Детски торти - мнения и съвети, 2

• 237 204
  • 1 021
  •   1
Отговори
# 180
  • София
В нашата градина и през лятото са позволени тортите. Аз не виждам защо торта със сертификат не може, но произведена незнайно кога опакована торта - може.
Поредната глупост! Сега и рожден ден на дете без торта трябва да правим, егати рождения ден. Че то ритуалът с духане на свещичката на тортата е едно от най-важните неща за децата.
И аз съм на същото мнение! Децата на това се радват - на торта с любим детски герой, на свещичките и то, когато са заедно с приятелчетата си в детската градина. Иначе по нищо не личи, че се празнува рожден ден...
Сега последно кази на мъжа ми сутринта като водил детето на градина, че нямали подходящ съд с капак за съхранение на тортата...Ами преди една година как имаха  newsm78 Мъжът им обяснил, че ще занесем тортата непосредствено преди да започне празника и май са се навили.

# 181
И в ДГ на дъщеря ми са забранени тортите през лятото. Миналата година занесохме големи кутии различен сладолед, плодове, пурички, пръчици, за да им направят мелба. В ДГ имаше мелба със свещички, пък тортата си беше у дома Hug

# 182
  • София
И в ДГ на дъщеря ми са забранени тортите през лятото. Миналата година занесохме големи кутии различен сладолед, плодове, пурички, пръчици, за да им направят мелба. В ДГ имаше мелба със свещички, пък тортата си беше у дома Hug
Mного добра идея!  newsm10 Стига да не се сърдят, че са ангажирани да правят мелби.

# 183
Здравейте!
Да се включа и аз. Миналата година взехме торта на Неделя, беше изключително красива и вкусна, много прясна, на няколко часа. Тази година, по съвет на приятелка, решихме да сменим и в събота отидохме до сладкарницата на Чочко. Първо хапнахме по едно парче еклерова, беше хубава, ама на Неделята еклеровата е много по-хубава. После поръчахме една зелена с фондан, с разни пързалки и животни за идната събота. 20-24 парчета с пълнеж шах-мат от тази струват 44лв. Парчетата са много големи, както и при повечето детски торти. Ще споделя мнение като я тестваме. Тези от захарно тесто се предлагат в отделен каталог на Чочко, като парчетата варират от 3.50-3.80.

# 184
Mного добра идея!  newsm10 Стига да не се сърдят, че са ангажирани да правят мелби.

Да, страхотна идея! В тази връзка и аз да предложа заместител на тортите, където са забранени през лятото, нещо оригинално и подходящо за почерпка за летните месеци: сладоледените еклерчета  Heart Eyes : http://fenixicecream.com/pechiva/sladoledeni-ekleri
Продават се замразени в големите вериги магазини. Продават се и пресни на щанда на сладоледи "Феникс" в Халите. Мисля, че и други сладкарници ги произвеждат, колежка беше купувала от сладкарски цех в Лозенец.

# 185
  • София
от сладкарски цех КАРАМЕЛ тортите дали стават? Гледах оферта за 12 парчета за 20 лв и се чудя дали да взема за градината.

# 186
Да се отчета и аз. Вчера беше рдто на дъщеря ми. Тортата Чочко не ми хареса особено. Все едно моите торти, когато бях дете. Беше изключително прясна, даже се размазваше, визията и не беше от най-добрите. Засега фаворит са ми Неделите, по-големи са, на същата цена като Чочко и много по-красиви. Дъщеря ми е на 2 и почти нищо не разбира. Направи ми впечатление, че никой не ми похвали Чочкото от гостите, а Неделята миналата година много майки ме питаха от къде е и колко струва, че е толкова красива и вкусна. Това разбира се е мое мнение и никой не задължавам.

# 187
Да се отчета и аз. Вчера беше рдто на дъщеря ми. Тортата Чочко не ми хареса особено. Все едно моите торти, когато бях дете. Беше изключително прясна, даже се размазваше, визията и не беше от най-добрите. Засега фаворит са ми Неделите, по-големи са, на същата цена като Чочко и много по-красиви. Дъщеря ми е на 2 и почти нищо не разбира. Направи ми впечатление, че никой не ми похвали Чочкото от гостите, а Неделята миналата година много майки ме питаха от къде е и колко струва, че е толкова красива и вкусна. Това разбира се е мое мнение и никой не задължавам.
За мен е полезно споделеното, особено като съм фен на Неделята. Я кажи сега ооная дето са ти я хвалили с какъв вкус е била, изобщо коя торта на Неделя за деца са ти хвалили, че аз пак ще влизам скоро в размисъл за торта за РД  Laughing

# 188
  • София
аз поръчах тортите за рожденият ден на дъщеря ми от сладкарници Флай. Но определено ценитеим са по-високи от другите сладкарници - и за парче и за доставка. Съжалявам, че късно се сетих - щях да си спестя едни 20-30 лв. ама карай......

# 189
  • София
Кое е по-важно - цената или качеството.  Thinking
Тези, които са фенове на Неделя, опитвали ли са Лагуна примерно?  Grinning

Bunnie, защо съжаляваш? Тортата не беше ли хубава?

За съжаление има хора, които само защото нещо е евтино, и не са се "минали", давайки повече пари, са склонни да хвалят даден продукт.

# 190
На Лагуна съм яла-хубави са, но за детските нямам информация. Просто от миналата година празнувам детски РД, преди това изобщо даже не съм се интересувала от детски торти. Затова споделям опит за Неделя и Чочко и ги сравнявам. Детето ми още не изказва мнение. И двете торти бяха градинки с мечета, гъби, цветя и шаренийки. Но какато вече казах, Неделята е по-добра и откъм естетика и вкус.

# 191
  • София
Е, ако ще сравняваме Неделя и Чочко, определено съм за Неделя.  Peace Харесвам тортите на Неделя, но не и детските им като вкус.

# 192
Аз пък ги оценявам единствено на вид. Откакто се помня съм на диета и много рядко опитвам торта и изобщо нямам наблудения върху вкусовете на тортите, камо ли да ги сравнявам измежду десет сладкарници. За мен детската торта трябва да е красива и ефектна, защото децата толкова и ядат /поне моето и тези на приятелки/. Това ествествено си е мое мнение. Но определено 4 лв. на парче за торта в градината няма да дам. На Лагуна толкова не ми е излизала скъпа тортата, а в детските клубове и надценката си слагат предполагам.

# 193
Ако е само заради идеята в градината да се отнесе нещо, колкото да сме като другите без да се държи за качество и вкус, моля спестете си парите, хора. Тези неща там се дават на деца все пак. Замислете се с цената на какви заместители в продуктите е постигната цената. Може би наистина е добре да се ограничат тортите за РД в градините и да се държи сметка на качеството.

Аз преди бях голям фен на Неделя и ги ползвахме за всякакви наши тържества. Обаче как успяха да опропастят на външен вид тортата на дребната за първия й рожден ден, не мога да си представя. На вкус все още са пред Чочко, но са сходен клас.
При нас изборът на торта си е ритуал. И на нашият семеен вкус, и на нашето триглаво око трябва да пасне.

# 194
В нашата градина и през лятото са позволени тортите. Аз не виждам защо торта със сертификат не може, но произведена незнайно кога опакована торта - може.
Поредната глупост! Сега и рожден ден на дете без торта трябва да правим, егати рождения ден. Че то ритуалът с духане на свещичката на тортата е едно от най-важните неща за децата.

Малкия каза, че в неговата детска имало РД и не е имало истинска торта, а картонена. Така хем имало ритуал, хем се спазвали правилата. Това за мен е все едно да се нахраниш, докато гледаш реклама по ТВ-то

Общи условия

Активация на акаунт