И Априлската дружина първи късметчета вече има!

• 38 513
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
plamena1212 - правилно си ги обяснила, ще дам пример и с мен, до сега 4 месеца лекарска комисия ми даваше болничен за 30 дни. Днес е последния ден на поредния болничен, утре отивам пак на ЛК, но болничния ще е за 8 дни, защото на 15/02 излизам в 45-дневния, това се смята от термина назад.
45 дневния болничен се дава от ЖК, на която ходиш, и после в зависимост от това кога родиш +/- дните от термина, има си механизъм, по който се изравняват, правят го от НОИ. Към този момент от НОИ към мен са коректни.

# 166
  • Sydney
Hadji, plamena_1212 мерси  Hug аз до момента не съм излизала в болничен, питам само за 45-дневния  Rolling Eyes

# 167
  Добро утро коремчета  preggo , дано новата седмица да е спокойна за всички ни! Май пак се очертава застудяване, та да постискаме до пролетта!

Май повечето от вас вече са избрали къде ще раждат. Знам, че във всяка болница се изискват различни неща, които трябва да се носят при постъпване за раждане. Аз реших да раждам в АГ Варна и след две седмици ще ходя на консултация при доктора, който ме следи там. Може би ще ми даде списък... Това, което ме интересува е дали още искат да се носи лигнин и комплекти от бархетни и тензухени пелени (когато раждах дъщеря ми бяха задължителни тези неща). Иначе списъците май са еднотипни, поне тези, които има публикувани в нета.

Хубав ден от нас  newsm76

Здравей Simple Smile Аз ще раждам в ОКРЪЖНА БОЛНИЦА Варна и на 23.02 ще ходя на посещение на "Ден на отворените врати". Тогава ще питам за всичко и ще пиша тук за всички Simple Smile За АГ-то сигурно ще е същото...

Честито на мамите с бебчета. Да са им живи и здрави и дано скоро са си в къщи. То като се замисля и аз не съм готова още ... психически и с покупките, а то толкова малко време останало..
Лек ден и успешна седмица Simple Smile

# 168
А аз се надявам да си дочакам 45-дневния болничен  Laughing
Сега си взех последния болничен от комисията. Аз съм в болнични от 1.09. Получава ми се един ден разлика между 180-те дни болничен и 45-дневния, но тогава ще си пусна 1 ден отпуска. Вече няма значение за мен.

# 169
  • Пловдив
Здравейте!

Ние все още не сме избрали педиатър на бебето. Като цяло ние с нищо не сме готови. Моят приятел е гледал количките във Франция и по специално Jane, но цените са като тук. И там каза, че какъвто цвят има, такъв. Не може да си поръчаш друг и да ти доставят. Като изляза в болничен ще накупим всичко. Сега и нямам никакво време да разглеждам.

Днес ми е много тежко на стомаха, все едно ми е пълен с камъни. А съм изяла сутринта един грейпфрут и преди час-една активия.

Другата седмица живот и здраве ще посетим док.

Хубав ден!  Hug

# 170
  • Пловдив
Здравейте на всички! Мераклийки има ли за ден на отворените врати в УМБАЛ Св. Георги Пловдив за сряда???

# 171
  • София
Здравейте в прекрасната нова темичка! Благодарности на всички, които се грижат bouquet!
s.kov, честита дъщеричка, да е жива и здрава малката борбена, руса кукла и много скоро да се гушкате заедно вкъщи! На теб бързо възстановяване Hug!
Twins Mommy, честита дъщеричка и на теб! Да е жива и здрава малката Лилия и много щастлива! Много сили за теб и нея и скоро да се приберете вкъщи при кака и тати Praynig!
Ако искате, наистина е хубаво да се промени заглавието, имаше много хубави от предложените от Не съм.
di_, честито, вероятно ще те засипем с въпроси след някой и друг месец Simple Smile
anichka.bs, важното е, че сте в течение на състоянието ти и се взимат мерки навреме. Дано да сте поне още месец и половина, защо не и два 3 в 1. Може да се окажат търпеливи твоите съкровища, дано Praynig!
benitabeni, 45-дневния болничен ти го дават от ЖК и го предаваш на счетоводителката, само това е.
От нещата за бебето имаме само количка и то защото взех една използвана от приятелка, преди 2 години бутах дъщеря й в нея Simple Smile и още тогава си я бях харесала. А имаме и столче за кола - също използвано - друга приятелка ми го донесе лично вкъщи. Принципно мислех всичко да си купим, но ... така се получи. Имаме купени чаршафчета, едно дебело връхно гащеризонче (с качулка, ръкавички, обувко-търлъчки), с което се чудя дали не може да е на изписването и евентуално без одеялце, че е доста дебело (е и одеяло ще взема, харесаха ми предложените от samm, а и баба ми плете едно Simple Smile ) и комплектче боди, ританки, шапчица, ръкавички, лигавниче, и едни буйки - подарък от вуйчото - много са смешни и умиляващи. Ох, отнесох се, ама ако нещо се сдухам, ходя и си гледам и ми действат успокояващо.
Покупките не са ми проблем, скоро ще вземем всичко необходимо, по ме притеснява, че още не съм се спряла нито на болница, нито на лекар за раждането, а вече си наближава...
Айде, до скоро, лека седмица на всички  Hug

# 172
Здравейте  Hug
Аз от днес вече съм в отпуск вкъщи и много се радвам, че ще избегна новите студове, които се задават  newsm44 Но пък се оказа, че съседите правят някакъв страхотен ремонт и от сутринта пробиват с къртач  Shocked В целия ни апартамент се чува ужасно много и няма къде да се скрия, направо ужас!!!  #Crazy Дано само да не продължи така с дни, че иначе...  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Момичета, и аз съм в голяма дилема за педиатъра  newsm78 И моят случай е като на Bb4081 - моята лична е педиатърка и е лекарка на мен и на брат ми от малки. Но при немя има ужасно много пациенти и винаги трябва да се виси много пред вратата. Често не успява да прегледа всички, дошли за деня. Даже е сложила бележка, че не приема нови пациенти, но аз знам, че ако реша да запиша бебка при нея, тя няма как да ми откаже.  Wink Но се чудя дали има смисъл - няма да съм спокойна и всеки път като ходим, ще се чудя дали ще успее да ни приеме  Rolling Eyes Много ми е сложно, тук при нас няма добри лекари като цяло, а искам все пак да ми е наблизо...  ooooh! Дайте съвет как да постъпя  Rolling Eyes  bouquet

Аз утре, живот и здраве, съм се записала за Ден на отворените врати в Тина Киркова - ако някой се интересува от инфо, ще споделя после  Wink

# 173
Сега си взех последния болничен от комисията. Аз съм в болнични от 1.09. Получава ми се един ден разлика между 180-те дни болничен и 45-дневния, но тогава ще си пусна 1 ден отпуска. Вече няма значение за мен.

Аничка, тези 180 дни нали са за календарна година. От 2012 ти текат нови 180. Поне аз така си го разчитам закона...  newsm78

# 174
  • София
Andromeda_84, аз се интересувам от посещение в Тина Киркова, ако ти е удобно, пиши ми. Сега ще се разровя, че и там ми е вариянт вече..
Правилният телефон, на който се записва за отворените врати се намира на сайта на болницата - контакти, а не този с датите за отворени врати  за м. февруари на бг-мама. За утре няма места, записах се за 28.02, ако има някой друг за тогава, да казва, може да отидем заедно.

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 13:41 от kika555

# 175
  • Sydney
D&G мисля може и през същата година да ги вземеш, само че трябва да се ходи няколко дни на работа и после пак за удължаване на болничния... но не съм много на ясно как е точно  Rolling Eyes
*dreamer* цените на количките (говоря за по-читавите марки) са еднакви както тук, така и в други държави в Европа... просто тук са ни много ниски заплатите и за това изглежда, че хубавите са скъпи... което мен лично мнооогооо ме дразниииии....
kika555 мерси за информацията  Hug
Andromeda_84 аз все повече започвам да се замислям и за частен педиатър.... амаааа само се замислям, там не ми е ясно как стоят нещата... то твоя казус - то хубаво ако ти е позната, но ако "претупва" нещата май няма смисъл... може да я питаш за съвет Simple Smile

# 176
D&G мисля може и през същата година да ги вземеш, само че трябва да се ходи няколко дни на работа и после пак за удължаване на болничния... но не съм много на ясно как е точно  Rolling Eyes

Бени, на мен няма да ми се налага, но го написах заради Аничка. За бременност можеш да ползваш 180 дни в 1 календарна година. В нейния случай от 2012 започва нова календарна. Но по принцип на мен като ми го смята сестрата при моя АГ ми каза, че изобщо не е важно това. Ако се наложело и през ТЕЛК ще ме минат и пак няма да има проблем. Така, че винаги има вратички. Въпросът е дали си заслужава. То с тези 24 месеца назад и без това сме доста орязани   #2gunfire

# 177

Аничка, тези 180 дни нали са за календарна година. От 2012 ти текат нови 180. Поне аз така си го разчитам закона...  newsm78

и аз така мислех, ама не.

# 178
  • София
По принцип 180-те дни са за една календарна година, но при бременност се прехвърлят в следващата... Аз ще ходя на ТЕЛК за три дни, защото ако си пусна отпуск ще ми паднат малко парите и съм решила да се запъна като магаре на мост Simple Smile От ЛКК в Майчин дом ме предупредиха, че ако се минава на ТЕЛК, трябва да е поне 10-15 дни преди датата, от която ще ви бъде болничния. Няма вариант да сте с друга диагноза (нещо вирусно от ЛЛ ми харесваше като идея Laughing), броят се само чистите дни непрекъснат болничен. Следващата седмица съм на ЖК и ще уточняваме кога, къде и как ще се борим с ТЕЛК.
Хубав ден ви желая!

# 179
Здравейте и  от мен Simple Smile Аз не съм много активна тук , но да споделя.... Термина ми беше на 12.04, но малкия мъж се появи на 24.01. Още е в кувьоз , но е добре Simple Smile Искам да благодаря на целия екип на Майчин дом за професионализма и доброто отношение!
Честито и на мамите с мадами! Да са ви живи и здрави и само радост да ви носят!
А на всички вас желая леко бременеене  Hug

Общи условия

Активация на акаунт