Какво повече няма да купя - тема 2

• 87 587
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
Аз познавам хора, които отглеждат крави, овце и кози и продават мляко. Те казаха, че когато им остане повече мляко, го затварят в буркани и го държат в мазето, спокойно можело да се съхрани така няколко месеца и си го консумират после. Аз също по едно време са занимавах вкъщи да подквасвам домашно мляко с домашна закваска, затваряхме буркани и ги държах в хладилник. Много време се запазваха и нямаше нищо странно като ги отварях.

# 31
  • гр. София
Трайността на киселото мляко зависи от количеството живи бактерии в закваската и по-специално от съотношението на сладките и киселите бактерии. Колкото са повече сладките бактерии (Streptococcus Thermophilus) толкова по-дълго може да се съхранява млякото.

# 32
В къщи имахме домашно мляко, което седя 3 месеца без нищо да му стане. Как е правено не мога да кажа, понеже го прави свекъра ми или дядото на мъжа ми, а те не слагат никакви допълнителни екстри.

Относно въпросното е524 в детските солети, ето списък на е-тата от извора заедно с таблички къде и как са разрешени за ползване:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2011: … :0178:0204:BG:PDF

Въпросното е524 фигурира в таблица 5
"Добавки в храните в хранителни вещества, с изключение на хранителни вещества, предназначени за използване в храните за кърмачета и малки деца"

А по принцип се препоръчва да се избягва и от възрастните, ето тук една хубава табличка на е-тата, заедно с това до колко са опасни: http://www.otizvora.com/2011/03/2575/

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 23:27 от scarly

# 33
Отметнах я. Много полезна статия.

# 34
  • София
Детските солите "Хрус-хрус" са без сол, иначе по състав са едни и същи.
Не са - отзад пише, че съдържат йодирана сол.
В началото на тази седмица точно им сравнявах съдържанието със съдържанието на солетите в червените опаковки. Еднакво е. Запазих си двете пакетчета в службата - да ги снимам и да ги пратя в Комисията за защита на потребителите.
Нямат кристалчета сол, налепени по самите солети, иначе вътре в самото тесто предполагам, че слагат.
Ако от КЗП ти отговорят нещо, моля да споделиш тук. Hug

# 35
Никога повече уж прясна риба от Карфур...2 опита с недобър край  Confused

# 36
  • гр. София
Детските солите "Хрус-хрус" са без сол, иначе по състав са едни и същи.
Не са - отзад пише, че съдържат йодирана сол.
В началото на тази седмица точно им сравнявах съдържанието със съдържанието на солетите в червените опаковки. Еднакво е. Запазих си двете пакетчета в службата - да ги снимам и да ги пратя в Комисията за защита на потребителите.
Нямат кристалчета сол, налепени по самите солети, иначе вътре в самото тесто предполагам, че слагат.
Ако от КЗП ти отговорят нещо, моля да споделиш тук. Hug

Да, но не е редно два продукта, които минават за различни, да са етикетирани еднакво по отношение на съдържанието си. Както и не е редно една и съща съставка (Е 524) на единия продукт да е означена като регулатор на киселинността, а на другия - глазиращ агент. Дори и двете качества да се отнасят към въпросната съставка, редно е да се избере едно от тях, което да се изписва на опаковката.

# 37
  • София
Зимна роза, права си!
Не знам какво трябва да се случи, че да се научим българите, че пари не се правят с измами.
Толкова хора има дето искат да си купят качество, макар и на по-висока цена, но уви  Tired

# 38
  • София
Разбихте ме със солетите Хрус-хрус, в период на никнене на зъби малкият само това яде, не очаквах, че едни солети може да са опасни! Кажете моля друга марка солети, които са без тази съставка  Praynig

# 39
  • София
Домашните  Peace

# 40
Бутер тесто на Фамилия - мирише на гранясало. Мислех, че е от партидата, но не е.

# 41
Разбихте ме със солетите Хрус-хрус, в период на никнене на зъби малкият само това яде, не очаквах, че едни солети може да са опасни! Кажете моля друга марка солети, които са без тази съставка  Praynig

Солетите, които са собствена марка на Пикадили. Много по-вкусни са от Хрус-хрус и нямат нищо вредно в състава си.

# 42
  • София

Солетите, които са собствена марка на Пикадили. Много по-вкусни са от Хрус-хрус и нямат нищо вредно в състава си.

Благодаря! Предпочитах детските Хрус, защото нямаха сол, но ще я прежаля солта явно Peace

# 43
Солените кристалчета можеш да махаш сама, преди да предложиш на бебето.

# 44
  • Стара Загора
Няма да купя каквото и да било на фирма Валбес! Вие бихте ли, ако вместо замразена царевица получите това, като отворите пакета?

Общи условия

Активация на акаунт