Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 250
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
Да попитам...... Grinning

Оздравяването върви от долу-нагоре и от вътре на вън.От по-жизненоважни органи към повърхността/по-маловажни/.
В случая : болки в гърлото-спират, -кихане-спира-, хрема, която върви навън, -запушен нос до невъзможност да се диша през него с обилна секреция, отшумява и остава лееека хрема, - .....възпален хемороидален възел/ и това отшумя/ Shocked Как ви се струва посоката? newsm78

# 421
Да попитам...... Grinning

Оздравяването върви от долу-нагоре и от вътре на вън.От по-жизненоважни органи към повърхността/по-маловажни/.
В случая : болки в гърлото-спират, -кихане-спира-, хрема, която върви навън, -запушен нос до невъзможност да се диша през него с обилна секреция, отшумява и остава лееека хрема, - .....възпален хемороидален възел/ и това отшумя/ Shocked Как ви се струва посоката? newsm78

Само че трябва да ни кажеш как се чувстваш, защото си изписала едно стадо физически симптоми, но не казваш нищо за емоционалната страна на нещата, за виталността си. Щото то не е само "отвътре навън" по отношение на физическото тяло, но и по отношение на "голямата йерархия" ментално-емоционално-физическо. Та това че някакви физически симптоми са изчезнали  и привидно са го направили според принципа "отвътре навън"  все още не означава, че принципът е спазен. Може тези симптоми да са изчезнали, но да се е появила безпричинна тревожност, може симптомите да са изчезнали, но човек да не се чувства жизнен. Тогава уж привидно спазеният принцип се оказва, че никак не е спазен. Панимайш?

Ако ти беше само физическо тяло - посоката е ОК. Там е работата, че НЕ си само физическо тяло. Ти си и своите мисли и своите чувства и още 100 неща.

Последна редакция: пн, 12 мар 2012, 09:59 от Lavander

# 422
  • София
Така е да. но и така както е формулирана темата излиза, че като имаш проблем може да зададеш въпрос и да попиташ как да го решиш /сиреч какво да пиеш/. тогава не се сърдете, че постоянно ви питат едно и също.
Евала, че имате търпение да отговаряте /така като правеше и Ниал/.
Спирам по темата.

# 423
Има резон в думите ти, но не аз съм измислила как да се казва темата.

# 424
Бих искала да помоля ако някой има информация за хомеопат от Добрич, който да лекува според принципите на класическата хомеопатия и да дава и консултации чрез skype, да ми пише на лични. Не е проблем да го посещаваме веднъж месечно, но за острите състояния ще е необходим контакт по телефон или нет.

# 425
Благодаря за отговора  bouquet
Не съм писала за емоционалната страна, защото нямам страхове или притеснения, усещам си се жизнена и щастлива. Когато ми се запуши носа и легнах/не можех да дишам нормално/ по-скоро си мислех, че трябва да се наспя, защото съм на работа GrinningЗагрях морска сол в торбичка, отпуши се и заспах.Не съм имала никакви тревоги или притеснения.Но аз по принцип съм с " големи розови очила"

Просто се чудех за посоката newsm78защото от гърлото до носа си е навън, но пък е нагоре/все пак/

# 426
В този принцип "Излекуването се слчува отгоре-надолу, отвътре-навън, от по-важни органи и системи към по-малко важни, симптомите изчезват в ред обратен на появата им" е очевидно че не може да се спазят всички негови изисквания едновременно. Както сама даваш пример, носът е над гърлото, а според принципът е отрябва да е отгоре -надолу. Да, но и в принципът има йерархия. Дали е горе или е долу, не е толкова от значение, колкото това дали е отвътре - навън или от по-важни органи и системи към по-малко важни. Гърлото е малко по навътре от носа  Wink така че принципът е удовлетворен. Но както се разбрахме ти НЕ си само физическо тяло. Все пак казваш, че си жизнена, че тонусът ти е нормален, че продължаваш да си с розови очила, което означава, че на умствено ниво няма влошаване. Така че можеш да заключиш че всичко е ОК.

# 427
Дали е горе или е долу, не е толкова от значение, колкото това дали е отвътре - навън или от по-важни органи и системи към по-малко важни. Гърлото е малко по навътре от носа  Wink така че принципът е удовлетворен.

Ето това ми се губеше........ Peace  bouquet

# 428
  • Пловдив
по отношение на интервютата биха казала,че моя син се изнервя където и да е,ако няма какво да прави,което да му е интересно.Незнам дали някое много кротко детенце може да стои 2 часа в кабинет,в който няма никакви детски неща,без да примрънка в някой момент,просто не  мога да си представя изобщо такова дете.И ако в крайна сметка скуката го изнерви,а хомеопата го отчете като гневливо,и мрънкащо дете,не се ли изкривява картината.
Искам да кажа ,че ако за детето има подходящи създадени условия за игра може да стои кротко и да си играе дълго време.Както например като ходихме на психолог-еми никога не е измрънкал там,но там всичко е създадено за децата,играчки,книжки,за рисуване,пластелини,и детето ходеше с желание.
А да не казвам на какво приличаше кабинета на последния хомеопат,къща пред срутване,тъмно ,мрачно вътре,и тя си пушеше в наше присъствие,за мен не беше проблем  цялата картинка,защото самата тя ми допадаше,но децата си искат детското,не можеш да искаш от едно дете да стои 2 часа в такива условия и да няма какво да прави,детето първия път мирува половин час и го хвана съклета и подивя,макар че му носех няколко колички да играе.
В къщи ако го занимавам,играем е кротък ,мирен,доволен.Когато обаче се чуди какво да прави,и няма с кой да играе,или нищо не му се прави,пощурява ,изнервя се,и ако 2 часа  стоя на компютъра и той в това време не му се прави нищо друго,а реши че ще ми привлича вниманието,няма да стане интервюто Simple Smile

# 429
Незнам дали някое много кротко детенце може да стои 2 часа в кабинет,в който няма никакви детски неща,без да примрънка в някой момент,просто не  мога да си представя изобщо такова дете.И ако в крайна сметка скуката го изнерви,а хомеопата го отчете като гневливо,и мрънкащо дете,не се ли изкривява картината.

Има, има Peace Моето току-що беше станало на 2 г. като отидохме при последния (настоящ) хомеопат. Заспа в ръцете ми в началото на интервюто и доколкото помня, до края си спа спокойно (а никоя майка край мен не можеше да си го представи това за дете на тази възраст).. После не е спал там, но все у мен висеше, като лека-полека се отпусна и почна да разглежда предметите - не детски. От известно време насам ме дърпа да си ходим почти веднага щом влезем.. А последния път търча навсякъде, скачаше по дивана и т.н.  Laughing. И едва ме остави да си кажа каквото имах да си казвам.. Все ме дърпаше, караше ме да тръгваме, занимаваше ме и не ме оставяше.. Е, хомеопатът трябва да си е преценил каквото си е преценил. Нико, това всичкото са черти на лекарството, не го мисли толкова - хомеопатът, ако е добър (ех, пак това ограничение...), си вижда каквото трябва..

# 430
  • Пловдив
Синът ми издържа точно час и половина на първото интервю, според хомеопата доста малко като време... Wink
В този час и половина: игра с играчките в кабинета, пипа кво ли не, прави кръгчета, яде, драска си на листче, седя ми в скута като бебе /нищо, че е "дърто магаре"  Simple Smile вече/

# 431
  • Пловдив
Незнам дали някое много кротко детенце може да стои 2 часа в кабинет,в който няма никакви детски неща,без да примрънка в някой момент,просто не  мога да си представя изобщо такова дете.И ако в крайна сметка скуката го изнерви,а хомеопата го отчете като гневливо,и мрънкащо дете,не се ли изкривява картината.

Има, има Peace Моето току-що беше станало на 2 г. като отидохме при последния (настоящ) хомеопат. Заспа в ръцете ми в началото на интервюто и доколкото помня, до края си спа спокойно (а никоя майка край мен не можеше да си го представи това за дете на тази възраст).. После не е спал там, но все у мен висеше, като лека-полека се отпусна и почна да разглежда предметите - не детски. От известно време насам ме дърпа да си ходим почти веднага щом влезем.. А последния път търча навсякъде, скачаше по дивана и т.н.  Laughing. И едва ме остави да си кажа каквото имах да си казвам.. Все ме дърпаше, караше ме да тръгваме, занимаваше ме и не ме оставяше.. Е, хомеопатът трябва да си е преценил каквото си е преценил. Нико, това всичкото са черти на лекарството, не го мисли толкова - хомеопатът, ако е добър (ех, пак това ограничение...), си вижда каквото трябва..

И аз така мисля Peace При това при Филева като ходихме/както и Нико/ си имаше цял кашон с разни играчки.Къде счупени,но моя/пада си майстор Laughing/все си намираше какво да ремонтира.Сега при другия хом. няма такива играчки,само 2-3 неща,но Наско си иска да си рисува,тя му дава да си избере и ...така PeaceГоворят си с нея и и се получава.Докато предната нещо...и куцаше диарога с детето.А мисля,че е важно това хом. да може да предразпорожи и майката и детето.

# 432
Здравейте,

Прочетох тази тема, прочетох и "Информативно..." обаче пак доста неща не са ми ясни. Няма да влизам в подробности, предполагам, че и хомеопат няма да стана, нека оставим на специалистите да си вършат работата и в този ред на мисли можете ли да ми препоръчате (и на лични става) добър хомеопат за алергия? Доказаха ми студова алергия и слаба реакция към полени, а не искам да се тъпча с антихистамини или нещо подобно и понеже студовата алергия ми беше голяма новост не знам дали има възможност за лечение с хомеопатия. Предварително благодаря за всякакви отговори   bouquet

# 433
Тези, които си мислят, че хомеопатът им ще заплюе детето им като гневно, защото се изнервя от интервюто не са убедени в хомеопатичното лечение ли или смятат хомеопатите за плиткоумни? Нали това е тяхна работа - да преценят от какво и защо се гневи някой. Освен това, гневът сам по себе си не означава почти нищо, всеки човек се гневи понякога. Работата на хомеопата е да разбере кога, какво и защо.

# 434
Здравейте,

Прочетох тази тема, прочетох и "Информативно..." обаче пак доста неща не са ми ясни. Няма да влизам в подробности, предполагам, че и хомеопат няма да стана, нека оставим на специалистите да си вършат работата и в този ред на мисли можете ли да ми препоръчате (и на лични става) добър хомеопат за алергия? Доказаха ми студова алергия и слаба реакция към полени, а не искам да се тъпча с антихистамини или нещо подобно и понеже студовата алергия ми беше голяма новост не знам дали има възможност за лечение с хомеопатия. Предварително благодаря за всякакви отговори   bouquet
Хомеопатията е холистичен метод  и хомеопатите не се специализират по органи и системи. Всеки добър хомеопат може да ви помогне.

Общи условия

Активация на акаунт