Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 74

• 60 443
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
Първо го замени в 13 серия в съня с обгорените ръце,после насън когато се простреляха двамата и тя стана да провери Керим и накрая сцената с лодката-лека полека Керим измести Мустафа от съзнанието и подсъзнанието си Peace
За обгорените ръце - съм  го пропуснала. Но той беше май първия такъв -за изместването. Правя нещо - свързано с тези моменти, затова се връщах назад в сериите.

# 601
  • Тук някъде.....
Ето ме и мен - като част от екипа по превода на този страхотен филм - първият ми пост под този на Дизилер беше пропуснат, затова влизам да ви кажа - ПРЕСТАНЕТЕ да се занимавате с екипа и преводачите! Предизвиквате ме да напиша, че кога, какво и в колко часа се решава именно от екипа и от никой друг. И то си е точно така. Разберете, че бързото "излизане" на поредната серия се дължи единствено и изцяло на нашето желание и на нищо друго. Няма да коментирам постове от сорта "ще чакаме и два-три дни, ама превода да е качествен", защото са обидни. Преводът е най-качествения, който някога съм гледала, отнесен към турски сериали, точка. Останалото е дребно заяждане, което не отива на никого и не ми се иска да е предмет на обсъждане в такава хубава тема. Изобщо не ми се говори колко време отива за превод, защото техническата част, която прави Марияна отнема повече време и нерви, но някой да го е изтъквал или да се е правил на голямата работа?! Не, нали?
И абсолютно не на последно място: Наслаждавайте се на прекрасната актьорска игра във филма, тя наистина си заслужава всеки коментар.
Поздрави и хайде отново да сме усмихнати!  Laughing

# 602
Момичета, днес си направих труда да събера щастливите моменти на едно момиче - съпоставени от миналото и от настоящето, просто като наблюдател.  Факт е, че любов с Мустафа имаше, но друг е въпросът дали беше " истинската".
Приятно гледане.

# 603
  • Пловдив

Марта_49, както винаги прекрасно. Но и сладурите са прекрасни.

# 604
  • Тук някъде.....
Момичета, днес си направих труда да събера щастливите моменти на едно момиче - съпоставени от миналото и от настоящето, просто като наблюдател.  Факт е, че любов с Мустафа имаше, но друг е въпросът дали беше " истинската".
Приятно гледане.

Страхотен клип! Невероятен, а музикалната тема е вечна...Love story  Heart Eyes Марта_49, ти имаш истински талант, браво!

# 605
Крюелитаааа, ама какъв трейлър, а!  Hug Нов материал за прослушване. Wink Hug

Сърдечни благодарности и на gphilipova и Марияна! Hug Hug

София, напълно подкрепям мнението ти и отново изразявам безпределната си благодарност към целия преводачески екип, който полага безценен и безвъзмезден труд, за да ни предостави възможността да се наслаждаваме на любимия ни сериал в оригинал. Момичета, оценяваме туда ви и скоростта, с която превеждате. Никой, който не ви плаща за превода, не може да има каквито и да било претенции към вас! Да сте живи и здрави и дано да ви се върне тъпкано добротата, която проявявате!  newsm20 newsm51

Детелинка, Марта, и аз си мисля, че докато Керим не стане един за Фатмагюл, няма да потръгнат нещата. Същото трябва да се случи и с Мустафа, за да приеме истинското му лице, че май и той е разделен на две в съзнанието й.

За хората, станали жертви на наводнението... Не знам какво мога да кажа, освен че ми е много мъчно за това, което преживяват в момента. Дано да получат адекватна помощ възможно най-скоро! Praynig

# 606
  • В Града на Липите
Марта, благодаря. Много ми хареса клипа ти, особено от 3.01 та минута.  Hug    bouquet

По едно време се чудех, дали няма символика в огъня, който гореше точно пред кутията с булчинската рокля, когато Керим й я подари. Роклята не изгоря, но и не оцеля. Този сериал има повече символи и символики от "Изгубени"  Joy

# 607
  • Кори Селести
Предполагам, ниските температури се отразяват като низко ниво на общуване, но ще помоля да се въздържате.
Особено Мишинаторка.

Благодаря предварително.

# 608
ехееее...за малко се улисах в работа и трейлера готов  newsm44
gphilipova и Мариянка,
благодаря ви момичета! Благодаря и на Круела, че го дебна, за да го постне веднага   bouquet  bouquet  bouquet....ама какъв трейлер само  Praynig
Детелинка, Марта, много сте прави относно събирането на двамата Керим в едно..неслучайно ако си спомняте при първото им съвместно посещение при психоложката Керим сподели, че още когато я е зърнал на стълбите си е помислил, че иска да се ожени за това момиче. Тогава тя попита Ф как се чувства след като чу това от него, а тя каза: за мен има двама Керим - единият е този, който е до мен сега, а другият е този от Илдир. Но омразата ми към онази нощ не ми позволява да према,че този Керим е бил там. Тогава психоложката и отгвори: но те са един и същ човек (съжалявам....сигурно съм малко неточна, но цитирам по памет). Но гледайки епизода (еп. 50 към края) се замислих за нещо, което преди не бях забелязала. Но нали често става въпрос във форума за символиките във филма се замислих - та по време на разговора с психоложката те бяха на един диван и между тях (като търсен ефект според мен) имаше един огромен плакат на бебе, което постоянно беше между тях  newsm78 ...разчитам на Хриси ако е преговорила епизода да сподели мнение ...ако е имало преговор се извинявам.  bouquet

Марта, благодаря ти за хубавото клипче!!! Отново се позамислих относно чувствата на Ф към М преди и към К сега. И виждам, че момичето е обичало, обича и сега. Но любовта на Ф към М е толкова различна от тази към Керим....
Скрит текст:
С Мустафа беше чистата детска любов. За нея той беше, човека, който можеше да сбъдне мечтата й и копнежа й да има собствен дом и семейство ..нещо, което не бе имала - спомнете си разговора при къщата в началото  - моите предета, моята кухня, ще готвя каквото аз искам и обичам, а когато си у дома каквото ти искаш.....а също и разговора й с Керим в ресторанта относно детството - това дете не само е загубило родителите си на крехка възраст, но и майката е била болнава и затова сами са се грижели за себе си - спомням си думите и относно храненето и училището: незнам какво дете съм била, нас нямаше кой да ни наблюдава. А Мусти я приемаше като някаква вещ, която му принадлежи; Той все отлагаше сватбата (колко пъти тя го моли да се оженят, а той и казваше да не бързат, че трябва да оправи къщата...оправданияяя...нали горкия данък обществено мнение плаща); но беше напорист относно това, да я вкара в леглото си #Cussing out
Мисля си, че К беше много прав за М и неслучайно отнесе пръчката по ръката в епизода по бтв - според мен Ф осъзнаваше, че К е прав като и каза: ти го обичаш, но той не те обича толкова, колкото ти него! ...което я вбеси (защото тя го осъзнаваше, но не можеше да го признае дори пред себе си).  Докато с Керим е друго - тя преживя най-лошото, предадоха я близките и хора, а я подкрепи непознатия, негодника, мръсника, мижетурката. Детската и мечта беше убита, но той и показа (и то на час по лъжичка), че е възможна и една друга любов - невъзможна, болезнена, изстрадана ...но много по-силна, по-зряла и по-истинска....според мен
Момичета дано не съм ви досадила с дългия пост   bouquet

# 609
Фрикаделка,защо си скрила мислите си в спойлер-много ми допадат Hug Hug HugВ тон с новата серия ще са тамам.Фатма си прави равносметка на всичко това PeaceХубавото е,че Керим не се съмнява в любовта и към него Peace

# 610
  • Варна
Фрикадели,много ми хареса това за истинската и изстрадала любов  bouquet
На всички момичета,които се трудят като пчелички за общото благо,ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ,прегръщам ви и ви целувам,вие направихте моето ежедневие много приятно Hug
Скрит текст:
Аз страшно много харесвам този сериал,защото съм преживяла почти същото като Ф.,НО НЯМАХ НЕЙНАТА СМЕЛОСТ

# 611
  • В Града на Липите
Фрикадели, и на мен ми направи впечатление плаката на бебето, доста необичайно за кабинет на психоложка.
Но в 50-та серия, те все още не говорят за това.Тогава, по-скоро говорят за смелостта на Фатмагюл да разкаже всичко. Тя казва, че всъщност Мустафа я е спасил от голямо наказание осъзнала е, че ако не й е обърнал гръб, ако е останала с него е щяла да живее така сякаш е извършила грях. И сега се радва, че го е направил. Чувства се много по-силна, вече може да застане пред враговете си. Много ми хареса, когато Керим и каза: - Знаеш ли, достатъчно си силна да държиш и мен на крака. Той споделя, че след като го е обикнала, се срамува още повече. Но се страхува, че дори и виновните да си получат заслуженото, той никога няма да си прости. Разговорът най-вече се върти около публичността, заради делото.
Чак в 54-та серия Фатмагюл говори с психоложката за дете. Тогава е сама при нея, бебето на брат й току що се е родило и тя споделя, че иска с Керим да са нормална двойка. Казва й, че постоянно си напомня, че това е Керим – човекът, когото обичаш. Но не може да забрави, защото останалите непрекъснато са в кошмарите й. Дори в най-щастливата й нощ/с целувката/. Пита се, какво ли би било бебето, на което толкова се радва да е нейно и какво ли е чувството да си майка. Един ден иска да си имат свое с Керим.

esstela   Hug

# 612
Фрикаделка,защо си скрила мислите си в спойлер-много ми допадат Hug Hug HugВ тон с новата серия ще са тамам.Фатма си прави равносметка на всичко това PeaceХубавото е,че Керим не се съмнява в любовта и към него Peace
Детелинка, опасявах се, че е доста дълъг поста и затова реших моите виждания да са в скрит текст : Hug
esstela Hug
Скрит текст:

и аз съм в твоя отбор...Надявам се да си истински щастлива сега! Пожелавам ти го от сърце!
Хриси, сигурна бях, че и ти си забелязала плаката Hug нищо не ти убягва на теб  bouquet
Относно детето - наистина по-подробно за дете говориха по-късно с психоложката, когато се роди Елиф и тя беше сама.
А иначе на общата среща в 50 еп. също стана въпрос, защото тя се обърна към Керим и каза: Но това, което ти казах е истина Керим. Не искам да се разделяме. Искам да се оправя заради теб. Искам да имаме деца.... Само търпение...
Тогава той отговори: ще чакам Simple Smile...и след това сподели с психоложката, че е станало чудо, защото тя му е казала "обичам те" txtloves
(този разговор при психоложката ми е един от любимите) newsm03

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 21:25 от frikadeli

# 613
kurkuma, след култовото teşekkür ederim след като и целуна дланта, това изречение от трейлъра ми е новата любов. Познай как си го въртя на слушалки?!   Listen #Crazy
Saçınız deniz kokuyor - campanula, моля те виж дали е правилно!  Praynig
Cruela, аз го чувам Saçların deniz kokuyor.
И в тази връзка да ви питам - ако някой ви каже, че косата ви ухае на море като комплимент или като критика ще го приемете. Аз няма да го приема като комплимент, защото морето ми мирише на риба и водорасли  Rolling Eyes Crazy Mr. Green Joy

esstela,  hug

# 614
  • В Града на Липите
Фрикадели, и аз много го обичам този разговор, както и останалите при психоложката. Там, те са много искрени, сякаш искат чрез нея да си кажат всичко, което не смеят насаме.
А, това за морето, на мен ми звучи много нежно, въобще не го свързвам с риба водорасли и други подобни  Grinning  Може би си я спомня, в онзи ден, когато я видя във водата, докато се мъчеше да извади овца ли беше, коза ли не помня. Тогава на всички им се стори много красива, първична, земна...

Общи условия

Активация на акаунт