Детски торти - мнения и съвети, 2

• 237 207
  • 1 021
  •   1
Отговори
# 195
Малкия каза, че в неговата детска имало РД и не е имало истинска торта, а картонена. Така хем имало ритуал, хем се спазвали правилата. Това за мен е все едно да се нахраниш, докато гледаш реклама по ТВ-то
Joy
И аз така мисля. Добре, че в нашата допускат торти със сертификат (домашни не  Peace) Но все пак всичко си зависи от ръководството  Rolling Eyes

# 196
  • София
Кое е по-важно - цената или качеството.  Thinking
Тези, които са фенове на Неделя, опитвали ли са Лагуна примерно?  Grinning

[b]Bunnie, защо съжаляваш? Тортата не беше ли хубава?[/b]

За съжаление има хора, които само защото нещо е евтино, и не са се "минали", давайки повече пари, са склонни да хвалят даден продукт.
Нее, съжалявам, че не си поръчах обикновената бисквитена торта от друго място за доста по-малко пари. А иначе пробвах бисквитената им торта- нищо особено е. Съвсем леко сладка и лека. Това поне е добре за децата. Пробвах и с банан и шоколад- еми не съм впечатлена и се чудя дали да не й сменя пълнежа. Ама не се сещам кой други пълнежи ги хвалеха.
Иначе тортата за детското парти ще е уникална- сигурна съм.Просто като гледах какви красоти са направили.
А тортите на НЕДЕЛЯ отдавна не ги харесвам и спрях да ям.Не усещате ли вкусът на мас? Много харесвах шоко муса им, но последният път преди 1-2 години сигурно като усетих вкусът на мас /почти съм сигурна че не е масло а мас/ и ми стана зле и от тогава торта от там не взимам.

# 197
  • София
инсп. Гаджет, да не си се объркала... Получих информация от майка на дете от градината ви, че от 1 юни е забранено внасянето на торти.  Peace

# 198
Идвам да похваля две сладкарници- Нилана и Папая.

От Нилана поръчах детска торта за завършване на първи клас http://nilana.bg/products/cakes/product/21341422. За разлика от останалите торти тази не беше със захарно покритие, с нещо като течен шоколад. Нямаше дете, което да не си изяде парчето. Даже още искаха. А и цената е повече от прилична. Изработката дори по-хубава от тази на снимката, доставката у дома, включена в цената, в удобно за мен време.

За РД на малкото ми дете поръчах торта от Папая- с бананово-шоколадов пълнеж.
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/527858_4886 … 7_948588748_n.jpg
По вкус и изработка надминаха очакванията ми.

# 199
инсп. Гаджет, да не си се объркала... Получих информация от майка на дете от градината ви, че от 1 юни е забранено внасянето на торти.  Peace

Ако е от този 1-ви юни, може и да не съм разбрала все още. Но, категорично не съм се объркала за предните две лета, откакто посещаваме това ОДЗ. На Ния най-голямата приятелка, дето са все заедно, има рожден ден на 2-ри юли и всяка година си е имало торта. Ще попитам специално и ще пиша.

# 200
Според мен ръководствата на градините или не искат да се занимават с торти (рязане, разсипване, почистване), или просто подтикват родителите да се сетят да им подарят хладилници.
Това, че ще им се развали обяда не го приемам, защото винаги може да се направи ритуала, а след обяд са се хапне от тортата. Даже по този начин децата могат да бъдат стимулирани да си изядат всичко, че да получат торта!

# 201
Покрай една торта, доста ангажименти получават в градината. Длъжни са да вземат проба от всяка торта и да я предоставят за изследване. Да съхранят сертификата и да тръпнат в очакване да не се получи нещо хранително сред децата. 

# 202
Според мен ръководствата на градините или не искат да се занимават с торти (рязане, разсипване, почистване), или просто подтикват родителите да се сетят да им подарят хладилници.
Това, че ще им се развали обяда не го приемам, защото винаги може да се направи ритуала, а след обяд са се хапне от тортата. Даже по този начин децата могат да бъдат стимулирани да си изядат всичко, че да получат торта!
В нашата градина точно такъв е ритуала. РД се празнуват в 11 с танци, снимки и т.н. в 11 и 30 носят обяда и за десерт вече сервират по парче торта  Peace

# 203
Понеже торти Флай се оляха с цените, реших за рождения ден на сина ми да поръчам от друг сладкарски цех. Тортата я поръчахме от Сюрприз...ще пусна снимка по-късно ...много лека и вкусна с еклеров пълнеж и пандишпанови блатове.

# 204
Понеже торти Флай се оляха с цените, реших за рождения ден на сина ми да поръчам от друг сладкарски цех. Тортата я поръчахме от Сюрприз...ще пусна снимка по-късно ...много лека и вкусна с еклеров пълнеж и пандишпанови блатове.

То от толкова хвалене на тази сладкарница е съвсем логично следствие да вдигнат цените, четат хората Simple Smile

# 205
  • София
ЗДравейте, момичета,

Прехвърлих темата и понеже другата седмица ще черпим в яслата за първи път имам следния въпрос:
 - като поръчам торта примерно 20 парчета (по стандарта на производителя) това предполага, че примерно би могала да стигне за 25 деца и 2 лели в яслата, нали?  Да не поръчвам излишно големи торти.

Не сме черпили до сега и за това питам.

# 206
Да така е, торта от 20 парчета ще стигне за поне 30 порции.  Simple Smile Нали знаеш, че на децата слагат по-малки парчета отколкото на възрастен биха сервирали нормално. Според мен и по-малка да вземеш, пак ще стигне. Аз бях купила от Лагуна фигурална от 12 парчета, естествено, че е стигнала за всички в градината, мисля, че са били около 15 деца и 2-те учителки.

Покрай една торта, доста ангажименти получават в градината. Длъжни са да вземат проба от всяка торта и да я предоставят за изследване. Да съхранят сертификата и да тръпнат в очакване да не се получи нещо хранително сред децата. 

Това ли е редът по норматив?! Не го знаех. Ако е така, ми звучи доста необмислено, откъде накъде персоналът в градината ще се товари с подобни ангажименти...ами знаят ли как се взима проба, то сигурно си има правила...ами кой ще носи пробата за изследване, кога и къде, в работно време трябва да стане, но нали всички са заети...куп въпросителни произтичат от подобна разпоредба.  Whistling

# 207
  • София
Не е чак толкова сложно, просто отрязват парче торта и го пазят няколко дни в хладилника за всеки случай, ако има натравяне или каквито и да е подобни симптоми - тогава го дават за изследване.

# 208
Olive , по думите ти звучи много просто, а рони писа, че покрай една торта доста ангажименти получават в градината.  newsm78

# 209
  • София
ЗДравейте, момичета,

Прехвърлих темата и понеже другата седмица ще черпим в яслата за първи път имам следния въпрос:
 - като поръчам торта примерно 20 парчета (по стандарта на производителя) това предполага, че примерно би могала да стигне за 25 деца и 2 лели в яслата, нали?  Да не поръчвам излишно големи торти.

Не сме черпили до сега и за това питам.
Според мен ще ти стигне и торта от 12-15 парчета. Ние бяхме поръчали торта от Бейби флай от 12 парчета. Като я занесохме в градината, учителката която заместваше в сборната група ни хвана с мъжа ми да помагаме и да си я режем сами, защото лелката си тръгвала. Оказа се, че децата са повече отколкото си мислехме, защото са в сборна група и са 28. Но тортата е доста голяма и определено стигна. Да не говорим, че децата не ядат много. Особено в нашия случай, рожденият ден беше след обед и бяха закусили вече...
P.S. Ние с мъжа ми нали се проявихме като сервитьори, но никой не ни каза да оставяме парче за изследване. Въпреки че преди това имахме големи проблели докато ни разрешат да занесем торта със сертификат в градината.

Общи условия

Активация на акаунт