Как си избрахте професията?

• 5 803
  • 74
  •   1
Отговори
# 30
Хм, по неволя. Бях много добра ученичка, но родителите ми нямаха никакви амбиции за мен...бях оставена на самотек, въпреки високопарните приказки на баща ми. Или може би според него момичето трябва да си е вкъщи, а не да учи Sick
Подадох сама документи в университета, който се намира близо до нас и се дипломирах с отличен, но реализация - никаква. Години по - късно, малко по - престижна магистратура, с която си работех по професията.
Оттук нататък...където ме отвее вятъра. Ще сменям бранша, въпреки че ми е малко страшно.

# 31
Не съм я избирал. newsm78
Завърших индустриален мениджмънт и маркетинг/бакалавър,магистратура/.
А пък работя в ИТ сектора още от студентските си години.

# 32
Работя в сферата на най-омразната ми дисциплина от следването. Ирония на съдбата.
Просто ми предложиха работата още докато учех и аз приех.
Сега чувствам, че тъпча на едно място и искам да се развивам, но не мога да си позволя да напусна, заради детето.

# 33

Реално аз не бях чувала за този тип работа, но се захванах да чета една книга, подхвърлена от брат ми с думите 'това може да ти е интересно'  Mr. Green
Я кажи коя е книгата, че си търся нещо ново и интересно, с което да се захвана  Mr. Green
и на мен ми е интересно да науча
иначе моята като я избирах, бях твърде млада - на 13 , а после вече беше по-сложно да я сменям отколкото да се задълбоча в избраното.

Software testing на Ron Patton е книгата. Просто си знаех, че програмирането не е за мен  Blush Целият програмистки потенциал се е излял при брат ми  Laughing

Не, че книгата е кой знае какво, но ми даде насока и основа.

# 34
  • Sunshine state
Aз бях насочена от баща ми, тъй като виждаха, че езиците ми се отдават. Идеята беше да си оправя произношение, граматика...да чуя жива реч. И така вече 15 години. После кандидатствах в колежа по туризъм, изкарах една година, но бях потресена от нивото на обучение. И прекъснах! Продължих да работя в сферата на туризма, но в един момент ми щукна идеята и аз да завъша висшо! И се записах да уча информатика. Оказа се, че ме бива и то доста! Все още съм в сферата на туризма, но единствената причина е финансовата част на въпроса. Правя опити и смятам да успея да премина към другата специалност. Мисля и за доктурантура! Езиците ги оправих, поне цел номер една е постигната Wink
Дано не те приемат за доктОрантура,че висшОто не си го оправила. Confused
Извинявам се,ако е заядливо,но просто се набиваш на очи...  Rolling Eyes

В момента съм в майчинство,но след това се надявам да започна работа по специалността си-начална учителка. Peace

# 35
Aз бях насочена от баща ми, тъй като виждаха, че езиците ми се отдават. Идеята беше да си оправя произношение, граматика...да чуя жива реч. И така вече 15 години. После кандидатствах в колежа по туризъм, изкарах една година, но бях потресена от нивото на обучение. И прекъснах! Продължих да работя в сферата на туризма, но в един момент ми щукна идеята и аз да завъша висшо! И се записах да уча информатика. Оказа се, че ме бива и то доста! Все още съм в сферата на туризма, но единствената причина е финансовата част на въпроса. Правя опити и смятам да успея да премина към другата специалност. Мисля и за доктурантура! Езиците ги оправих, поне цел номер една е постигната Wink

Извинявам се,ако е заядливо,но просто се набиваш на очи...  Rolling Eyes

В момента съм в майчинство,но след това се надявам да започна работа по специалността си-начална учителка. Peace

И въпреки това е умно момиче.

Pupitka, ще ти бъда колежка.  Grinning

# 36
  • Sunshine state

И въпреки това е умно момиче.
Pupitka, ще ти бъда колежка.  Grinning
Може,нямам наблюдения. Peace
Чудесно!   bouquet

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 11:50 от Pupitka

# 37
в моя случай -  възможно най-лошият вариант, с душата. завърших 'безхлебни' специалности, с нулева реализация.

ако бях станала шивачка или плетачка, по-имах шансове да 'оцелея' сама. сега съм вечно безпомощна и все ми трябва стълб.

# 38
  • гр. София
Бях на 16 години, когато реших какво искам да уча. За моя голяма радост точно това ме приеха.
Работя си по специалността и много ми харесва, интересно е. Занимавам се с хармонизация на националното законодателство с правото на Европейските общности.

А детските ми мечти бяха: да стана стюардеса; след това мислех да съм археолог; после исках да съм зоолог.

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 10:45 от Зимна роза

# 39
И аз завърших безперспективна специалност,но интересна (за мен),така че не съжалявам.Избрала съм си насоката още на прощапулника Grinning И в последствие на 13 години,вече осъзнато.В полза са ми някои неща за страничните от работата ми занимания.Работата ми е коренно различна от това което съм забършила.Но пак аз съм я избрала-хубава или не-трябва да я работя с надеждата,че е временна.

# 40
Извинявам се,ако е заядливо,но просто се набиваш на очи...  Rolling Eyes

Благодаря за забележката! Всеки да се заяжда колкото иска....

# 41
  • София, център
Ами много беше актуално, а и все още е, винаги е било престижно, доходоносно при успешна реализация, сериозно и дълго учене, така я избрах и си я работя със здраве и удоволствие.

Ориентирах се в 12-ти клас. Преди това пред мен не е стояла дилемата дали ще следвам, а какво по-точно.

# 42
Гледах Интервю с вампир и реших да стана журналист. Да, ама докато стана, то Брад Пит стана многодетен татко. Оказа се, че хич не съм нахална- е, това се учи с времето, но не ми идваше отвътре. Оказа се, че много от темите на ежедневната журналистика са ми адски тривиални и скучни.

Паралелно завърших "перспективната" бизнес администрация, която ме направи много скептична към надувките на бизнеса, докато бях бизнес журналист. Хич не ме биваше да пиша в стил - нова парадигма, акциите никога няма да падат, БФБ все ще е нагоре.

Не исках да работя в сферата на бизнеса, юпи стилът ми се виждаше много кух.

Сега пак пиша и обичам да пиша. Работя в две насоки- да подобря писането и да го монетаризирам по-добре. И да не се налага да пиша повърхностна и тривиална журналистика. Сега уча за магистър по философия на езика и съзнанието, което звучи екзотично, но е отлична добавка за пишещ човек.

# 43
  • Sofia
Професията ми сама ме намери.
Първоначално следвах доста безперспективна специалност в СУ (тя си е перспективна, ама на други географси ширини), след което в ІІІ курс реших паралелно да запиша и друга специалност, в която да има "хляб", въпреки че тогава не ми беше по сърце.
В момента не съжалявам за избора си, а и се влюбих постепенно в професията си, така че може да се каже, че съм напълно удовлетворена от професионалната си реализация жена.

# 44
  • София
Професията избра мен и аз нея.Искала съм го винаги,още от дете.Когато завърших гимназията не стана,по много причини,основно финансови.Приеха ме специалност близка до така бленуваната от мен ,но пак нещо ме човъркаше от вътре и не ми даваше спокойствие.
Сега на прилични години,и аз ,като Касита реших да не спирам да следвам мечтата си.Казах си,или сега или не ми е писано.Стана  Laughing бях трета по успех,приеха ме и съм безумно щастлива.В началото имах леки притеснения,защото слагаш на кантар всичко:работа,семейство,учене.Но се организирах и сега всичко върви добре.
Касита,поздравления за упоритостта  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт