Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 18

• 83 714
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
Анжела,
обсъждали сме. Аз писах миналата година и в темата и се опитах да обърна внимание и на Кезая. Тя и сега отчита, че има такава специалност, че е разкрита по настояване на фондация "Стъпка за невидимите деца", но не казва, че просто не върви. Защо? Парите и времето. Парите са много и за нас, тъй като таткото е личен асистент на детето със заплащане под минималната раб. заплата, но го обсъдихме и решихме, че си струва да ги съберем. Времето - почивните дни. Аз все пак си мисля, че тъй като обучението е и за учители, ресурсни и др., би могло училищата да заплатят участието им, но явно няма кой да ги мотивира. Особено сега с промените в закона за предучилищното и училищното образование.

# 481
Здравейте, има огромна вероятност да се присъединим към вас. Имам дъщеричка на 2г. и 8м., която е с неврологични заболявания - епилепсия и ДЦП, не говори. Днес след консулт с невролог във Варна, ни насочват към психолог и детски психиатър, защото детето е с умствано изоставане и според невроложката и аутистични симптоми. Каза, че не е типачния аутизъм, но има притеснителни неща. Аз отдавна имах подозрения, даже бях писала в темата, но така и не направихме обследване досега.

# 482
Мами,
както вече ви писах, подготвих писмо до комисията по образование към НС относно проекта за закон специално от гледна точка на родителите на деца от аутистичния спектър. Изпратих го на почти всички, чиито е-пощи имах и получих отговори от повечето от тях.  Hug  Ако то представлява интерес за вас, изпратете ми на ЛС е-адрес. newsm78 Възнамерявам да го изпратя до членовете на комисията във вторник с надеждата на второ четене да ревизират няколко пункта, откровено дискриминационни към децата от спектъра.  Rolling Eyes

# 483
                Констанца,

Обсъждали ли сте с Марк защо не вървят нещата с този курс? Аз поне съм много изненадана, че няма желаещи- обадих се до седмица след като информацията стигна до мен на посочения телефон. Чудна работа, много чудна?!! Нима не е важен този курс за нас родителите и за нашите деца, и за обществото накрая?!!!

Аз лично бих дошла, но за мен 800 лв. са невъзможни за събиране!

# 484
Аз лично съм много скептична към този курс. Съжалявам, може и да не съм права, но не мисля , че преподавателите от университета ще ми дадат нещо практично . пак ще бъдат само теоретични приказки- какви са( а всяко детете е  различно...) . Мисля че продължават да преподават това , което са учили преди много години, не следят новостите , не се развиват, само преподават теоретично нещо, което не познават в действителност. Скоро попаднах на интервю с проф. Матанова по Дарик и бях много разочарована. ... А сумата от 800 лв. изобщо няма да коментирам.

# 485
Здравейте,
Съществува нов безлекарствен метод за повлияване на аутизъм и други нарушения. Нарича се биофийдбек или невротренинг. Може да се прилага на деца от 3-4 годишна възраст нагоре. Представлява тренировки на мозъка под формата на видео игра, като на главата се закачат електроди и полученият сигнал се измерва от специален софтуер. Измерва се количественото и качественото ЕЕГ, генерирано от мозъка. Тренировките се провеждат под ръководството на терапевт. Траен резултат се постига след минимум 20 сеанса. С течение на тренировките мозъкът се научава да регулира сам своята работа, стабилизира се ЦНС, което намалява най-разнообразни нарушения.

# 486
  • София
Здравейте,
Съществува нов безлекарствен метод за повлияване на аутизъм и други нарушения. Нарича се биофийдбек или невротренинг. Може да се прилага на деца от 3-4 годишна възраст нагоре. Представлява тренировки на мозъка под формата на видео игра, като на главата се закачат електроди и полученият сигнал се измерва от специален софтуер. Измерва се количественото и качественото ЕЕГ, генерирано от мозъка. Тренировките се провеждат под ръководството на терапевт. Траен резултат се постига след минимум 20 сеанса. С течение на тренировките мозъкът се научава да регулира сам своята работа, стабилизира се ЦНС, което намалява най-разнообразни нарушения.

Е, чак пък нов? Преди 3-4 год. мисля беше първото им представяне в Бг. Справка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=373071.0

# 487

Интересно за майките на деца от предучилищна възраст и особено за варненци. Rolling Eyes
odzdelfin4e.wordpress.com/2012/02/07/6370

# 488
констанца, имам страшно негативен спомен от тази градина. Израстнала съм в този квартал/1991-2006/. Лятото реших да вляза да си почина на една пейка с детето и ме изгониха, защото съм нямала право да влизам. Какви възпитатели са като нямат човешко отношение към една уморена майка?

# 489
   Благодаря Констанца за отговора ти.
 Наистина не е помислено  добре, аз просто смятах, незная, все пак странно ми е, сещаш се- трудно ни е, няма много помощ, обществото ни  е доста встрани от нас; да,  добре, всички семейства и с проблеми на децата си и без проблеми на децата си са "встрани от себе си" поради купищата проблеми в страната ни..Чудя се просто докога ще продължават тези недомислия...

# 490
  • Велико Търново
Някой отсядал ли е в хотел Медик до Мед.академия ?В края на месеца ни предстой реоценка в Св.Никола и няма къде да преспим,намерих много лоши отзиви навсякъде за него,а пък е най-наблизо!Ако някоя от мамите са отсядали скоро и и имат прясно впечатление,моля ви да пишете!Благодаря!

# 491
Здравейте, мами. Съжалявам, че така нахълтвам в темата ви.
Трябва ми съвет - какъв вид играчки според вас са подходящи за подарък на детенце с аутизъм (6 годишно момиченце)?

Всичко най-хубаво за вас и прекрасните ви дечица  Hug

# 492
Не зная дали да пиша и какво.
На 12.04 след късо съединение в ел. мрежа изгоря дома ни.
Алек се е спасил по чудо и за мен / не само за мен/ е взел най- разумното решение.
Последствия върху него няма и държанието му е много по- стабилно от моето.
Може би, това е най- важното.
В момента живеем при майка ми.
Майка ми има по- различно мнение за сина ми от мен.
Всъщност нищо не се знае за децата ни или поне аз не зная за моето...
Нищо не може да каже човек.

# 493
Снежа63 , ужасно е това, което сте преживели.Най-важното е, че сте здрави. Peace
Аз от петък съм на Ривотрил за месец. Явно многогодишното безсъние заради проблемите на Хриси си каза думата и започнаха нервните ми кризи една след друга.От 3 дни спя по-добре. Wink

ХРАНАТА ВЛИЯЕ НА ПСИХИЧЕСКОТО ЗДРАВЕ НА ЧОВЕКА

# 494
  • София
Снежа Hug Преживала съм и знам какъв ужас си изпитала Hug
Един въпрос ме мъчи от вчера newsm78 Обяснявате ли поведението на децата си на околните? Вчера имаше имен ден и имахме гости. Друг път той не удостояваше с внимание гостите и те не са го виждали в целия блясък. Вчера обаче беше на кеф. Стоя с гостите, радва се скача. Не обърна внимание на купищата колички, с които го заринаха. Подариха му една палатка и като почна да "лети", да скача и да си изразява радостта последва въпроса - ама той защо така прави?!? Мъжът ми се сърди, като обяснявам, че е аутист. Според него не е Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт