Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 18

• 83 665
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Depends, ще съм честна и ще призная, че не съм чела това, което сте писал в другата тема. Но утре това ще е първото нещо, което ще направя на компа като седна Simple Smile. Но също така ще ви призная, че Вие сте втория човек, който аз чувам да твърди, че Аутизма се лекува! Първия постигна зашеметяващи резултати с децата, които аз съм виждала (моето дете не му предоставих за мое щастие). Резултатът беше-съсипано детско здраве и абсолютен регрес при деца аутисти! За експериментите мога да кажа, че човек първо трябва да експериментира върху себе си, после върху децата си (в случая аутисти) и чак след това, след положителен резултат да препоръчват експериментиране! Защо експеримента си е за сметка на този, който ги прави, не за този, който ни го е препоръчал Simple Smile!

Таня, сърцераздирателните истории са много повече от окуражаващите. Аз не бих си позволил тези големи думи ако не бях повярвал първо за самият себе си и ако не бях изчел десетки истории на деца отключени от този затвор.

Първата стъпка е най-трудна. Още нямаме "пингвин", който да скочи пръв. Но аз вярвам и се надявам, че и това ще стане.

# 451
Мисля, че не е лошо, че засегнахме този подход - диагностичен и терапевтичен. Бих посъветвала Depends и  tanq_ludoto да не вмъкват като цитат целите поустинги, на които искат да отговорят, защото диалогът става труден. Като се посъбудя, сигурно ще се включа в тази дискусия. newsm78

# 452
Ей мами, още ли не сте се разсънили? Ето, Depends, човек очевидно не само много интересуващ се от хелирането, но и практикуващ система за хелиране, ви е на разположение да му задавате въпроси, а вие не го проавите.

Depends, това, че Ви насочих към dorka14 бе не защото присъствието Ви във форума ме дразни, а поради факта, че тя го прилага на детето си, т.е. отвъд океана има вече "пингвинче". На острова пък, има и друго, за което майка му писа още миналата година, че планира да му направи хелиране.  Сигурно има и други майки на аутистични български деца, които са опитвали това. На 24.08.2011г. напр. родителите на Ники, за когото много от нас знаят, писаха, че е време да започнат хелиране и че в косите му имало олово. Мина също отговаря в нейния сайт на въпроси, какво трябва да се направи преди хелирането. Така че, стигам до заключението, че в България се практикува хелиране, но не се пише много. И, разбира се, и аз, и другите майки на аутистични българчета ще повярваме много повече на разкази на български майки,на които можем да зададем въпроси, отколкото на майки от други форуми, които не познаваме и можем много повече да се съмняваме, че разказите им са художествени измислици.

Мами, между другото успях да се снабдя с една книга, която ми се струва, че може да отговори на много въпроси относно връзката между генетичното предразположение и фактори от външната среда в обуславянето на аутизма. Тя е "Autism, Brain, and Environment" от небезизвестния английски професор невролог Richard Lathe. Ако някоя от вас може да я ползва на английски, бих могла да й я предоставя по електронен път.

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 14:39 от констанца

# 453
# 454
n_alex76,
Май съм те изплашила с реакцията си на един твой пост и предпочиташ аз или някоя друга от мамите да ти каже какво мисли за връзката между подострия склерозиращ паненцефалит и откриването на ваксинален морбилен вирус в червата на няколко аутистични деца с гастроинтестинални симптоми.  Бих го направила по-късно, ако те заинтересува какво представлява тази инфекция, дължаща се на запазване на вируса на морбили в мозъка след преболедуване.

Подостър склерозиращ паненцефалит мкб A81.1

Извинявай, ако съм те стреснала много. А ти отказа ли се да изследваш Хриси за тежки метали?

# 455
констанца, не съм се отказала, но сега мисля за консултацията при д-р Симеонова във вторник. Wink
Морбили
Цитат
Всички деца трябва да бъдат ваксинирани. Изключение представляват само децата с вроден имунен дефицит (родени с имунна система, неспособна да се бори с инфекции), деца подложени на лъчелечение или химиолечение по повод на ракови заболявания и такива провеждащи дългосрочно лечение с кортикостероиди. Препоръчва се избягване на тази ваксинация и при деца с много тежки алергични реакции към яйца или лекарството неомицин.

Аз съм алергична от яйца.На Великден пак се обринах и Хриси -също.Вече не знам от какво по-точно се обривам-може да е от старо месо, ама като ходим при бабите и не ни казват си патим. Sad

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 17:41 от n_alex76

# 456
n_alex76,
алергията към яйца се установява лесно с кожна проба (морбилната ваксина се произвежда в/у кокоши ембриони), а неомицинът е антибиотик, който по принцип не се използва с лечебна цел, т.е. не би трябвало да има алергични към него, но това също може да се докаже с кожна проба.

Ти явно реши да не навлизаш в трудни за ориентиране области, каквито очертава даденият от теб линк към нещо написано от дорка14. И тъй като  връзката между описаните в двте публикации явления, за които тя дава линкове, е повече от ненаучно-фантастична, спирам дотук.

# 457
Depends,
Всъщност прилагате хелиране за биполярното разстройство или проблемите с бъбреците и черния дроб? И от какво бяхте толкова зле, пред умиране, мисля, че писахте? Разбирам, че биполярното разстройство предхожда останалите, които свързвате с ваксинация.

# 458
Depends,
Всъщност прилагате хелиране за биполярното разстройство или проблемите с бъбреците и черния дроб? И от какво бяхте толкова зле, пред умиране, мисля, че писахте? Разбирам, че биполярното разстройство предхожда останалите, които свързвате с ваксинация.

Бях зле, защото можех да се храня само с малко месо и мазнини и мозъка ми си отиваше. Заради нарушената чревна флора и ензимна активност приема на  въглехидрати, казеин и глутен водеха до кошмарни болки и обриви.
Хелирах, защото знаех, че всичките ми проблеми са заради живака. Нарушена стероидогенеза/ . Невродегенерация. Западащ енергиен метаболизъм, автоимунитет (ставни болки), нефропатия

Всички нарушения са в следствие на живака по една или друга причина. Тук може да се прочете за физиологичните ефекти- от храносмилане до умора,депресия и автоимунни заболявания. Има и други източници:

http://www.tuberose.com/Mercury.html

Обяснение с препратки за gluten/casein
http://www.autismpedia.org/wiki/index.php?title=Mercury_Endochri … y#DPP_IV_Activity

Живака причинява болестта на алцхаймер (подробно научно обяснение):

http://www.youtube.com/watch?v=j1FmK4582mA

И множествена склероза

http://knol.google.com/k/dr-max-daunderer/ms-ten-years-bedridden … otpgsm3m33p5/287#

http://www.ekipnews.com/news/bulgaria/obshtestvo/d_r_radosveta_f … ma_zhivak/111642/

Констанца, не мога да предложа Български опит, съмнявам се някой да може. Ако всички чакаме такъв няма да се стигне доникъде. Вижда се, че малкото, които хелират (камо ли по Кътлър, ако има такива) не се отчитат.

И се съмнявам историите за успешна терапия, които съм дал в моята тема да са художествена измислица. Все пак никой там не се обвързва със специфичен продукт. Лекарствата могат да се поръчат от много места.  

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 19:13 от Depends

# 459
Depends,
Всъщност откога имате биполярно разстройство - от преди ваксинацията или след това? Мислите ли, че живакът е причината за това разстройство?

# 460
Depends,
Всъщност откога имате биполярно разстройство - от преди ваксинацията или след това? Мислите ли, че живакът е причината за това разстройство?

Отпреди заедно с дефицит на вниманието, но всичко друго дойде след това и тези двете се задълбочиха неимоверно. Да, мисля че живакът ги е причинил.

# 461
Depends,
а не допускате ли, че по време на тежките си страдания сте били на негативния, а сега сте на позитивния полюс?

# 462
Depends,
а не допускате ли, че по време на тежките си страдания сте били на негативния, а сега сте на позитивния полюс?

Вероятно ви изглеждам ирационален...

Но отговора на въпроса Ви е не, защото съм имал кървави изпражнения, жлъчни спазми и както вече споменах множество хранителни алергии. Уголемен бъбрек, креатинин 135, омазнен черен дроб, загуба на тегло. Съпругата ми може да потвърди всичко това, както могат и родителите ми, които са лекари.......В предишни постове съм изброил множеството си диагностично доказани състояния с физиологична етиология. Никакъв полюс не може да промени функциите на главните органи. Сега съм дори по-песимистично настроен от преди.

Биполярното разстройство не повлияваше останалите ми симптоми. Все пак когато човек на 20 години забравя какво е казал преди 2-3 часа, кърви когато яде яйца и зеле и не може да отиде до магазина без да се задъха е нормално да търси трескаво причината за страданията си.

Дадох себе си като пример за натравяне, с надежда да се помогне на аутисти, не целя привличане на внимание към моята личност.

Мога да докажа твърденията си ако е необходимо.

Надявам се това дава отговор на въпроса Ви.

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 22:33 от Depends

# 463
Depends,
Въпросите, които Ви зададох са резонни за лекар. Сигурно и Вашите родители биха ги задали на човек с диагноза "Биполярно разстройство" и разказащ доста общо за физическите си страдания. От това, което казвате сега, е ясно, че наистина сте имали сериозни здравословни проблеми. Може и да имат връзка с живак или други тежки метали и хелирането наистина да Ви помага. Остава да Ви пожелая да доведете битката за оздравяването си до успешен край.

Що се отнася до гастроентерологичните проблеми при аутистите, те са доста тривиални и обикновено не така тежки. Самият д-р Кригсман казва, че не е сигурен кое е първо "яйцето или кокошката" - мозъчните нарушения или стомашночревните. Хипотези и теории много. Аз се опитвам да следя новостите и съм си изградила концепция, която може да търпи промени, но едва ли много съществени.

# 464
Момичета,
правя един остър завой. Днес реших да направя плодова пита с вишни и ми се поиска да сменя рецептата. Влязох в "Гугълчо" и ...попаднах на Селмината "Торта от  тръбички с вишни". Копирах си я и ще я направя - само че със замразени вишни, а не от компот. Направи ми впечатление, че Селма я е пуснала през 2008г., а коментари има допреди 7-8 месеца. Ей, това бг.мамите или поне част от тях сме големи "сладокусници". Последната дума научих неотдавна и много ми хареса.  Селма, ку-ку, събуди се и мерси! Hug

Общи условия

Активация на акаунт