Отговори
# 75
Мишчица, радвам се, че има новини от теб! бъди силна! операцията не е шега работа Sad

много благодарности  и от мен за Amorevole, материалът беше много нужен   bouquet

и аз забелязвам това осъзнаване от страна на Сара, че си иска мама и това е /въпреки, че ние като сме си тук, сме само аз и татко и/.
аз от много отдавна само преглеждам и оглеждам бебешките храни и снощи накупих - взех една оризова каша, оризова с плодове и пюрета морков с картоф /това много рядко се появява, затова реших да го купя/.
водих Сари на ортопед в Пловдив - много ми допадна гледната му точка за нещата от живота; беше против проходилки и бънджи, с които аз така или иначе не смятам да се сдобивам, а и предвид, че няма кой нищо да ми даде, няма да ги мисля; каза, че били добра идея тези колички, които са за бутане с цел прохождане /ние имаме две - една момичешка пластмастова и една от естествени материали, червена, дървена/; също така - за сядането - да не съм го практикувала преди шест навършени месеца, но това не означавало, че не може под наклон да се подпира детенце;
аз я подпирам на някаква голяма възглавница - то това безкрайно любопитство всичко да види, не иска да лежи Simple Smile

тук при нас цяла нощ, а и в момента, вали сняг - ама стабилно се сипе; ние сме канени днес на обед на гости на колега на мъжа ми, които също имат момиченце; одеве запитах деликатно мъжа ми, дали ще отидем, и той ми каза 'ама разбира се' - пък то си е поне час път, и то с обществен транспорт Simple Smile
така че - днес ще имаме снежно изживяване Simple Smile

# 76
Мишленце , с теб сме  да знаеш Hug Твоите дечица са прекрасни , как подкрепят мама Hug Чакамете да врътнем по едно узо  Mr. GreenAmorevole ще ни разреши  Mr. Green hahaha
Amorevole,аз също благодря за отговора  Hug

# 77
  • София
Момичета, здравейте.
На оперираната мама- бързо възстановяване.
Искам да питам нещо. Вашите бебоци може би са малко по- големи от моя и сте го минали това. Как се научиха да се обръщат? Моя син изобщо няма намерение. Правим упражнения, помагам му, но дупето много го дърпа назад.
Приятен ден на всички

# 78
danna999, diana_val4eva  Hug

За пийването - единствено вие самите можете да си разрешите Mr. Green, a Аморе може само пак да ви пусне тази полезна статия (в случай, че сте я пропуснали или позабравили). WinkНаздраве! Grinning

# 79
Пенка, Сара е с месец по-голяма и не се обръща сама, дори не и харесва да е по корем Simple Smile

# 80
  • София
Мишчица стиснати палци и от нас!

# 81
Обещах да ви пусна снимка на Ицко с дрехи и обувки, е в сурат тефтера  е  Mr. Green hahaha
Аморе, ние виртуално връткаме узо с Мишлето и Тара Laughing

Пенка, и моя син не се обръща сам  Wink

# 82
Миш, радвам се, че децата са били добре снощи! Не се притеснявай, ще се справят още един ден  Hug
Пенка Узунова, и моят син не се обръща все още сам - на 5 месеца и 3 дни е. Според мен няма място за притеснение, ще се научат рано или късно.
Amorevole, и от мен благодаря за информацията, много е полезна! А за пийването - аз снощи си позволих една чаша биричка, много ми се допи и не можах да се сдържа.  beer2

# 83
  • Варна
Здравейте!

Мишчица, много мъчно ми стана като прочетох какво си преживяла!  Sad Hug Дано всичко е зад гърба ти сега и утре да си си вкъщи. Представям си и колко ти е било притеснено за Вики И ИВо. Браво на тях, че са били добри и силни, че да не се притесняваш допълнително. Стискам ти паци и дано скоро си у дома да си гушкаш мъниците! Hug Hug Hug

Аморе, много благодарности за полезната информация!  bouquet Hug

По повод на това, че бебоците не искат да стоят при друг - и ние сме в кюпа. Simple Smile Малена познава майка ми и баща ми и ако и ние с баща и сме там, няма проблем - дава да я гушкат, усмихва им се, гука им и т.н. След двата ни провала да гледаме филм. Онзи ден решихме да я оставим за по- малко от час да напазарим. Стояхме заедно у майка ми. В един момент излязохме и тя веднага е писнала. Майка ми с 300 зора е успяла да я успокои за малко и я е приспала. Но след като се е събудила Малена само се оглеждала и ни търсела. Майка ми каза, и че въобще не се усмихвала, а била много тревожна. КАто се прибрахме и ни видя, такива усмивки грейнаха на лицето и,че направо ми стана съвестно, че я оставяме. И аз като Евита съм в много тревожни размисли за това как ще я оставя да тръгна на работа и то да отсъствам по 12 дена. Направо не ми се мисли. Sad

Климс, не се обвинявай. Някой път наистина колкот оповече ги пазиш, то сякаш напук става и почват да стават повече бели.  Hug

Днес при нас е ужасна мъгла. Всъщност от вчера не се е вдигала и не сме излизали.  Sad ХУбава и спокойна неделя ви пожелавам!

# 84
  • София
Привет мамита,

Мишльок радвам се скъпа, че нощта с децата е била лека, надявам се и ти да се възстановяваш, ма теб няма да те мисля ти си младо, заскукано гадже. Някой доктор със сигурност ще те обгрижи качествено:-))
Кокетка, Валери, Данна така е с осъзнаването, но ние май подраняваме, а и как - то детето е само с мен по цял ден, таткото също познава и както Кокетка е писала необходимо е в стаята с чуждите хора да има поне един от нас, чийто глас да чува и положението се трае. Иначе аз до момента съм се разделяла с Рада един единствен път, в който отидох на козметик една вечер и ме нямаше 2.30 часа. Оставих я на татко й  разбира се, през цялото време е била много спокойничка, но се беше наакала и тате й е сменял памперса. По време на смяната детенце е думнало петичка в нааканото и познайте прибирам се и гледам отваряни и незатворени мокри кърпи, разхвърляни памперси, детенце спокойно играйка си и....със сменени чорапи:-)

Днес съм много луднала от семейни разправии с родата, дано успея да запазя спокойствие пред детето и да не му предам невротичните ми импулси.

# 85
Мишчи браво щом нощта е минала спокойно значи всичко е под контрол)))) Heart Eyesти сега се хващай и почвай да спиш ,релаксираш ,гледаш филми ,общо взето на мързел се отдай, и ако има някой хубав доктор плакни окото))).За сега при нас няма паднали Blush

# 86
Мишчица Hug Hug Hug какво си преживяла само Confused. Дано всичко лошо е зад гърба ти и двете ти слънчица, бъдат така добре и днес, че и мама да е спокойна и по-бързо да се възстанови Hug
Зори, вчера при вас само беше мъгла, в града времето си беше супер. Днес и тук има мъгла, но съм сигурна, че е не е така гъста както на Галата  Wink
Валери, и аз съм така, голяма съм мърморана. Но си позволявам само на ММ да мърморя, то не че има кой друг да ме отменя в гледането на децата де Rolling Eyes До сега само един единствен път сме ги оставили на свекитата да отидем да на пазарим с ММ. 
Amorevole, много благодаря за информацията за захранването Hug
Диди, видях го аз Ицо  Simple Smile голям е сладур.
Пенка Узунова спокойно, всяко дете е индивидуално и има характерен за него си ритъм на развитие  Wink Моята Яна се обърна един ден преди да направи 5 месеца. Всичко с времето си  Wink
Относно оставянето и социализирането на децата, всичко е много индивидуално. Баткото,( който родих на края на 4 курс като студентка) и се налагаше доста често да го оставям по 1-2 часа, и беше доста добре социализиран, по-трудно понесе раздялата ни когато тръгнах аз на работа. Докато Мимето, с която не сме се разделяли въобще, доста по-леко и бързо се адаптира при тръгването си на ясла.

# 87
Здравейте... Ето една почерпка от нас, че вече сме на цели 5 месеца...

Много ми е тъжно днес, изпратих си преди малко гостите. Потънала съм в размисли и страсти, защото майка ми хич не е добре и това ми тежи. Едно че ми се иска да можех повече да се грижа за нея, две, че пък виждам, че тя по никакъв начин не може да се справи с детето... И ми е много мъчно и за нея, и за мен, а и за детето, че няма да може д акомуникира пълноценно с баба си... Ама такъв е животът.

Иначе с другитв хора и ние сме така от край време. Спокойна е само в мен и понякога в баща си (злополучните ни ходения на зъболекар доказаха, че и с него не може да стои сама дълго време), той сам си казва, че го е страх да остане сам с нея  Joy. На другите хора се смее само ако и аз съм там. Не дава на никой друг да я гушка, независимо дали сме там или не. Повече от минута-две ако я вземе някой и се разплаква, ама със сълзи. Големи и тежки. И аз се чудя как ще я оставям като тръгна на работа. Опитвам се сега нещо да я социализирам, ама не се получава: ето днес я дадох на сестра ми, почва се плач, гледа ме с най-тъжните очи и протяга ръце към мен, абе направо жална история... Иначе поне си игра с нея, ама това при положение, че не я целуват, прегръщат и аз съм й пред очите. Но и ние Еве, знаеш сме като вас, все само двете и тя други хора кажи речи почти не вижда.

Мишле, радвам се, че си по-добре, така поне изглежда от поста ти. Сигурна съм, че ще се възстановиш бързичко, а и дечица ще са много добрички, за да може мама да се оправи максимално бързо Hug

Хайде аз изчезвам да спретна празничното меню за днес...

# 88
  • София
Завръщам се и аз в компанията  Simple Smile
Изпратихме баба и от утре пак сме си двамата с Макси и без много мърдане насам натам като гледам прогнозата.

Мишчица, изпращам ти най-позитивните си пожелания за бързо възстановяване. Децата са по-интелигентни отколкото можем да си представим и съм сигурна, че ще помогнат на мама бързо да се оправи  Hug

Jaded, честита месечинка!!! Да е здрава и много много щастлива малката Радина   bouquet
Тези дни само успях да прочета за неволите ти с педито... толкова ми е познато - на последната консултация и аз бях горе долу в същата ситуация. Спациално заради АД направих консултация с втори лекар и човека отхвърли всичките ми съмнения.
Макс се беше оправил само от козметиката и той не можа да види сухите участъци по кожата, но каза че АД от козметика само не се оправя. Заболяването си имало много характерна клинична картина с много сърбящи пъпки, които дори бебетата чешат и превръщат в рани. Каза ми и че в последната година е много модерно заболяване (точно както и Кокетка е забелязала) и затова педитата като видя някъде пъпчици и много суха кожа веднага казват АД.
След съветите тук аз се спрях на серията на Адерма за много суха кожа (Екзомега) и съм супер доволна. Но ти препоръчвам да чуеш и второ мнение за АД-то и алергиите.

По повод оставането с други хора - аз досега не съм имала такива проблеми с Макс. Тази седмица също си постоя доста със свекито и добре са се разбирали. Оставям го спокойно и на майка ми, на сестра ми... Дано не забрави, че съм го социализирала  Mr. Green

Валери,  вчера си организирах ден на бащата. Ами прекрасно е  Grinning Изпратих ги на обяд на разходка с кенгуруто и се втурнах на шопинг. Голямо обикаляне падна със сестра ми, пихме кафенце и си побъбрихме - чудесно!!! Ние имаме страхотна връзка с нея, но за съжаление все ни е кът времето и като я видя за повече ми е много хубаво  Heart Eyes

Евита, аз вчера бях в ИКЕА и положението беше същото  Laughing А пък Макс се сдоби с килимче за игра (Кокетка, много е хубаво - мерси, че ми го показа), сет за хранене, но не жабата, а този с мишлето и прословутите пелерини за хранене. Взех и няколко кутии да събирам дрешките, които му омаляват, че сме се затрупали.

В този ред на мисли да ви питам от къде пазарувате дрешки за бебчовците? Освен това, ако някъде сте виждали бодита с дълъг ръкав, които се закопчават отпред (62/68), ще съм ви много благодарна да кажете, че вече 3 дни търся?  newsm78 

# 89
Jaded, честита месечинка! Да е здрава и много щастлива малката Радина и вие покрай нея))))

Общи условия

Активация на акаунт