Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 18

• 83 723
  • 754
  •   2
Отговори
# 570
Марк, очарована съм от дългия и полезен отговор, благодаря! Значи правилно съм се насочила-резервирах за Момин проход, стори ми се приблизително най-подходящо. На мен ми казаха зелено направление 119, не 7...? 7 мисля, че е за тези по каса. И как може да искат по 15.50 за резервация на човек, в нашия случай това са 46.50 ей така просто. Ще видим как ще е. Аз искам да му правят инхалации и др. под. за дихателната система, защото много боледува, но се притеснявам дали ще може, като отиваме с диагноза аутизъм. Това не е много ясно. Защото всъщност за това заболяване няма конкретни предписания. Вие къде сте ходили и правили ли са ви, каквото сте пожелали и сметнали за подходящо? Аз от Сандански се отказах, защото там е добре да се ходи през пролетта и през есента. Всъщност ще отидем в Момин проход за 5 дни-за толкова стигат парите горе-долу. Само дано не се разочаровам много. Досега не сме ходили с детето на почивка по ред причини, та имам опасения...Още веднъж благодаря за подробната информация и се радвам, че съвпада с това, което прецених за най-уместно.

# 571
Тутурутка, процедурите зависят най-вече от детето - напр. харесва или не харесва вода/ контакт с непознати (да бъде масажирано и др.)/ дали е склонно да участва в група с други деца за лечебна физкултура и прочее. Моят съвет е да не се "навивате" от вкъщи за това, кое да му прилагате. Обсъдете го с рехабилитаторите на място. Може те да ви предложат нещо, за което не сте се сещали. И пак всичко си зависи от детето - какво ще му хареса, какво ще разреши, в какво ще се включи. Успех!

# 572
# 573
@Марк, разбира се, че трябва да е съобразено с детето. Става дума дали ще може АЗ да кажа какво искам, защото вече ми казаха, че нищо нямат за тази диагноза

# 574
Тутурутка, със сигурност ще се вслушат в твоите желания, ако са основани на нещо правено вече на детето. Има значение дали детето има придружаващи заболявания - напрр. ДЦП, епилепсия и др. Това са чести неща при нашите деца (сигурно 25% са с предхождаща ДЦП и толкова с епи-).
Важен е и подходът. Трябва да си любезно-настойчива и да имаш аргументи за това, което искаш.

Мами,
линкът, който ни е изпратила elenex е много интересен. Hug Аз лично оценявам високо материалите за аутизма, но нямам интерес към нито един от останалите. Мисля, че филмчето по-долу е много окуражаващо за майките на невербални деца. Не трябва да се отчайвате. Никога не се знае, кога и вашите деца могат да покажат необикновени заложби и да се докажат не само като мислещи, но и като свръхспособни личности. Simple Smile

# 575
Няма неврологични придружаващи, просто често боледува и затова ми се иска някакви инхалации или др. под.-за дихателната система, общоукрепващи и пр. На място ще видим

# 576
Момичета,
попаднах на нещо, над което можем да се замислим позитивно. По-късно може да ви пиша по-подробно. Едно добре проведено проучване в Англия открива 1% хора от спектъра сред възрастното население, като честотата при мъжете е 1,8%, а при жените 0,2%. При това те не са се различавали съществено от останалите хора освен факта, че много от тях и особено мъжете не били семейни.

# 577
# 578
Здравейте!
Ние официално вече сме с диагноза "Генерализирано разстройство на психичното развитие". Sad
Развитие между 2 и 3г. Според чутото от мъжа ми- най-леката форма на аутизъм.

# 579
n-alex 76
В момента резюмирам някои от най-новите проучвания върху честотата, тежеста и интелектуалното ниво на различните подформи на нарушенията от спектъра. Има много обнадеждаващи неща. Оказва се, че доста черни прокоби по отношение на интелектуалното ниво се базират на анализи само на случаите на класически аутизъм и че в продължение на повече от 20 години се преписват неща, установени от други хора и често с използване на неправилна методика.
Така че, мъжът ти сигурно е прав. Но най-важното е непрекъснатата работа с детето.
Когато завърша това върху което работя, ще го пусна тук или другаде (ще пиша къде) и се надявам да е интересно и полезно за всички.
А ти, не унивай. Детето ти изглежда прекрасно, като малка фея.  bouquet

# 580
Здравейте!
Ние официално вече сме с диагноза "Генерализирано разстройство на психичното развитие". Sad
Развитие между 2 и 3г. Според чутото от мъжа ми- най-леката форма на аутизъм.
    Алекс,една позитивна психоложка за тази диагноза казва "Най-напред това е НЕ Аутизъм!"
    Тъжно ти е,разбира се,но......наистина не унивай,както казва Констанца!  Hug

# 581
  • София
n_alex76, много кураж и бързи успехи и от мен! Аз също си мисля, че генерализираното разстройство в развитието има разлика с аутизма, щом в Свети Никола слагат и двете диагнози. Но рядко е писано каква е разликата.

Пожелавам ви и на теб, и на Доника да са сложили тази диагноза на децата ви поради общите настроения за голям брой деца с такива проблеми. Чудя се дали това не кара по някакъв начин лекарите да я слагат по-често. В крайна сметка, ако БГ не се нареди на класацията 1 на 88 деца ще има въпроси защо ние не сме в тази статистика.

И най-вече ви пожелавам след 2-3 години да качите по едно клипче  с добре възстановени деца Hug

# 582
Благодаря Ви, момичета, за куража! Hug
Затова съм тук. Да споделяме опита си и да си бъдем полезни с каквото можем! Heart Eyes
констанца , ще чакам да публикуваш това, върху което работиш.  bouquet

# 583
ГРР не е ли водеща / основна / диагноза с под диагнози?

# 584
  • София
Един въпрост към Катина, Селма, Калатея и другите мами с повече от 1 дете - как успявате да разпределите времето си за децата? В чудо съм се видяла. Хубавото е, че хванали малкия на кеф да работим и батко му почва да прави неговите домашни. Като цяло обаче си пречат, защото винаги заниманията на другия са по-интересни ooooh!

И най-вече ви пожелавам след 2-3 години да качите по едно клипче  с добре възстановени деца Hug
Чул те Господ Hug Защото поради малката възраст и многото работа - последния месец напредъка се вижда  Hug

ГРР не е ли водеща / основна / диагноза с под диагнози?
И аз се обърках вече newsm78

Общи условия

Активация на акаунт