Отговори
# 90
  • София
Jaded да е жива и здрава малката Радина, да слуша мама и тате и да е послушна и в чужда компания!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Raikony аз пазарувам по няколко начина и от няколко  места и веднага ти споделям:
1. От Бокал, дрехите им са много качествени и имат страхотни ПАМУЧНИ неща, ватирани и всичко е направино много финно, без да се налага след като ги извадя от опаковката да порязвам конци с ножичката (това за мен е признак за некачествена дреха)
2. От Интернет - от тези два сайта съм пазарувала и съм доста доволна: http://www.bebeshkidreshki.com/ , http://www.kidi.bg/

# 91
jaded, честита месечинка на дъщеричката ти Hug
Гушкам те, бъди силна  Hug
Аз нали съм на кулинарна вълна тия дни, та да попитам - какъв е десертът, с който черпиш? Изглежда апетитно Mr. Green

Райкони, честити придобивки. Радвам се, че килимчето се е харесало и на вас  Wink
Ние дрехи не пазаруваме от България, включително и за детето, но свекърва ми е купувала за Андрей от Бокал едно комплектче от блузка и панталон. Хубави са.
Бодита с предно закопчаване от Мамуля знам, че има в Карфур. то аз и от нея научих, че има такива, тънех си пълно невежество до този момент. На Андрей дори и най - малките размери бодита са били такива, които се обличат през главата и се закопчават при пелените.

За АД-то абсолютно същото ми каза и педиатърката, че и аз се бях вкарала в едни филми.

В Икеа през седмицата е значително по - спокойно по разбираеми причини.

Дидке, ми той Ицко по - издокаран от Жорко  Laughing

Аз за оставяне при чужди хора (различни от мен и таткото) не се притеснявам, защото планът е просто да не остава сам при такива до възраст, в която ще разбира, че не го изоставяме. Обаче той и с баща си трудно изкарва. Докато е буден и си играят, бива. Но започне ли да му се спи или е просто кисел, освен мен, друг не иска.
Днес цял ден си тренираме взаимно нервите с това приспиване - не иска да заспива с баща си и това е, мъчат се по половин час, само дето челна стойка нямаше. В момента, в който се разменим с таткото, заспива за минути. За храненето ясно - сега няма как да го храни друг човек, освен мен. Ще видим със захранването как ще потръгнат нещата.
Не знам и аз как ще я караме. Имах планове да не се връщам на старата работа, даже и две интервюта имам през март, но като гледам, ще остана още някоя друга годинка на сегашното място, защото мога да си нагаждам работното време според случая, мога и от вкъщи да работя, а на ново място едва ли ще ми позволят подобни волности  Tired
Но дотогава има още време, ще порасне, ще се промени и ще действаме според ситуацията.

# 92
Дидка, Ицо е голям сладур  Laughing а, обувките му направо ме съсипаха от смях  Laughing

ДжадетHug  много е гадно, че майка ти не е добре, но трябва да си силна, няма как  Hug Честита месечинка на Радина. Да я цункаш по хубавите бузки от мен  Hug

Климс, разсмя ме с това, че днес няма паднали  Laughing Радвам се, че порявяваш чувство за хумор по темата с паданията  Hug

МишчицаHug оправяй се бързо миличка  Hug

Кокетка, натъжи ме с това, че ще трябва да се върнеш на старата работа  Cry Нали с теб сме си говорили (и с Евитка), че си мечтаем да си сменим работата и сега като казваш, че ще останеш, се замислих, че всъщност по същите причини може и на мен да се наложи, защото на нова работа, човек трябва да се доказва, много бачкане е, а детето все пак е най-важно  Naughty

# 93
jaded, честито и от мен на Радина  bouquet Да ти е жива и здрава, гушлива и все така обичана.
Много е тъжно така като не можеш да помогнеш на най-близките си. Майка закъса със ставите, точно, когато се роди Иво. И на мен ми е много мъчно, защото виждам как й се иска да играе с него, да разнася бебето, но не може. Свекърва ми лежи по пода, скача, тича, наслаждава се на бабинството максимално и й се радвам, но ми е тъжно, че и мама не може така.
Затова ще си пия добавката, препоръчана от Тара, че и мен сигурно ме чака същото.
Само аз ли имам намерение да си стоя вкъщи повече от две години с бебока? Няма да има с кого да си пишем тук....
за оставянето при други хора - аз освен на мъжа ми за по-дълго и на майка и сестра ми за час, не съм оставяла на друг досега Боби. При нас е особено трудно вечер, тогава само на мен дава да го гушкам. И макар, че не кърмя, също имам проблеми с това друг да го храни. Вчера баща му затъмнявал с щорите стаята и пускал сешоар, за да го нахрани.
за бодитата - не мога да дам съвет, защото сигурно имам близо 40 Embarassed И въобще всякакви дрехи. Единственото, което съм купувала, е нов космонавт, защото му омаляха предишните. Взех като за едногодишно, за да му е широко и по-топло.
Raikony , хубаво е, нали...  Wink
Мишчица, отново прегръдки и от мен. Всичко ще се подреди.
Кокетка, благодаря за статията. Насърчаващо ми подейства, защото той много се сърди като непрекъснато го връщаме в лежаща или полулежаща позиция. Явно по малко няма да навреди. Но аз си намерих разни неща, които съм писала за Иво. Абсолютно по идентичен начин се развиват. Брат му е правел същото на тази възраст.
Пенка, аз въобще не съм го учила да се обръща. Но той се обърна много рано за първи път, на три месеца и нещо мисля, че беше. После се разболя и временно спря. Малко го насърчавахда се върне към това като му шумолях с едни мокри кърпи в страни. И понеже са му любима играчка, бързо ги настигна.
И това ме подсеща - Боби се радва на всякаква хартия. Да мачка, да къса.
Хубава вечер Hug

Последна редакция: нд, 05 фев 2012, 18:51 от valerie

# 94
valerie, аз също имам намерение да си седя вкъщи най - малко 2 години, а може и повече, че мъжът ми ми е замислил програма "максимум" - 2 деца за 2 - 3 години, ама да видим Simple Smile
За оставянето при други хора - до сега не съм оставяла Иван за много време, само за по половин - един час. Оставям го или на мъжа ми, или на баба ми, не е имало проблеми. Иначе като цяло не съм забелязала да се страхува от чужди хора, гледа едно умно умно и никаква реакция.
Ние излязохме днес малко аз да взема въздух, че направо ми се стяга душата все вкъщи.
Честита пета месечинка на Радина на Jaded, да е много здраво и щастливо дете!

# 95
Привет мами!Честита месечинка на малка Радина newsm18 Да слуша мама и все така да папка  Laughing
Raikony,нямам идея дали има такива бодита в Карфур ,но аз като търсих  няколко дни ,та една продавачка ми каза ,че бебетата били големи вече и от 62 нагоре били през главата  ooooh!А при нас е мъкаааа това обличане .
Ох, мами аз да се оплача .Днес мои колежки, трички дойдоха да видят малчо  TiredЛеле това дете полудя от толкова внимание .Рев ,писъци ,не можа да заспи от превъзбуда .Какво ще правя просто нямам идея.Само в Кокетка не плаче като го е гушкала  Mr. Green Laughing Иска да си легне до мен, да се гушка и ми държа даже ръката да не го оставям сам,когато се приспивахме  TiredТа и ние сме в графата мама, татко и аз  Grinning

Тарка,ако обувките на човеците Laughing бяха с дупки нямаше да мирише на" рози" около някои индивиди Mr. Green

Последна редакция: нд, 05 фев 2012, 20:50 от diana_val4eva

# 96
Честита месечинка на Радина и от нас!  newsm51 жизнерадостни и усмихнати дни пожелаваме!   bouquet

Валери, аз искам да си гледам детето колкото мога - което значи, че ако се наложи да заработя мигновенно /заради финансовите обстоятелства/ бих го направила, в същото време, ако мога да изкарам по-дълго време, няма да откажа Simple Smile да не казвам голяма дума, но и моя мъж заговаря както мъжът на Вио, ама да има много обстоятелства при нас, които трябва да се наредят...

ние реализирахме гостито си днес; ако някоя всезнаеща роднина в БГ ни беше видяла в каква обстановка излязохме, сигурно щеше да се обади на социалните Simple Smile
вън вали /но спя точно когато дойде ред да тръгнем/, доста натрупан сняг, подухва, че да е пълно удоволствието. ама студ, -10 поне си беше Sad
а вън - децата награбили шейните, хората и колелцата си карат дори Simple Smile т.е. всичко е въпрос на гледна точка Wink
посетихме семейство /те двамата са на по 25 год май, и те са с доста смесен произход/, те имат момиче, една точно година по-голяма от Сари; те вече са се срещали момичетата ни, но определено тази среща беше доста осъзната и за двете страни; онова момиче атакува Сара като кукла, буквално аха да и бръкне в очичките и я пооблиза, в опит да я нацелува; а нашето потърпя, помълча, и след първоначалния стрес, и то атакува, като тръгна да хваща другото момиче /с ръчичка буквално два пъти по-голяма от нашата/; а аз държа Сара и деликатно се опитвам да отлонявам насилствените изблици на любофф Simple Smile
сериозна гимнастика си беше.
пък те хората явно не излизат много навън, защото си бяха направили парник в къщата - беше буквално поне 30-32 градуса. пък аз не обичам да се оплаквам и да давам мнение в чуждите къщи и нищо не казах /а ние сме облечени за -10 навън/. и аз взех да разсъбличам Сара - успокои се чак когато остана по боди и панучно клинче. а аз направо щях да припадна от жега в един момент, добре, че ми предложиха кафе, та се свестих.
//а мъжа ми доста несъобразително им казал /че те на неговия език говорят/, че не ям риба /което те ни гостиха/, та те съвсем се притесниха Simple Smile

# 97
Препоръчително е да не се замества млечно хранене до около годинката (до тази възраст млякото продължава да бъде основната храна на бебето, около 75%-85% от дневното му меню - и твърдите храни имат по-скоро допълваща роля, за запознаване с вкусове и консистенции).

[/quote]

Amorevole благодаря,много полезна информацияСрещнах горния цитат на няколко места вече и не мога да разбера как така млякото остава 75-85% от храната на бебето до 1 год.В схемите които срещам се започва с лъжичка от пюрето или кашата и се стига до еди си колко мл.или до заместване на едно хранене и после се започва с 2-ро захранване.Ако може да ми обясните Embarassed ще се радвам и мамите може да се включат.И също така дайте някакви идеи как да излъжа малкия да суче?Понеже дохранвам и той вече знае,че шишето пуска по-бързо и повече от цицата и не я иска :xarms.Ако предлагам когато се събужда от сън през деня/докато е сънен/дали е добре за коремчето такова разпокъсано хранене ще се получи? Confused
За столчето за хранене съм си харесала такова което се слага в голям стол за хранене и е сгъваемо/ще ми е удобно и като ходим при моите родители/.
А за летния кош не бях се сещала,много добра идея,ще я пробвам-така и на Вики ще му е интересно smile3501
Jadedчестита месечинка!  bouquet
За оставянето при други хорасъщото беше и при нас,особено със Свекито-късъше се това дете,но започнах да слизам с него по малко и свикна.Но преди няколко седмици беше кошмар.Наложи ми се няколко пъти да ходя на лекар и го оставях а той миличкия се съсипваше да плаче и толкова ми беше жал,чак изпитвах физическа болка.А една позната ми вика '''ми то трябва да свиква"" CrazyАма ТО да не е куче да го дресирам да свиква за да мога аз да ида в някое задимено кафе,да кръстосам крака,да навиря цигарата,а пък детето ми да се къса да реве някъде при някой ooooh!Освен това детето ми си решава кой да харесва и кой не! Crossing Arms
Разбира се ,че е друго да ти помага някой когато ти се налага,но свикването може да стане и с други методи а какво да кажат мамите,който няма на кого да го оставят.
Виктор също не се обръща но и аз май не му помагам много/все е вдерните майки,които само се надпреварват-'"ама моя вече се обръща-твоя обръща ли се?""аааааа моя вчера го захранихме ,днес изяде цяло бурканче-твоя още ли не си го захранила?
И така започва едно състезание-кой е по-по-най-така цял живот,чак ми става жал за дечицата. #2gunfire
Мишчица съжалявам миличка за това ,което ви се е случило.Дано бързо да те изпишат и да се върнеш при дечицата Hug Praynig

# 98
Мишчица, дано бързо се възстановиш и да си гушкаш дечицата HugИ аз изминалата седмица бях по болници и знам какво ти е , но мисли че всичко ще се оправи и скоро ще си си в къщи.
Jaded,честита месечинка на Радина да е весела и засмяна и да радва мама  bouquet
Като си говорите за лъжички и чинийки  да ви кажа, че при нас захранването не е вървяло заради лъжичката.След като говорих с педи, тя каза да и взема абсолютно плоска лъжичка и сега от два дена си яде пюретата без никакъв проблем,та даже се опитва да дъвчи.
И Далия иска да седи в седнало положение и вече сама се наддига ако е подпряна малко, но като поседи пет минутки и явно се изморява и тупва на една страна.
За бодитата тип прегърни ме вчера нямаше такива в Карфур,явно са свършили, но съм купувала в Айко такива и в борсата в Хаджи Дъмитър :http://dianainicky.com/
Валерине се притеснявай, ще си пишем двете,че аз може би няма да почвам работа,че фирмата в която работих фалира като излязох в болнични и сега съм безработна и незнам кой ще ме вземе на работа с толкова малко дете newsm78
Лека вечер на всички

# 99
  • София
Jaded честита месечинка. Да ти е жива и здрава девойката и да ти носи много радост. На теб и всичките ти близки също пожелавам здраве, че то е най-важното в живота.
Raikony  наистина има такива( "прегърни ме") бодита в Карфур. От много фино трико, има ги в розов и светлосин вариант, а размери мисля имаше до към 18 месеца. Техните размери обаче според мен не отговарят, защото Ани носи в момента за 6 месечно бебе, а е 7 кг. Може би проблемът ми е, че ги суша в сушилнята и ми се свиват, не знам. Лошото е обаче, че последния път към края на Януари ходих да купувам и от този модел бяха свършили съвсем. Надявам се да е било инцидентно, защото беше последният ден на двуседмично 50% намаление. Аз чакам да заредят за да купя от следващите 2 размера. Моята девойка много мрази обличането през глава и използваме всичко ( бельо, блузки, горнища), които се закопчават отпред.

Лека нощ от мен!

# 100
Jaded, честита месечинка и от мен.

Мишчица, надявам се че всичко вече е наред при теб и си се поуспокоила малко. Дано и си нагушкала вече дечицата. Ще се справят те, няма начин. Бързо възстановяване ти пожелавам.

Момичета, и аз съм тук. Не работя от доста години, така че нета ми е първа дружка.

Такива бодинца не съм виждала за по-големи бебета, та не сме и ползвали. Иначе със сигурност ще са по-удобни. И моята много мрънка на обличането винаги.
Аз иначе от БГ купувам доста дрешките на АZIZ bebe. Много ми допадат, качествен памук. Не са мръднали изобщо и тези от каката, а що пране и гладене са видяли. #Crazy
Основно си пазарувам от Англия, та децата са зарити с дрешки.

# 101
от одевев се чудя какво забравих да споделя, но сега получих включване Wink
на това гости, където бяхме, реших да попитам домакинята как си е хранила детето в началото /въпреки, че предварително бях наясно, че няма да ми допадне  нейния опит, ама все пак - да върви разговор/. и тя веднага попита мъжа си /още по-малък авторитет/. отговориха ми нещо си, незадоволително за мен, чак моя мъж се включи да ми обяснява те какво искали да ми кажат /толкова е объркана историята с езиците, че да не навлизам в нея/.
като се прибрахме у нас си, аз попитах моя човек, защо всеки път като си говоря с това момиче и я попитам нещо за детето, тя винаги пита мъжа си, все едно той е човекът, който е наясно с всички бебешки неща. и товава получих много симпатичен комплимент индиректен - той ми каза - 'ти какво очакваш, да не мислиш, че всички майки са като теб' Simple Smile
хубаво ми стана Simple Smile

# 102
Добро утро Hug
Ей, че хубаво, че ще има и още мами вкъщи. Ще продължаваме да си споделяме. Защото знам, че като се върнах на работа след първото ми майчинство /синът ми беше на 2г.8 м, ползвах всичко-платени, неплатени/, нямах време и секунда за форума. Много ми се искаше да пиша, но въобще не се получаваше.
Дана, ние вчера също стояхме около три часа на минус осем градуса и обилен снеговалеж. Но Боби така сладко спеше, а брат му се пързаляше. Ние бяхме добре екипирани.
Тази жена може и да пита мъжа си, защото е разсеяна. Аз някои неща забравям. Даже сега се учудвам, че са ми необходими записки, за да си спомня Иво кога какво е правел. И как съм захранвала.
galabinatankovь, важно е да е спазено правилото всички хранения да са млечни, но не е задължително да са в течна млечна форма - може нещо със сирене, май че колкото кибритена кутийка се равняваше на сто и кусур милилитра мляко, може млечна каша. Едно хранене на годинка би могло да изглежда така:
6.00- мляко /кърма или АМ/
9.00 - нещо със сирене /качамак или попара/ или плодово -млечнао-зърнена каша, кисел с мляко, грис с мляко или нещо такова
10.30 - междинно хранене с плод(
13.00 - обяд -месно ястие или зеленчуково с яйце и малко мляко /някои слагат сирене в яденето/
междинно - плод
16-17 ч - млечна каша
и следващите хранения мляко
по- ящните деца понякога хапват и малко застроена супа преди вечерното мляко. Ние супата я изпускахме, иначе не си пиеше млякото.

# 103
Добро утро, момичета  Hug

Тара, и на мен ми е криво заради работата.
Пред мен стоеше изборът - или дете, или нова работа. Понеже вече се поуморих от старата, на която вече карам девета година, реших, че ми е време за едно бебе, защото една нова работа може да го отложи с неизвестен брой години във времето. Говорили сме си с мъжа ми докато съм по майчинство, да си реша - искам ли нова работа или не искам. Мисля, мисля и не мога да реша - мъчно ми е за колегите, ние сме малък колектив и си знаем и кътните зъби и ако напусна, ще е все едно да се разделя със семейството си, но от друга страна чувствам, че там нямам никакво развитие и затъпявам ужасно много. Аз съм човек на промени, обичам динамиката, обичам предизвикателствата, рутината и еднообразието ме убиват.
От друга страна Андрей, неговото спокойствие и благополучие са на първо място, та май ще стисна зъби и ще постоя там поне докато тръгне на детска градина и е малко по - способен да се отделя от мен. По мои наблюдения някъде около три годишна възраст са по - склонни да стоят с други хора, при това с удоволствие.

Валери, мисля, че ще успявам да намирам време за форума дори и като се върна на работа  Hug
Аз не бих се притеснявала за сядането. Мисля, че детето е най - добрият индикатор за това дали е  или не е готово за нещо. Андрей също много се набира да сяда, но като Далия се уморява и клюмва на една страна. Той даже не седи, ами по - скоро се превива. Изправя се до седнало положение, след което се навежда, хваща си крачетата, стои така половин минута и се катурва.
Днес сме на консултация и ще разпитам лекарката.

Диде, аз Жорко НЕРЕВЯЩ гушкала ли съм го  hahaha
Хайде да се разтопи гадният сняг, че да се видим вече  Hug Тъкмо и Мамуля ще се е върнала, та ще има и мома в групичката  Laughing

Дани, браво на Далия  Hug
Виж ти, не съм и предполагала, че и лъжичката може да е проблем. Ще знам и аз да започна с плоска.

Гълъбина, може би ако сложиш по - малък номер биберон  newsm78

Аз вкъщи не мога да остана повече от година и то не поради финансови съображения. Просто ще се побъркам. Обичам го ужасно много и ми е приятно да съм с него, но имам нужда и от въздух. Понякога изпитвам големи угризения поради този факт  Embarassed
Като се прибави и че си стоя вкъщи от април миналата година, вече наистина съм на предела.

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 09:38 от Кокетк@

# 104
Добро утро!  Hug

Леле, момичета как само ми спи Tired Искам сън, мноооого сън! Елиза се събуди 3 пъти да яде през ноща, 4 пъти си изпусна биберона и ставах да го намествам, и в 6.45 беше сложила усмивката на лицето си, наспана , готова за прилючения, а майка й, ох майка й  Crazy
Но май всичко идва от там,че тя в 20.30 вече е заспала ,  а аз да си лягам към 00.30 и малко ни се разминават режимите ooooh!

Кокетка, няма за какво да си изпитваш угризения, че искаш малко време и за себе си.  И ти си човек, и ти имаш своите нужди и физически и психически. Да, детето е на първо място, но малко егоизъм за себе си , няма да е излишен Peace Така разсъждавам сега, но с каката и аз бях като теб.
Бях ти обещала да ти покажа държачите за чорапи. ето ги:
http://www.amazon.co.uk/Sock-Ons-months-Colour-BABY/dp/B001KAFZEU

За детските дрешки - всякакво бельо накупих от Карфура. Бодитата на марката ТЕХ са страхотно качество, а с 50 % намаление са и без пари. Диди , има и големи размери. Също от там купувам и еднократни чаршафчета с размери 60/60, материала , от който са направени е като на памперсите. Много удобни и практични са. Дрешките за бебка и за каката основно купувам от френския сайт Ларедут.

И аз мисля поне до като Елиза не навърши 2 годинки да не започвам работа. Докато се роди Иви се занимавах основно със семеен бизнес. След като Елиза поотрасне мисля пак някакви семейни дела да започна. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт