Какво повече няма да купя - тема 2

• 87 663
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
Източник има...не се чете внимателно.
E какъв източник е това? Посочват руски форум, където пък посочват за източник статия на някого Евдокимов Алексей, за когото нищо не пише - от къде черпи информацията, проучвания ли е правил, никаква библиографска справка, каква научна титла има и статията е публикувана във вестник "Родовая Земля". Аз изтеглих архива на вестника и няма такава статия в броя, в който казват, че има. Може и да съществува в друг брой. Но разгледах вестника и е всичко друго, но не медицинска литература. А ето и как може да се стане автор в този вестник и да ти публикуват материала http://zeninasvet.ru/03.htm.

# 256
Има все пак име на някакъв си учен, може и шарлатанин  да е, кой знае...
этьен вольф

http://www.premix.com.ua/info/art_010.html
http://www.diet-clinic.ru/articles/art_46/

"Долго сохранялась в народе древняя наука хлебопечения. Приходилось слышать о забавном случае, когда к министру легкой и пищевой промышленности пришли хлебопеки с удивительным подарком, который они принесли завернутым в холст. Показав, что это пышный каравай, они снова завернули и сели на него, потом встали, откинули холст и глазам министра предстала такая картина: хлеб, сдавленный весом крупных мужчин, на глазах расправился и приобрел прежние размеры. Умельцы заметили, что такой хлеб не заплесневеет и не зачерствеет и через год. В это чудо было трудно поверить. Этот хлеб тоже был выпечен не на термофильных дрожжах. Была известна на всю Москву булочная Филлипова, славившаяся своими хлебобулочными изделиями, живы еще свидетели нашего славного прошлого в области хлебопечения.
Но вот уже несколько десятилетий хлеб пекут по-другому. И используют для этого не природные закваски, а выдуманные человеком термофильные дрожжи, сахаромицеты, которые в природе просто не существуют. И технология их приготовления антиприродная.
Давно уже забили тревогу ученые всего мира.
Раскрыты механизмы негативного воздействия дрожжей на организм.
Об этом пишут французский профессор Этьен Вольф, академик Ф.Г. Углов, 13.11. Искаков. П.П. Дубинин (Проблемы статистики и экономического моделирования.Труды ММНХа им. Плеханова),
Розини Джанфранко ("Наличие убивающей особенности дрожжей".
Канадский журнал микробиологии", 1983г.. т,29. № 10. с. 1462),
Г.Басси и Д.А.Шерман (Убивающий фактор, - Биохимия, Биофизика, 1973г., № 298, с.868-879),
С.А.Коновалов ("Биохимия дрожжей", 1962, М., Пищепромиздат, стр. 13-14),
собкор "Известий" Л. Володин, (Париж, 27 февраля по телефону, опубликовано 28 февраля с. 4),
Рубин Б.А. (Брожение, - БМЭ, т. 3, 1976, с. 383-384),
В.М. Дильман ("Четыре модели медицины", Л., Медицина, 1987. стр. 40-42, 214-215),
Мэрилин Даймонд, Дональд Шнслл, (США "Кислотно-щелочной баланс"),
В. Михайлов, Л. Трушкина ("Еда - дело серьезное" М., "Молодая гвардия", 1988г., стр. 5-7).
Библиографию на эту тему можно продолжать, но лучше мы посмотрим, что такое термофильные дрожжи - сахаромицеты и какую роль они играют в снижении здоровья тех, кто употребляет в пищу продукты питания, приготовленные с их применением. "

http://fenixforum.ru/viewtopic.php?f=8&t=66

И т.н. човек, ако реши да се рови, може и до библиотеката да стигне.

Маята не се е появила преди войната, а много по-отдавна...
Да, квас, нищо по-различно от това.

# 257
Счита се, че Saccharomyces Cerevisiae са открити за първи път по обвивката на гроздето, използват се за мая от древността, още от 5 хиляди години пр.Хр. в Египет. През 1860 година Луи Пастьор разработва метод, благодарение на който маята се произвежда в индустриални количества. За ползите и вредите, може да се прочете тук http://www.probiotic.org/saccharomyces-cerevisiae.htm, http://epa.gov/oppt/biotech/pubs/fra/fra002.htm. Аз прочетох статиите, четох и други статии, търсих публикации по въпроса в http://emedicine.medscape.com/ и на пръв поглед от прочетеното мога да кажа, че не виждам причина маята да е опасна за консумиране от здрави лица в обичайно количество. Понеже темата се измести, това е последния коментар, който пиша по този въпрос тук. Ако някой иска можем да си направим отделна тема, където да дискутираме.

# 258
Черни маслини без костилка Baresa  в бурканче от Лидъл.Отврат саламурата им все едно е сироп за кашлица. Отврат.Моля не купувайте!

# 259
Дали имам право да върна ръчна прахосмукачка ако не съм доволна и ако да, то в какъв срок?

# 260
Дали имам право да върна ръчна прахосмукачка ако не съм доволна и ако да, то в какъв срок?
Имаш право, но не съм сигурна за срока. Хубаво е , ако пазиш кашона. В магазина, в който работех, се водеше *грешна покупка*.

# 261
  • Пловдив
в 7 дневен срок без да даваш обяснение, това е по закон  Peace

# 262
Мисля, че в 7 дневен срок срещу касовата бележка, имаш право да върнеш, без да даваш обяснения...След това на мен ми предложиха да подменя стоката. Дано някой по-запознат се включи

# 263
А за неразпечатани лекарства дали важи същото?

# 264
  • Пловдив

до колкото знам важи за абсолютно всичко. Всяка една стока може да се върне в 7 дневен срок  Peace

# 265

скоро имах ужасен проблем в една аптека по този повод! исках да върна лекарство, защото вместо от 5 мг ми бяха дали от 10.. отидох на следващата сутрин и стана страшен скандал - фармацевтът ми обясни, че не може да заменя лекарства, след като съм ги носила вкъщи, защото след това не могат да ги продадат на други хора.. попита ме как бих се чувствала, ако ми продадат лекарство, което е прекарало една нощ на неопределено място и зная ли какво може да направи човек с подходяща апаратура със състава на хапчетата... много неудобно ми стана, признавам си, защото не се бях замисляла за това! макар че, му обясних, разбира се, нямам нито апаратура, нито мотива да правя каквото и да е с лекарството...

# 266
Благодаря за отговорите. Предполагам не пречи, че съм я използвала веднъж. Аз така и установих де, че не съм доволна.

# 267
  • София
Благодаря за отговорите. Предполагам не пречи, че съм я използвала веднъж. Аз така и установих де, че не съм доволна.

Дано да успееш  Peace
По Коледа купихме на малката шейна от Темпо, обаче при първото излизане (съответно издиране от долу) установихме, че не й е удобна. Не можеше да си каже, обаче не искаше да се обляга, при всеки мой опит - протестираше. И така през цялото време. С касовата бележка на информация, от там викнаха колегата от съответния отдел - върнаха ми парите. Останах много силно впечатлена.
По същото време, пак там, сменихме и кана Брита на майка ми, ползвана няколко пъти - изпадаше частта с патрона. Сипваш си вода, но всъщност пада половината кана. Пак с бележката - без никакъв проблем.

Пиши какво е станало  Peace

# 268
Тази е от Метро. Дано я приемат. Иначе в Кауфланд съм връщала без проблем, в Технополис не се съгласяваха. За това си мислех да не разчитам на добра воля, този път като отида да си знам правата. Ааа, в Метро веднъж не искаха да ми върнат една електронна цигара, а няколко пъти я подменяха.

# 269
  • Ямбол
моя съпруг преди 10 дни имаше подобен проблем.Закупи измервателен уред-ампер клещи,от които не беше доволен ,искаше да ги замени за по-добри ,срещу заплащане.В магазина му отказаха,а от там ходи до защита на потребителите и след голямо чудене от тяхна страна и търсене в закона за защита на потребителя,не се намери чл. ,по който може да ги върне,въпреки че по 112 чл. има нещо  писано за подобна ситуация,но няма срок.
От магазина след това му пратиха клещите на ремонт.
Служителите от защита на потребителите му казаха,че уред който през първите 6 мес. е бил на ремонт,може да бъде върнат на основание чл.108, който (ако не се лъжа) пишеше,че уреда е с производствен проблем и подлежи на замяна.
Но след разговор с управителя на магазина,след връщането им от ремонта му предложиха от добра воля на фирмата да ги замени за по-скъпите.

Общи условия

Активация на акаунт