От Франция до България- превоз на покупките ни (12)

• 44 077
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
И понеже ми е много ядосано от както се събудих тази сутрин пиша за да си изкажа болката.
 #2gunfire #2gunfire #2gunfireБясна съм на СД.
Не съм виждала друга фирма толкова да не я интересуват клиентите й. След всичкото чакане, след всички ругатни които отнесоха за липсата на информция, след всички недоволни клиенти, днес нова издънка....Ще раздават на хората пратките в понеделник и на 11.01 (след още 7 дни)....и сряда за пощите.
Чудя се толкоз ли беше трудно да се понапънат малко днес, когато хората не са на работа пък и са настроени да получат и разгледат покупките си. Работили до късно снощи - ОК, но днес надали не могат да отворят за 2-3 часа за вземане на място. Някои хора чакат покупки за стотици левове и това не е за подигравка.
Относно евентуални коментари от рода на "ами ти защо поръчваш с тях, а не директно" ще кажа, че до преди намаленията имах 3/4 пратки с тях за половин година и не съм ги чакала толкова нетърпеливо. Сега обаче сериозно се замислям да не ги ползвам повече.

Е, това е. Искренно се надявам да излезе 3-та фирма, която да знае как се прави бизнес.
Очевидно е, че Смарт деливъри искат само да изкарват пари, без да предлагат на клиентите си коректност, като ни дадат пакетите днес, когато можем да ги вземем - дано излезе нова фирма newsm10

# 211
  • Sofia
Ами да.
Даже като се замислим - те изобщо защо спят, трябва да работят денонощно  Laughing
Те не знаят ли, че за нас е жизненоважно да си получим парцалките днес, а не утре  Mr. Green

# 212
МНого се извинявам, ама да питам още нещо. Като направих поръчката ми изпратиха
Votre commande du 27/01/2012
n°20120270615201
Аз този номер изпратих на фирмата, но сега като влезнах в сайта да проверя какво се случва ми е озписано 7. LIvre
Colis nº 20120305544205 livré le 03/02/2012 à l'adresse de livraison choisie
и след това още едно
Colis nº 20120305535893 livré le 31/01/2012 à l'adresse de livraison choisie

Не мога да рзбера поръчката на 2 ли е рзделена и кой е актуания номер на мойта поръчка? Да не стане объркаване с фирмата! Докато е време да им пиша?

Благодаря предварително!

# 213
  • София
На 7 стъпка е поръчката  newsm78 Това какво означава?
Изпратена Peace Livrie това трябва да пише.

Ако поръчката е на 7ма стъпка в суивито пише Statut Terminé ,което означава доставена. Peace

# 214
  • Бургас
Ами да.
Даже като се замислим - те изобщо защо спят, трябва да работят денонощно  Laughing
Те не знаят ли, че за нас е жизненоважно да си получим парцалките днес, а не утре  Mr. Green

Като са се хванали на хорото, да го играят.  Wink
Аз съм коректна с тях, почти веднага след мейла, съм превела сумата за доставка.
А те ще ми изпратят нещата чак в сряда! От събота до сряда колко дни са?  Rolling Eyes Досега такова туткане не бях виждала...
Какво стана със срока "10 дни след получаването на френски адрес"? Той мина отдавна. А сега пратките ще се мотат и седмица на българска територия.

# 215
  • Варна
Ами сряда е 10тия ден/календарен/ ... чак толкова фатално не е. Пише 2. Разумни срокове за доставка до офиса в България- до 10 дена след тръгване на курса от френския офис.
След като курсовете са през седмица, няма как да стане с 10 дена от получаване на адреса във Франция, бъдете реалисти.
Освен това изненада няма, предварително и отдавна пише, кога и как се изпращат с БГ Пощи.
Темата наистина стана ужасна.

# 216
  • Бургас
Нали пишеше "до 10 дни след пристигането на френски адрес"?
Да не са го променили? Ей сега ще проверя.

Къде пише за сроковете за доставка с БГ пощи? Това съм го пропуснала.
Да, вЕрно, че така пише. Грешката е моя, че не съм се информирала за този толкова дълъг срок.

# 217
  • Sofia
Ама аз съм сериозна.
Като се замисля на мен ми е най-удобно да си получа нещата през нощта  Mr. Green Няма трафик до Младост и децата спят.
За да са коректни СД моля да ми осигурят час за получаване нощем  Sunglasses Но да не е преди 12, че големия си ляга късно и да не е след 1, защото аз си лягам  Mr. Green Така, между 12-1 през нощта ми е удобно, моля да са коректни, че ще извадя и аз пищовите и ще им се ядосам  Whistling

# 218
Аз пък съм супер доволна от СД. Два пъти съм ги ползвала + Еконт за доставка до нас. Нищо лошо не мога да кажа. Пратките ми идват за приемливо за мен време. Нямам в поръчката хранителни продукти, които могат да се развалят или вкиснат или медикаменти... Да не забравя, че ми спестяват 25%, които Ларедут начисляват за доставка до БГ, а ако успея да махна и доставката от 6,95 съм супер хепи. Нямам нищо изчезнало и се надявам и в бъдеще да е така.
Предполагам, че Франсето ако ползвах, пак щях да съм ок Peace
Моля, ако превозваческите услуги не ви устройват, ползвайте доставка от Ларедут до БГ.
Дето се казва никой не ви е упрял нож в гърлото да ползвате превозвач.
И най-важното не забравяйте, че всички сме хора и всички имаме семейства, а слънцето не се върти около онлайн шопинга  Peace

# 219

Ако поръчката е на 7ма стъпка в суивито пише Statut Terminé ,което означава доставена. Peace

На Statut ми е изписано Livré le 03/02/2012. , което според мене означава доставено на 03.02 или греша  newsm78

# 220
  • Бургас
Аз също съм абсолютно сериозна!  Wink

Не мога да приема, че това забавяне е обосновано.
И, моля, спрете с приканването да ползваме доставка до БГ вместо превозвач. Много добре знам какво беше, когато си получавахме пратките след 1-2 месеца, сравнението не е уместно, няколко пъти се написа. Превозвачи ползвам от доста години и ще ги ползвам, ако ми е изгодно и ако ме устройва това. В случая - не ме устройва и явно това ще е последният път, който ползвам превозвач от Франция до БГ.
Всеки си прави сам изводите и сам преценя какво е приемливо и удобно за него.

Приключвам с тази тема и със спама.  Peace

# 221
Да споделя, че с този курс на СД имам пратка от Ив Роше, явно с неизпратения мъжки сет Евидънс. Peace

А колкото до превозвачите -  пратих пратки със СД и с Франсето от намаленията. Така реших, че ще избера най-добре доставчик.
За информация - в момента всичките ми са в БГ. Но тези с Франсето пристигнаха далеч по-бързо в БГ. Още не са ми доставени по пощата, така че финансово не знам кое е по-изгодно. Peace

# 222
  • София

На Statut ми е изписано Livré le 03/02/2012. , което според мене означава доставено на 03.02 или греша  newsm78

Това имам в предвид  http://prikachi.com/images/943/4356943S.png

# 223
В миналата тема бях писала за откраднатите маратонки от пратка с франсето. Ето и продължението , след първият им отговор,че не са намерили в склада и в камиона изпаднали маратонки / при условие , че им изпратих с първото писмо снимки на разреза на пакета/ и моето настояване за по-сериозно разследване , ето какъв нелеп отговор ми пуснаха:
Изключено е злоупотреба да има сред нашите служители, тъй като винаги при обработката на пратките присъства член на ръководния ни състав. Гарантираме за нашите служители и не бихме рискували репутацията си с подобни злонамерени действия.
Това, за което сте права е, че действително при пристигане на такава пратка трябва да документираме повредите в цялостта на опаковката и. Досега не сме имали подобен случай и затова не е било необходимо да го правим. Във Вашия случай наш служител е забелязал, че пратката е срязана ( скъсана) и е залепил опаковката. Пратката е пристигнала така при нас и ние виждайки повредата, сме я коригирали, без да знаем, че от нея липсва артикул.
Има и една друга възможност, която може да проверите, а именно дали този артикул не Ви е отказан или изпратен отделно с друг пакет.

Т.е докато в началото уж беше изпаднал пакета с маратонки , сега пък служител бил забелязал срязаната пратка , ама не бил проверил артикулите. Фактурата е достъпна , впратката са 5 чифта маратонки, и без да се разтваря пакета с напипване може да се провери колко са кутиите вътре! Това за мен е пълна небрежност! За съжаление от Еконт изобщо не ми помагат. Някои от вас ме посъветваха да питам с какво тегло е постъпила пратката при тях, е оказа се че те не теглят пратките а само на око ги определеят , защото и за 4 иза 10кг таксата е една . И така моята пратка с тегло 5,600 кг /според Ларедут/ е заприходена в Еконт като 10кг.
Ако някой има идея как да си потърся правата от Франсето и на какво да се позова ще съм благодарна! За мен съмнениет в тях си остава!

# 224
  • София
Ама аз съм сериозна.
Като се замисля на мен ми е най-удобно да си получа нещата през нощта  Mr. Green Няма трафик до Младост и децата спят.
За да са коректни СД моля да ми осигурят час за получаване нощем  Sunglasses Но да не е преди 12, че големия си ляга късно и да не е след 1, защото аз си лягам  Mr. Green Така, между 12-1 през нощта ми е удобно, моля да са коректни, че ще извадя и аз пищовите и ще им се ядосам  Whistling
и си права и не си права - английските превозвачи работят и в неделя, когато обработят пратките в събота, така че не е толкова трудно, още повече че смарта имат курсове на 2 седмици - останалото време почиват  Peace

но иначе е вярно, че не могат да се сравняват английските и френските превозвачи - едните взимат около 2 лева на килограм и имат курсове 2 пъти седмично, но пък конкуренцията е голяма, докато другите разчитат на монопола... абе няма файда да се пазарува от Франция и това си е  Peace

ПП аз така или иначе си получавам нещата по пощата, така че не ми пука много-много, кога ще има раздаване, просто по принцип говоря  Simple Smile

Последна редакция: нд, 05 фев 2012, 13:57 от Дзвер

Общи условия

Активация на акаунт