук около 2 кг.
За ревността - когато се роди малката, каката беше на 6г. и 8 месеца, никога не е показвала ревност, въпреки че категорично беше заявила, че не иска бебе, това преди да забременея  Laughing, казваше, че като стане на 8 тогава може. Всъщност и аз не исках второ дете и ми отне доста време да си го помисля само. Та като забременях след всяка консултация ме питаше колко е голямо бебето и показваше на една ролетка сантиметрите  Laughing, четяхме какво пише за всяка седмица от развитието. Сега много се обичат, играят си, карат се, но всичко в рамките на нормалното.

Общи условия

Активация на акаунт