От Франция до България- превоз на покупките ни (12)

• 44 098
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Вена, вероятно Еконт обработват "приоритетно" куриерските пратки... Rolling Eyes

# 616
Кажете, моля, от кой офис на Еконт в Русе се получават пакетите и подателя кой е. Ще звъня в офиса да ги питам къде ми е пратката.  Crossing Arms
Ева, аз затова питам дали някой е получил пощенска днес. И ето, че се получават. Ще си я търся къде е и ще се оплаквам от Еконта ако те са виновни!  Naughty

# 617
Моля,ако Велина Огнянова Георгиева чете тук да се свърже с мен!

# 618
  • София
Аз взех днес пощенска пратка от Франсето,вчера е била пратена,от офис в Дружба.

# 619
  • Варна
Вена, вероятно Еконт обработват "приоритетно" куриерските пратки... Rolling Eyes
Това е така. Освен това и се разнасят отделно по офисите. Последния път служителката в офиса от който си вземам поръчките ми каза, че само куриерските са им доставени и чака пощенските. Това по обяд - чак към 15ч ми се обади да ми каже, че и пощенските са при нея и да ида да си взема пакета.... Предполагам, че не само тук е така. Но по телефона на мен ми дават справка по име на получател и изпращач дали има пратка и къде е по трасето ако има. Телефоните на офисите ги има в сайта на Еконт.  bouquet

Аз чакам следващия курс ... или поне някаква информация за него. Wink

# 620
  • София
Аз си взех пощенска пратка от Еконт от СД. Доволна.  Peace

# 621
Имам един въпрос, най-вече към поръчващите чрез СД. Днес взех пощенска пратка от Еконт. От СД ми бяха обединили три пакета, писали са ми кг, но реално кг, които ги пише на всеки отделен пакет са различни от това, което са писали СД. Разликата за трите пакета общо ми е 1 кг между това, което смятат СД и това, което пише по фактурите. Както и да смятам, това за мен са 4 лв повече - 3 лв за доставката от Франция до България и още един лев оскъпяване от Еконт, защото така пратката ми е минала 5 кг. Нямам кантар да меря, затова питам - и при вас ли има разлика между това, което пише по фактурите и това, което ви отчитат като тегло? И ако някой си е мерил пратките - така ли са кг, както са посочени от СД? Не са малко за мен 4 лв, а пък и въпросът е принципен - ако всеки от нас излъжат с по някой лев, а ние не сме никак малко.....  Thinking
П.П. И на онзи линк, който някой беше пуснал и можеше по колисимо да видиш колко ти тежи пратката кг пак са по-малко, отколкото ми ги смятат от СД.

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 13:42 от Петя БГ

# 622
  • София
Всички сме така.....вчера взех пратка 800гр, която реално тежи 380гр. Все тая, защото си платих 3лв, ама ако ги бяха обединили с други....
Много пъти е писано, превозвачите да си купят кантари Naughty

# 623
Ами те явно са си купили кантари, защото тези кг, които пишат все някак са ги получили, чудя се как  newsm78 Може би кантарите им са по-специални  Mr. Green Еей, мразя да ме лъжат така на дребно. Поръчващите през Франсето, и при вас ли е така?

# 624
  • Варна
В предния курс май пак имаше същите оплаквания, не прочетох дали има отговор защо се получава така. Понеже бях прочела тук за това, като си взех пакетите/4 бр обединени/ ги измерих на кантара в офиса на Еконт и бяха точно колкото пишеше на пакета. Толкова бяха и сумарно, според французите. Питайте ги ... килограм си е много разлика!

# 625
Пратките не се мерят от превозвачите.Плащаме това което пише на фактурата,това е техния начин на работа. Peace

# 626
От сайта на coliposte на мен една пратка ми я даде, че е 1.005кг при условие че вътре бяха 12 филтри за Брита и още един куп дрешки, което нямаше как да е точно. От Смарта ми я бяха таксували около 2.5кг, което беше доста по-реално и отговаряше и на други отзиви от момичета, които бяха купували филтри. На колета пишеше 1.029кг, което също беше доста далеч от истината. Не мисля, че който и да е превозвач ще си позволи да лъже на дребно. Още повече мамите с  кухненските кантарчета Laughing

# 627
Пратките не се мерят от превозвачите.Плащаме това което пише на фактурата,това е техния начин на работа. Peace

... От Смарта ми я бяха таксували около 2.5кг, което беше доста по-реално и отговаряше и на други отзиви от момичета, които бяха купували филтри. На колета пишеше 1.029кг,

Ето това е, което искам да разбера. Защо на едни не ги мерят, а на други ги мерят. Какъв е общият принцип всъщност. Като чета противоречивите постове, оставам с впечатление, че на око ги преценяват  Mr. Green

# 628
  • София
Като ви чета ми става лошо.Аз имам фактурирани 17 кг. от СД.Чакам ги другата седмица и ще измеря всеки пакет. Peace

# 629
Аз била предното мрънкало коя забелязала разлика в кг.
Въпрос беше там, че получавала 2 сестри-близначки пратки - едно към едно, а първата тежеше 1,9 кг, а втора 0,9 кг (не точно така, нещо с грамове, от сорта 1,850 кг и 0,870 кг, не помня вече)
За това, кога получавала втора пратка изтеглила я в Еконт - и било 0,850 кг (айде бе тези 50 грама)
Писала на Смарт и питала как така станало, разберите, аз не съм за 1 лев, никога не проверявала, и не бих забелязала разлика в 1 кг на пратка в 10 кг, просто знаех, че пратки едно към едно.
Смарт ми питал какво е правилно тегло - аз казвала че последно (поне получавала само 1 поръчка и при еконт пише точно нейното тегло) и хора ми върнали 3 лева (приспаднали от следваща поръчка)

И да, интересно става от прочитано на горе, значи, ао превозвач види, че пише на пратка прикалено малко тегло - някакси на око приценява и корегира, но нито един път не чувала, да му изглежда нещо прикалено голямо тегло написано Joy

Пак а спобеля своите битови проблеми - днес мъж ми не бил зает, и пратка ми престигнала по Еконт (може би моята пощенска била от приоритетни) - чесно казано, мъж не проверявал тегло, но аз ради интерес в понеделник ще попитам колко моята пратка тежеше според Еконт Peace

п.с. нали много сме "излъгани" с тегло, айде да съберем по 1 лев, така или иначи ги платили за вятър,  и подарим един кантар на превозвач Laughing

Общи условия

Активация на акаунт