Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се засаждат семената на нар?
Какво причинява прекомерното торене на растенията с азот?
Как да наторя доматите с коприва?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се засаждат семената на нар?
Семената от нар се засаждат след като плодът се отвори, като семената се разпръскват и няма проблем с покълването. След изсъхване те трябва да бъдат засети и може да се очаква покълване. Това е модерен метод за съхранение на генетичен материал, тъй като семената могат да бъдат възстановени след време, ако бъдат загубени.
-
Какво причинява прекомерното торене на растенията с азот?
-
Как да наторя доматите с коприва?
-
Какви са пропорциите за сапунен разтвор за пръскане на растения?
-
Как се засаждат разсади в оранжерия?
. А имам и няколко костилкови- сливи, череши - те май са с други препарати
За моето гледане на растения ще кажа, че нямам много опит. У дома имам едно храстче розмарин, с което готвя, а миналата година през пролетта си отгледах чуден босилек. Имам село с градинка от скоро - врачанско планинко Курново се казва. В градинката му миналата година сложих 1 корен чери и сума семена, но без предварителен разсад и се пръкна само 1 стрък рукола. Но пък беше чудесна. Бабата на гаджето ми гледа в нея домати, чушки и все такива обичайни култури. А аз съм решила да пробваме и с по-нестандартните. Сега съм засадила вкъщи в саксии чери, артишок, броколи, салвия, естрагон, айсберг. Искам да гледам още аспержи и рукола, но не намерих семена и ще пробвам да ги посадя по-късно. Така че силно ще се вълнувам от тези теми тук.

Спокойно.Оцелели са лукчетата. И мойта балучка е садена есента.