Какво повече няма да купя - тема 2

• 87 666
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Зависи от месото Peace
Пък и месо от витрина купувам по много. Меля кайма, разфасовам за готвене и т.н.
След като се набутах с 4 килограма врат и шол от Хит, сега пазарувам само от една месарница или Фантастико Младост. Поне знам качеството Peace
Телешкото месо примерно го взимам кафяво, но подчертавам, че има разлика от зряло и старо Wink

Вчера си купих слънцезащитен крем от аптека. Като се прибрах, видях че срока е до май. Ами мръщи се лелката, ама ми го взе и ми върна парите. Няма да прахосам 30лв. Заглеждайте сезонните стоки Peace

# 331
Със слънцезащитната козметика по това време на годината е така по аптеките - гледат да си пробутат миналогодишните мазила. Обръщайте внимание на срока на годност!
Обикновено през май месец започват да зареждат новите партиди по аптеките.

# 332
Питам тук, защото в тази тема се заформя нещо като клуб на хората, които четат и внимават какво купуват. Съществуват ли на пазара бисквити без Е-та, маргарин, яйчен не знам какво беше на прах, консерванти и стабилизатори?

# 333
Питам тук, защото в тази тема се заформя нещо като клуб на хората, които четат и внимават какво купуват. Съществуват ли на пазара бисквити без Е-та, маргарин, яйчен не знам какво беше на прах, консерванти и стабилизатори?

От всичко изчетено по стелажите - не.
Но, признавам си, не знам какво е положението в "здравословните" магазини.
Много ме съмнява да има такова нещо на пазара... дори бебешките не ми допадат като състав...

# 334
Именно, аз за малко дете търся. Може и да няма по веригите и наистина само в "здравословните" да има вероятност да продават такива.

# 335
Запис - темата ми се струва доста полезна  Heart Eyes

# 336
Именно, аз за малко дете търся. Може и да няма по веригите и наистина само в "здравословните" да има вероятност да продават такива.

Според мен единственият начин да си сигурна "какво има вътре" е да ядеш домашна храна. Peace

# 337
  • София

Според мен единственият начин да си сигурна "какво има вътре" е да ядеш домашна храна. Peace

Така е. Дори бебешките (турски) бисквитки cicibebe са пълни с какво ли не. А ги дават уж за малки деца.
До сега съм давала или обикновени бисквити или на Ревю с овесените ядки. Но можеш да видиш в ето тази тема  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=636870.0 там може да намериш хубави идеи за здравословни бисквитки и не само Peace

# 338
Обикновените бисквити съдържат натриев метабисулфит, а Ревю хидрогенирани мазнини.
Готови бисквити, дори и да са био е напълно възможно да съдържат следи от яйца, предвид поточните линии.
Има български бисквити на фирма Престиж, които са ок откъм състав.

# 339
Обикновените бисквити съдържат натриев метабисулфит, а Ревю хидрогенирани мазнини.
Готови бисквити, дори и да са био е напълно възможно да съдържат следи от яйца, предвид поточните линии.
Има български бисквити на фирма Престиж, които са ок откъм състав.

Обикновените ли? Май те ми се сториха и на мен най "чисти".

А за био-то... масово са с палмово масло, за което мненията са доста противоречиви.

# 340
Не спирам да се разочаровам от продуктите на Маджаров-маслото е като хартия и на цвят, и на вкус, а сиренето....  Rolling Eyes
На "Народни" надениците са пълни с жилки и сланина, а като притопля кренвиршите им, мирише на мокро куче-вчера се наложи да импровизирам набързо с вечерята и хиляда пъти съжалих, че се спрях на наденица и кренвирши.  Crossing Arms

# 341
"Народни" и "Леки" изобщо не купувам  Sick а ако изобщо купим кренвирши-само на "КЕН",поне не са толкова гадни колкото другите,иначе съм убедена,че са пълни със същите буклуци  ooooh!
Момичета можете ли да ме насочите към някой по свестен боб,че то напоследък направо ужас-варя по 3-4 часа и пак хрупа  ooooh!

# 342
Момичета можете ли да ме насочите към някой по свестен боб,че то напоследък направо ужас-варя по 3-4 часа и пак хрупа  ooooh!

Пробва ли със "съблечения" на Крина май беше.... Thinking

# 343
На Крина съм пробвала някакъв друг и не останах очарована,включително и от лещата,но ще пробвам и от него.А наскоро бях удивена от наглостта на производителите-купих боб на който имаше голяма жълта лепенка,на която пишеше че увира за 40 мин.Е аз си го варих повече от 4 часа и накрая се отказах и отиде в коша  #2gunfire Ако го засека в някой магазин отново ще пиша коя е фирмата,че да има по-малко прецакали се  Peace

# 344
  • София
На Крина съм пробвала някакъв друг и не останах очарована,включително и от лещата,но ще пробвам и от него.А наскоро бях удивена от наглостта на производителите-купих боб на който имаше голяма жълта лепенка,на която пишеше че увира за 40 мин.Е аз си го варих повече от 4 часа и накрая се отказах и отиде в коша  #2gunfire Ако го засека в някой магазин отново ще пиша коя е фирмата,че да има по-малко прецакали се  Peace
Мила, слагаш го да ври и като кипне- чаена лъчичка сода. Водата ми е ставала от жълто-зелена до черна. После го измиваш и в тенднджера под налягане за 30 мин. Всичко се предава така Mr. Green
Боб от пазарите насипен, най-добре от някоя баба.
От "Крина" много се разочаровах Naughty
Беленият боб ми е много.....профирен. Вярно, вари се за 30 мин, ама трябва да сложа половин пакет за едно ядене, или килограм за готвене. Не набъбва.

Общи условия

Активация на акаунт