(Био) зеленчукова градина 14

• 109 436
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
В моя край  на лапад казваме-лападец, а на неядивния, с изразени жилки-мазало.

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 11:36 от Ana.Ivanova

# 421
Пък аз тоя с жилките го готвих веднъж  hahaha та така разбрах, че имало и лапад, който не се яде  hahaha

# 422
  • на пъпа на Златията
Те , тъка!За първи път чувам за  лапад /щавляк / че има , който не се яде.Нашия е в градината, леко киселичък и вкусен.Даже си стерилизирам по някое бурканче. Чистя го от средната жилка , попарвам.  с вряла вода и готвя. С оризец, с яйчица .Имаме и киселец.Слагам го в салатите вместо оцет.Имаме и лобода .Слагам я в пролетните супи.

# 423
  • ул. "Мечтание"
Рорик, днес благополучно си взех семенцата! Много ти благодаря!  Hug  bouquet

# 424
Ще разказвам тия дни, обещавам. Уморена съм от работа, влязох тук за малко да си почина и да заредя батериите. Тази тема е като музика....

Веселче, за моите асми, дето ги отглеждам за сянка ... не ми се говори. Твоят приятел Бъдица е чествал 14 февруари няколко пъти и ми е изгризал няколко лози... До основата. По-добре ми прати катерички, пък аз ще ти пусна колет с разбойник...

Валюша, добре дошла. Тук се очертава резерватска дружинка. Много сме, силни сме!  Joy

# 425
Гледам прогнозата и се чудя  newsm78 мокър сняг в петък, а пък аз исках грах да слагам събота... Какво да го правя този грах, ако чакам за другата седмица да не е късно ... Никога не съм слагала грах ако може помощ малко от изпечените градинари   bouquet
Но пък може прогнозата да не е вярна, не винаги познават за "резервата"  Grinning

Иначе си сложих копър, магданоз и мента в саксийки на остъклената тераса, после ще ги местя със саксийките на другата  Grinning

# 426
Аз грах насях вече, не вярвам да пострада, ако стане чак към юни наистина, ще ме забави, пак  Sad

# 427
  • ул. "Мечтание"
Ех, че ми е кеф сега! Засях разсада!  Mr. Green Доматки, капийки, спаначе, люти чушлета... Гледам си ги сега тука и им се радвам!  Heart Eyes Ще умра от нетърпение да излязат. (колко време трябва да чакам?  Embarassed)

Другата седмица планувам навън да засадя грах, магданоз, праз, репички.... май още нещо имаше, но забравих какво!

# 428
 Нощни очи ,спанак на разсад ли сееш?
При мен е кално и клисаво,а дават и да вали.
Градинарстването се отлага  Laughing

# 429
Някой има ли снимка на току-що показали се листенца на спанак? Искам да съм сигурна, че това, дето се е показало е спанак, че то знае ли човек, пък и странно остри ми изглеждат...
Почти съм готова с втората леха, чудно става, но ми е много трудно  с това копане и влачене на пръст. Остават ми още 4...

От есенните салатки нищо не е оцеляло - 1-2 само, не знам защо Sad  Чесъна и лука и те се не подават - може да им е рано.

# 430
Днес продължавам с изграждане на конструкция номер 2 за краставиците. От силното слънце сезала е изгорял и се рони, та се наложи да вързвам мрежата отново. Дават тази седмица да вали ( а дано), иначе вкл пак системата за поливане. Другата седмица съм планирала саденето на доматите на местата им. Иначе вече имам зрели чери домати ( саморасли)

# 431
Ако не са били вкоренени е възможно да са загинали.Моите са премазани и със загнили външни листа,но средата им е жива.Чесъна и лука са си живи/само дето овцете са се разходили из чесъна/.
Titina,ти си за завиждане момиче  Hug-искам и аз такъв климат.Тук сутринта беше минус 10-отдавна не бях набирала толкова студ,колкото тази година.

# 432
Наистина климата е прекрасен, заради него се преместихме тук....но сърцето ми, то е в едно малко селце в Балкана

# 433
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи ,спанак на разсад ли сееш?

То от мераци, не за друго!  Joy hahaha

# 434
Ако не са били вкоренени е възможно да са загинали.

Значи може и от това да е - късно ги посадих. Толкова им се точех, жалко.
Нищо, сега съм посяла семки в кутия, ще ги чакам тях.

Общи условия

Активация на акаунт