CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 18

• 51 376
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • Под кленовите дървета
Ами ИТ за мен са хората, които вършат софтуерната работа в компанията - работа по сайта на компанията, обновленията по него, нови услуги предлагащи самият сайт (тип клик то коул).
Администрирането на нови работни компютри, свързването им в мрежа е работа за хелп деска. И не се изисква много мисъл за това, ако познаваш добре Уиндоуса Laughing

А иначе гледах в обявите за трейнъри и рекруитъри, че не изискват много опит, даже на места пише, че не е необходим предишен опит, затова се зачудих, какво съм изпуснала за две години Embarassed

А иначе за кол центрове съм се замислила, но един от главните недостатъци е, че всички са или в Бизнес парка или зад Арената в Младост...а аз съм на другия край на София.

# 661
  • София
Да дам обратна връзка за Techwork. Насочиха мъжа ми към доста голяма компания в областта на електрониката. Днес беше там на интервю и директно са му предложили работа. Условията са много добри за начинаещ инженер само с диплома и без реален инженерен опит. Реални осигуровки, социален пакет, гъвкаво работно време благодарение, на което ще може да завърши и магистратура.
Недостък е, че самата работа е малко еднотипна, но позволява навлизане в дълбочина, на много сфери от електрониката, които него го интересуват.
Тъй като тази седмица се очаква развръзка с още едно евентуално предложение за работа, в най-добрия случай дори ще избира къде да отиде.

# 662

"и не казвай, че имаш дете Shocked"

Аз си казвам спокойно - и после следя за реакция  Crazy
На последното ми интервю Управителят нараво си го записа на CV-то ми пред мен! Все едно удари някакъв печат  Joy
И после директно заяви, че малките деца боледуват  #Crazy
Обясних, че през цялото майчинство не съм спирала да работя дистанционно т.е. дори да има отсъствия 1-2 дни в месеца определено знам как да си координирам и върша нещата и от разстояние. Но какво от това  Rolling Eyes есетсвено не ми се обади  Rolling Eyes

# 663
Това ,,не казвай,че имаш дете"не е ли лоша услуга?
Ще го скриеш в автобиографията,ще го спестиш на първото интервю,ами после?
Четох една тема,където трябваше да попълват декларации за инвалидност и бременност/или нещо такова беше/ и там дадоха съвет да се попълни точно,защото после може да е по зле.
Ако не декларираш точност,няма и да получиш адекватна помощ или защита.
Напоследък установих,че най трудно човек може да намери ,,трудна работа".
Работа на смени,възможност да работиш извънредно и по празници,изобщо да вършиш всичко каквото другите биха могли да срещнат трудност.
Но се оказа,че така се заработва повече и никой не бяга от допълнителни пари.

# 664
  • Под кленовите дървета

"и не казвай, че имаш дете Shocked"

Аз си казвам спокойно - и после следя за реакция  Crazy
На последното ми интервю Управителят нараво си го записа на CV-то ми пред мен! Все едно удари някакъв печат  Joy
И после директно заяви, че малките деца боледуват  #Crazy
Обясних, че през цялото майчинство не съм спирала да работя дистанционно т.е. дори да има отсъствия 1-2 дни в месеца определено знам как да си координирам и върша нещата и от разстояние. Но какво от това  Rolling Eyes есетсвено не ми се обади  Rolling Eyes

ами и аз си го казвам, затова май до второ интервю не стиганах в една работа,в  която отговарях на всички изисквания. Чак HR-ката от компанията (беше обява пусната през агенция) после ми се обади (което уважавам) и много притеснено ми каза, че са избрали друга кандидатура.
Чудя се кое е наистина правилно - да си кажеш или не.

А на тези, които ми кажат, че малките деца боледуват, бих ги попитала, ако няма малки деца, кой очакват да работи за изплащане на техните пенсии след време?

# 665
Това ,,не казвай,че имаш дете"не е ли лоша услуга?
Ще го скриеш в автобиографията,ще го спестиш на първото интервю,ами после?
"Лоша" за кого? За работодателя или за майката, която иска да работи? Ако искаш да минеш на етап второ интервю- не повдигаш първи въпроса. Ако ме попитат - ще кажа, няма да излъжа. Още повече че търся работа след 4 години майчинство и съм с две деца, вижда се и в СВ-то.
А после- назначават те задължително със срочен трудов договор и се вижда дали боледуват децата. Ако боледуват- след 6 месеца си в изходна позиция.
ВъпросЪТ е- дали да се пише във СВ-то? Аз съм го писала и интервюто преминава в разговор за децата. Колко са големи, ходят ли на градина, има ли кой да ги гледа... И все още търся работа.

# 666
Така е. И при мен последното интервю, второ подред в тази институция премина точно в обсъждане на това колко са големи децата ми, ходят ли на ДГ, има ли кой да ги гледа, боледуват ли често ... бла-бла. Още с първите насоки на разговора в тази насока ми стана ясно, че работата няма да е моя.

# 667
  • вече Пловдив
В моето СВ не пиша нищо, свързано със семейството - нито семейно положение, нито деца. Това научих, след като на първата работа, на която кандидатствах след майчинството, от 30-минутен разговор 20 минаха във въпроси: "Кой се грижи за детето?", "Колко е голямо?", "Боледува ли?", "Имате ли баби?" и от сорта. Изпуснах прекрасна работа  Crazy, затова си извадих поука.
За семейното положение - в хода на разговора често става ясно, че съм сменила града, защото съпругът ми е офицер...

# 668
Ваня, и като не кажеш на първо интервю, идва второ. Два пъти не съм споменавала на първото и на следващото ме отрязват с "Можеше да кажете още при предния ни разговор, че имате деца!". С две думи- могло е да не им губя времето.

# 669
  • София
ЗДРАВЕЙТЕ, момичета Simple Smile)))

Днес нямах време да отида, но случайно някоя от вас да посети форума в Арена-та? Simple Smile

# 670
  • вече Пловдив
Ваня, и като не кажеш на първо интервю, идва второ. Два пъти не съм споменавала на първото и на следващото ме отрязват с "Можеше да кажете още при предния ни разговор, че имате деца!". С две думи- могло е да не им губя времето.
Касита, писах за СВ-то, не за първо интервю  Peace
Тогава не повдигам въпроса, ако ме попитам - казвам: "Детето ми е еди-колко си годишно, ходи на ясла и имам баби, които да го гледат, като се разболее".

# 671
Здравейте, днес трябваше да съм на интервю в Алианц, но се отказах. Много обяви пускат и ме подразни факта, че официално търсят финансов консултанта а работата е за застраховател. Щях да звънна да им кажа че нама да ходя .....но взех че забравих  Embarassed

Попаднах на една обява, много неграмотно написана  Close и взех че им изпратих едно заядливо писмо да взема да си оправят правописа  Twisted Evil сега чакам отговор.

А за децата, и аз не съм написала дали имам или не и дали съм семейна. Отдавна ме отрязаха и не ми дадоха възможност да се развивам. В очите шефа ми каза: ТИ СИ МАЙКА И ТРЯБВА ДА СИ ГЛЕДАШ ДЕТЕТО!!!  #Cussing out още не мога да го преглътна...

# 672
  • Под кленовите дървета
Ще взема и аз да махна от СВ-то си, че съм омъжена.

На някои обяви, предимно за асистент на управителя, ми прави впечатление, че е пояснено, че искат СВ със снимка. Сигурно по конкурс за красота ще ги избират първо Laughing
В някои страни знам, че не е прието да се изпраща такъв формат на СВ.

А, и една статийка от днес.
http://www.manager.bg/news/biznesat-predpazliv-za-naemaneto-na-novi-kadri

# 673
Ще взема и аз да махна от СВ-то си, че съм омъжена.

На някои обяви, предимно за асистент на управителя, ми прави впечатление, че е пояснено, че искат СВ със снимка. Сигурно по конкурс за красота ще ги избират първо Laughing
В някои страни знам, че не е прието да се изпраща такъв формат на СВ.

А, и една статийка от днес.
http://www.manager.bg/news/biznesat-predpazliv-za-naemaneto-na-novi-kadri
Аз бях попаднала на обява за продавач-консултант в склад за бельо и бански. Искаха снимка в цял ръст и да имаш хубаво тяло. Сега ви го казвам по памет. На следващия ден текста беше променен.

# 674
  • вече Пловдив
Аз бях попаднала на обява за продавач-консултант в склад за бельо и бански. Искаха снимка в цял ръст и да имаш хубаво тяло. Сега ви го казвам по памет. На следващия ден текста беше променен.
hahaha Явно трябва не само да продаваш, а и да рекламираш стоката.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт