Детски торти - мнения и съвети, 2

• 235 958
  • 1 021
  •   1
Отговори
# 165
Бях обещала да покажа тортата за рождения ден. Това е, точно такава изглеждаше и в каталога, дъщеря ми си я избра. От Чочко е, излезе 40 лв. за 20 парчета, и детето, и госпожите казаха, че е била вкусна.

Аз много се чудих дали да празнуваме рождения ден на детето ми в детската градина, понеже не ми се дават пари за общо 2 торти от Лагуна, но заради твоите отзиви за Чочко, ще взема да ти се доверя.  Hug

П.П. Обаче сайтът на Чочко не иска да ми се отвори. Може да има някакъв проблем...

В детската градина рожденият ден си е наистина страшен купон, така че добре си го решила. Тази година дори взех аниматор, прилагам снимков материал. Извинете, че не е по темата.

# 166
  • София
Благодаря за снимката! Да ти е жива и здрава Ния.  Heart Eyes
Ние ще празнуваме в клубче и понеже като цена ни излиза доста солено, бях решила да спестим празника в градината. Но решението ми окончателно се промени. Важното е детето да се радва, пък пари се печелят.  Mr. Green Тортата наистина изглежда много добре, а цената пък съвсем ме зарадва.  Laughing

# 167
  • софия
Аниматор в детската е много популярно напоследък. В градината на детето вече 2 РД бяха така. Децата са много щастливи и е голяма веселба.
Ние сме късметлии - детето има РД лятото и винаги гледаме тогава да сме на море Mr. Green Тази година сме планирали да е в аква парк, че е много нещастна, защото всички си празнуват, а тя, милата, все е без голямо парти. Гледаме да компенсираме с различност Flutter

# 168
Да похваля Бейби флай  Peace... отново им се доверих и не съжалявам...перфектно направена торта Маша и мечока изпълнена по мое желание за няма и 40лв,с пълнеж шоколад и банани http://prikachi.com/images/614/4680614d.jpg

Аз пак по същия повод се включвам. Вчера отидох да поръчам тортата за детската градина. Но се оказа, че цените в каталога /2,90 и 3,20 лв. в зависимост от пълнежа/ не отговарят на истината. Избрахме прасковена торта, и като трябваше вече да платим, след няколко телефонни разговора, ми се извиниха, тъй като цената не била 2,90, а 4 лв. на парче, заради декорацията. А в крайна сметка ми бяха дали каталог, в който всички торти бяха с декорации... Не знам какво да мисля, само на мен ли ми съобщават такава цена? Защото като гледам, вашата торта е подобна на тази, която ние избрахме, но разликата в цената е доста.

И аз ходих преди два-три дни. Казаха, че от няколко седмици фигуралните торти са 4 лв. на парче. Отказах се и тръгнах за Чочко, разбрах, че и там правят торта с фигурки по твое желание, но по-пътя спрях да погледна и Папая. Взех от там с пълнеж от еклери с баварски крем и боровинки. Разкошна - 2,80лв. на парче.

# 169
камелия цената наистина е добра, а и за вкуса им само суперлативи съм чувала. Фигурална ли беше тортата, имаш ли снимка да видя? Все пак, 1-ви юни идва и не е лошо да ги имам предвид.

# 170
Тортата беше на маккуин, бяхме тръгнали за пепа пиг, но моята дъщеря ме изненада с избора си в Папая.

А, това е торта на Чочко. На вкус хич не беше лоша, но за външен вид- не съм много очарована. 20 парчета - 44лв. Надявам се, снимките да се виждат, че ги качих във фейсбук.

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 16:48 от камелия

# 171
Страхотна тема Peace
Аз съм взимала до сега само торта на "Росита",резултата беше:не това което исках(фигурката не беше тази за която се разбрахме,т.е. пак беше мише,но не толкова красиво като в каталога,а просто едно мише...)но пък тортата беше вкусна и лека(с бисквитен пълнеж)

# 172
  • София
Днес в градината ни сюрпризираха, че вече не можело да се носи торта със сертификат там, а само купена опакована от магазин, на която пише срок на годност. Е, по-голяма глупост не бях чувала.  Чe на сертификата нали пише дата на производство и срок на годност... Досега сума ти години сме носили торта в детската, и на баткото, и на малкия.
Преди да ни кажат това вече си бяхме поръчали торта от Baby Fly. И сега май ще си я ядем сами. А в градината с какво да черпим?
При вас има ли такива разпоредби?

# 173
В много детски градини и ясли съществува тази разпоредба и не дават да се черпи с торти, а само с опаковани неща.
Ако много държиш да е торта, аз бих се спряла на нещо такова:

# 174
Днес в градината ни сюрпризираха, че вече не можело да се носи торта със сертификат там, а само купена опакована от магазин, на която пише срок на годност. Е, по-голяма глупост не бях чувала.  Чe на сертификата нали пише дата на производство и срок на годност... Досега сума ти години сме носили торта в детската, и на баткото, и на малкия.
Преди да ни кажат това вече си бяхме поръчали торта от Baby Fly. И сега май ще си я ядем сами. А в градината с какво да черпим?
При вас има ли такива разпоредби?

Голямата глупост, както я наричаш, изобщо не е новост. Не може от много отдавна. Вероятно не навсякъде е спазвано стриктно. Но забраната важи от повече от 5 години и в градината, в която ходеше моето дете, се спазваше - поне докато ние бяхме там. Ако пак е имало натрвяния напоследък, вероятно са се сетили да упражнят някакъв контрол.

# 175
  • София
В нашата градина са забранени каквито и да било торти от 1 май.
Децата няма да си празнуват рождените дни там и толкоз.

Госпожата ми предложи да почерпим с бисквити и сокчета.  Mr. Green Няма да стане. Рожден ден без торта и без духане на свещички не е рожден ден.

# 176
  • София
А защо не може дори със сертификат?

# 177
  • София
Заради наредбата за здравословното хранене в детските градини.
Въпросът е, че всеки Директор преценява ще спазва ли тази наредба или не. Явно още никого не са глобили, та затова в голяма част от градините още се разнасят торти.
Но е много тъпо така. Или да се забранят тотално тортите, или да е разрешено.
Всъщност мисля, че почти навсякъде през летните месеци е забранено внасяне на торти.
В една от детските градини в нашия квартал миналото лято е имало случай на салмонела.

# 178
  • София
Гледам наредбата, не виждам такова изискване.

Сертификата гарантира, че тортата е прясна (според мен). В сертификата на Гаврош, например, пише и от какво е произведена даже.

Салмонелата не е ли от ядене на сурови яйца?

# 179
В нашата градина и през лятото са позволени тортите. Аз не виждам защо торта със сертификат не може, но произведена незнайно кога опакована торта - може.
Поредната глупост! Сега и рожден ден на дете без торта трябва да правим, егати рождения ден. Че то ритуалът с духане на свещичката на тортата е едно от най-важните неща за децата.

Общи условия

Активация на акаунт