И Априлската дружина първи късметчета вече има!

• 38 218
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
  • София, Младост
Искам да попитам дали е противопоказно да се къпем в топъл басейн да ползваме сауна, парна баня и джакузи?

Да, противопоказано е, за съжаление. Аз другата седмица отивам на Хисаря, ама няма да се възползвам от спа-екстрите в хотела.

# 571
  • София
geryito - Не са ни позволени сауната и парната баня заради опасноста от претопляне за басейна стига да не е някакъв много топъл няма проблем, аз лично само се притеснявам от хлорираната вода и опасността от гъбички и за това се въздържам.

# 572
Ще се радвам да се засечем в Бургас и да  разхождаме бебоците заедно из морската или в парка!

А за басейните- повечето са с топла вода,а не с гореща, така че не би трябвало да е проблем да се поцамбуркаш на воля! Действа много отпускащо и релаксиращо Peace Само сауната и парната баня - не!  Иначе някъде предлагат и масажи специално за бременни, където не се налага да лягаш по корем , а си седнала:))-така че може и от това да се възползваш.

# 573
Искам да попитам дали е противопоказно да се къпем в топъл басейн да ползваме сауна, парна баня и джакузи?

Да, противопоказано е, за съжаление. Аз другата седмица отивам на Хисаря, ама няма да се възползвам от спа-екстрите в хотела.

И масажите не се препоръчват  Close

# 574
Ще се радвам да се засечем в Бургас и да  разхождаме бебоците заедно из морската или в парка!

А за басейните- повечето са с топла вода,а не с гореща, така че не би трябвало да е проблем да се поцамбуркаш на воля! Действа много отпускащо и релаксиращо Peace Само сауната и парната баня - не!  Иначе някъде предлагат и масажи специално за бременни, където не се налага да лягаш по корем , а си седнала:))-така че може и от това да се възползваш.

хах писали сме по едно и също време Simple Smile Масажи за бременни-да, ама рядко има такива специалисти май май...
А за басейните, както е казала oktavia_be - не се препоръчват най-вече зареди гъбичните инфекции...

# 575
Гери, сауна и парна - не. Твърде горещо е и може да предизвика раждане.

Басейн може, но пак без да се прекалява, то на минералните и да не си бременна си има показания колко време е препоръчително да се стои Peace

Масаж, ако имат за бременни, си е много хубаво и приятно.

Приятен релакс!

Аз бебка чак след годинка ще я водя на море, тоест море 2012 го пропускаме. Лично разбиране, но на такова малко бебче така драстично да му смениш климата...То възрастните получават стомашни разстройства и прочие от нищото, та едно такова мъниче Rolling Eyes И си на другия край на страната, далеч от педиатъра ви...не смея такъв риск.
Може би ще направим някакви планински почивчици. Моят мъж пък е от Тетевен, така че там ще прекараме известно време на чист въздух със сигурност Sunglasses

# 576
И аз, и аз да се запиша за разходките из морската на Бургас  dance 1stroller

# 577
Здравейте мамчета!Честито на всички, които празнуват днес!

Hadji и аз съм с твоя проблем!Видях се в чудо!Не мисля, че е от определени храни, а просто сме "късметлиите", при които се връщат симптомите от първите 3 месеца.Дано не съм лош пророк де!

На мен не ми стига гаденето, но и имам зверски киселини!Ограничавам всякакви храни, които мисля, че ги провокират, но не би!А и никакви лекарства не ми помагат:(

А за почивка-ние сме си във Варна, но не мисля да излагам малкото дупе на Пухито на слънце това лято!В Морската на разходка:)Ако всичко е наред може тримцата една планина да отразим!

Честито още веднъж на mimei!Всичко най-добро ти желая!

# 578
geryito - Не са ни позволени сауната и парната баня заради опасноста от претопляне за басейна стига да не е някакъв много топъл няма проблем, аз лично само се притеснявам от хлорираната вода и опасността от гъбички и за това се въздържам.
Аз не бих полазвала нито едно.. Сауна и парна баня в никакъв случай... на басейните никак не им вярвам (хигиенно). Даже и вкъщи в джакузито не смея да се накисна  Blush .. като родя ще си наваксам  Sunglasses

# 579
Аз смятам да си водя бебетата на плаж, по-точно на море. При положение, че живея на 15мин от плажа. Аз по принцип ходя на плаж рано сутрин, към 8ч, бебетата ще ги водя към 7.30-8.00 за едно потапяне в морето, 15 мин на пясъка до половин час, под чадър задължително. Чадъра ни е със UV фактор, материата е специален и после наобратно на разходка и към 10.30ч най-късно вече у дома, че става много топло. После след 16.30ч отново разходка.

# 580
  • София
anichka.bs - Блазе ти....звучи направо приказно  Party

# 581
Само да уточня, това ще е събота или неделя, за да е с мен мъжа ми. Защото аз сама с близначета на плаж не бих отишла без значение колко са големи.

Аз съм родена на 4.04 и юни родителите ми са ме водели на плаж по тази схема. Затова и аз ще го приложа. Няма да го правя за тен, а за каляване. Аз също не обичам да стоя под слънцето много, като гущер. Най-много час и половина ходя и то както писах от 8.00ч, че после ми е много топло.
Масово наблюдавам към 10.30-11ч да се водят малки деца и бебета на плаж, защото не могат да се организират по-рано. За мен това е нездравословно. Прекалено е силно слънцето вече. После защо били изгорели ...

# 582
Аз смятам да си водя бебетата на плаж, по-точно на море. При положение, че живея на 15мин от плажа. Аз по принцип ходя на плаж рано сутрин, към 8ч, бебетата ще ги водя към 7.30-8.00 за едно потапяне в морето, 15 мин на пясъка до половин час, под чадър задължително. Чадъра ни е със UV фактор, материата е специален и после наобратно на разходка и към 10.30ч най-късно вече у дома, че става много топло. После след 16.30ч отново разходка.
Какъв пясък, какво море за бебета на 3-4 месеца  Crazy Нито те ще разберат нещо, нито виждам какво полезно може да бъде  Rolling Eyes
Преди 30 години пясъка, морето и слънцето бяха много по-различни от сега.. Сега е яко мръсотия  ooooh! - оттам стомашно-чревни, кожни проблеми..
А иначе ще им изваряваш шишетата и ще им гладиш дрехите за дезинфекция предполагам  Crazy
Морски въздух е достатъчен за толкова малки бебоци.. Догодина се забвлявайте, ама сега е .. най-малкото глупава идея..

# 583
   Здравейте пухкави коремчета  preggo

Да се изкажа и аз като вече морска мама... Когато се роди дъщеря ми още не живеехме в Каварна. През септември (на 3 месеца) я доведохме на гости на баба и дядо. Но на море не сме я водили. Самата смяна на климата за толкова малко бебе си е достатъчен риск според мен. На следващата година (на годинка и един месец) отново я доведохме, но този път и на плаж я водихме. Единия ден беше много горещо и ми вдигна температура на плажа! Няколко дни по-късно я хвана стомашно-чревен вирус и от диария и повръщане така се обезводни, че ни вкараха в болница в Добрич. Беше кошмарно!

Не искам да плаша никого, но тези неща трябва да се имат предвид, когато се предприемат ваканции с малки деца и рисковете трябва да се преценяват предварително!

А да не говорим, че водата вече е толкова мръсна, че въпреки солеността е преносител на най-различни зарази. Аз от няколко години всяко лято получавам гъбички. Доктора каза, че без съмнение се отключват от морската вода (понеже при мен са хронични и съм предразположена)!

Малко гадничък стана поста ми, дано никой да не се засегне!

Хубав ден от нас!   
   Hug  bouquet

# 584
Добро утро,коремчета:)
Ух,че тема сте подхванали...така ми се искаше септември да отидем поне за ден-два на моренце...но няма да се напъваме,като ви слушам по-добре не,ще го оставим за догодина.
Притесних се за това,което казвате-че е опасна смяната на климата за бебчето...а аз имам намерение от юни до септември-октомври основно да сме на високо в планината,на чист въздух.Все си мисля,че плюсовете са повече от минусите?!Малко е гадно при пътуване,че селото е на 1200 метра и малко ти е замаяна главата първите часове...но ще слизаме до града само за консултации,че особено юли и август в Пловдив не се живее.
Прегръдки от мен и усмихнат ден!

Общи условия

Активация на акаунт