Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 248
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Бих искала да намеря добър хомеопат в Пловдив за малкия, че в момента е с гнойна ангина. Ще съм благодарна на всеки, който ми даде някаква информация за такъв лекар

# 436
Aко детето ви в момента е с гнойна ангина, нямате кой знае колко време, въпреки че когато има гной, инфекцията спира до мястото на гнойта. Ако нямате хомеопат, със съжаление ще ви препоръчам каквото и да е друго. Ако някой желае да ви консултира тук, което не е редно, опитайте.
Бързо оздравяване.

# 437
  • И аз не знам къде...
Здравейте отново,
Искам само съвет!
Детето ми е вече 48 часа с Т 37,7-38,2. Двама лекари го слушаха и казват, че е от гърлото и че е вирус. Кашля. Не давам нищо за Т.
Въпросът ми е до колко дни е нормално да поддържа Т ако е само вирус?

Може би въпросът ми не е за тук, но ми е нужен съвет (а и кураж)!

Благодаря!

# 438
Здравейте отново,
Искам само съвет!
Детето ми е вече 48 часа с Т 37,7-38,2. Двама лекари го слушаха и казват, че е от гърлото и че е вирус. Кашля. Не давам нищо за Т.
Въпросът ми е до колко дни е нормално да поддържа Т ако е само вирус?

Може би въпросът ми не е за тук, но ми е нужен съвет (а и кураж)!

Благодаря!
Ако не сте предприели никакво лечение, състоянието на детето ви би трябвало да се самоограничи за 5-6 дни. Разбира се, при условие, че няма хронично заболявание, което се проявява по този начин.

# 439
  • И аз не знам къде...
Благодаря!
Дано скоро да свали Т и да се оправи!

# 440
  • София
Добре де, не четете ли какво се пише ?  newsm78 #Crazy

Само едно съобщение по горе обяснихме, че НЕ бива да се предписават гранули и че, който го прави НЕ е истински хомеопат, и че така НЕ се провежда хомеопатично лечение. Нищо което прави вашия човек НЕ е хомеопатия, нищо от това което прави НЕ е нормално от гледна точка на истинската хомеопатия.
Веднъж ви е оплексал вашия псевдохомеопат, сега пак при същия.  #Crazy Ами наистина не разбирам. Не разбирам как може да си задавате въпроса "какво да правя". Много ясно какво - сменете си хомеопата, ако сте решили да се лекувате с хомеопатия.

ОООО,има голям проблем с изписването на гранулки.Едно,че е очевидно неспазването на основен принцип в хомеопатията.Другото е,че хомеопатът е този,който определя как и по колко да си разтвориш и пиеш даденото лекарство в дадения случай.Още с изписването на лекарство само в суха форма нещо трябва да ти просветне,че този хомеопат не е добър  и няма смисъл да си хабиш средствата и здравето там.
По второто мисля,че темата "Информативно за хомеопатията" е достатъчно изчерпателна и разбираемо написана.Самата аз точно от там се просветлих какво е това класическа хомеопатия след доста лечения с измислен уж класически хомеопат.

Добре де, хомеопатът при когото водя малката ни изписва течни ХЛ (класически е). Обаче се случи така, че бяхме в провинцията и наличното в аптеката беше, разбира се, лекарството на гранулки на Боарон - то пак добре, че го имаше. Докторът ми каза, че техните ХЛ са добри, но начинът на предписание е грешен. Каза ми как да го дам (как да го разтворя), реално с 2 последователни приема през 15мин. и още 1 на следв. ден (след консултация с хомеопата), тя се оправи. А имаха съмнения за ангина в поликлиниката.
Но си спомням, че при разговор ми е казвал, че може и да се приемат гранулки, макар че препоръчва течните ХЛ. Предполагам е имал предвид при правилно приемане на първите, не смучене през еди колко си време, няколко пъти на ден, в продължение на седмица  Crazy

# 441

Но си спомням, че при разговор ми е казвал, че може и да се приемат гранулки, макар че препоръчва течните ХЛ. Предполагам е имал предвид при правилно приемане на първите, не смучене през еди колко си време, няколко пъти на ден, в продължение на седмица  Crazy

Не може бе, не може. НЕ МОЖЕ! НЕ МОЖЕ! НЕ МОЖЕ! НЕ МОЖЕ!

Как ще може?!  #Crazy Все едно аз да ви кажа, че може да инжектирате няколко човека с една и съща игла и че няма проблем, стига да не се прави много често и с много хора, но с трима четирима е допустимо.  #Crazy Защо не философствате над този принцип, а ? Как пък един път не стана ясно, че има правила в  хомеопатията, написани са в Органона. Те или се спазват или не се спазват. Няма среден вариант! Вашият хомеопат нов Органон ли е измислил? И какъв хомеопат е щом нарушава елементарен принцип? Нека се нарича инджиропат, като и измисл свои принципи, но щом си позволява своеволия с принципите на хомеопатията няма право да се нарича хомеопат, нито да предлага услугата хомеопатично лечение, нито пари да иска за нея. Защо подвежда хората, че практикува хомеопатия, като не практикува?

Лекарствата се приемат САМО в течен вид, а ако се наложи в спешен случай да купите на гранули - хомеопатът трябва да ви инструктира как да ги разтворите. Не е допустимо повече от един път да се приеме гранула от едно и също лекарство - параграф 247 на Органон. Може да се повтори гранула, едва когато първата е изчерпала действието си. Лаиците и простолюдието не могат да преценят сами кога това се случва, то невинаги и хомеопатът може. Поради тази причина на пациентите се изписва САМО в течен вид. Черно на бяло го пише. Хайде спрете вече с глупостите!

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 01:41 от Lavander

# 442
  • София
До сега реално само Туя и Меркуриус Солубилис съм давала на гранули, разтворени във вода, както е казвал хомеопатът.
Задължително ще го попитам при следващата среща за гранулите - може и аз да съм в грешка  Peace

Това ще го запомня за напред! И се извинявам, че предизвиках чак такава реакция посред нощите.

# 443
Ама няма какво да се извиняваме. Темата е 20-та. От 1ва тема се пише за тези гранули...във всяка тема поне по 50 пъти. В последните 3 страници само сме писали за това най-малко 5 пъти.

Параграф 247 на Органон ясно и точно пише за това какви са последиците от прием на гранули и защо не бива да се предписва така. Не може един практиквуащ хомеопат да не знае А, Б, В на хомеопатията. Не визирам вашия конкретно, може пък и вие криво да сте го разбрали, но е факт, че масово "хомеопатите" не спазват Органон. Вече започвам да си мисля, че са малоумни, че здравето на човека пред тях не ги интересува, а само парите или пък, че не са учили на подходящото място. Недопустимо е такова масово и повсеместно нарушение на основни принципи в хомеопатията. Пък после що не сме били постигали резултатите за които само се говори....Ще ги постигнем ама на куково лято. То за да има хомеопатия трябва някой да практикува съгласно хомеопатичните принципи - елементарно е.

Няма проблем в това, че хомеопатът е казал "купете си гранули от аптеката", но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва заедно с това да е дал инструкции как се разтварят. Недопустимо е да се приемат сухи гранули без разтваряне.

# 444
Имам предложение на първа страница да заковем някои постоянни въпроси и техните отговори.От сорта на : може ли гранули, как се разтварят, до колко градуса температурата не се сваля и т.н.

На мен би ми било интересно да поканиме в темата някой БОАРОНЕЦ Mr. Greenили ако има някъде обсъждане на хомеопатията между класически и боаронски такива.Убедена съм в принципите на класическата хомеопатия, попрочетох Органона, но ми се иска да чуя  аргументите и на отсрещната страна.Толкова много се практикува тоя Боарон, ............на какви принципи са стъпили ми е много интересно newsm78
Миналата година попитах нашия хомеопат, той каза, че ги наричали "сектанти" в хомеопатията JoyПрисъствал на някакъв семинар на такива с известен лектор хомеопат от Европа и накрая в паузата почнал да му задава въпроси, на които той се оплел и не можел да отговори........

# 445
  • София
До сега реално само Туя и Меркуриус Солубилис съм давала на гранули, разтворени във вода, както е казвал хомеопатът.
Задължително ще го попитам при следващата среща за гранулите - може и аз да съм в грешка  Peace

Това ще го запомня за напред! И се извинявам, че предизвиках чак такава реакция посред нощите.

Малини, когато гранулите са разтворени, те са течни Simple Smile Т.е. не сте давали гранули, а течно лекарство. Лавендър според мен не дочете поста... Не е проблем да се купуват гранули на Боарон, проблемът е да се взимат неразтворени повече от веднъж.

# 446
Е то пък остава да не можем да се сетим, че разтворените гранули във вода вече е течно лекарство.
Разбира се, че е течно.

Аз, обаче, да подпаля моторетката профилактично, защото само от пусто в празно преливаме. Как пък грам зацепване няма  newsm78

Народопсихологията на нацията ни е....овча. Трябва да се вика, да се обижда...абе трябва пъдарско отношение, само тогава евентуално нещо се разбира от народа. То за това има и феномени като бат Бойко, като Царя преди него с 800 дни...абе месия да има, но с по твърда ръка, щото овцете от приказки много не разбират. Помислете и ще видите, че имам резон.

# 447
Oooooo, шегувате ли се или темата за гранулите още е актуална?

# 448

Не е проблем да се купуват гранули на Боарон, проблемът е да се взимат неразтворени повече от веднъж.

Точно така    Hug  Евала, другарко!

# 449

На мен би ми било интересно да поканиме в темата някой БОАРОНЕЦ Mr. Greenили ако има някъде обсъждане на хомеопатията между класически и боаронски такива.Убедена съм в принципите на класическата хомеопатия, попрочетох Органона, но ми се иска да чуя  аргументите и на отсрещната страна.

Няма отсрещна страна. Има принципи - има хомеопатия, няма принципи - няма хомеопатия.

Хомеопат и нехомеопат ще обсъждат хомеопатията и принципите й. Е па това е силно смешно.  #Crazy  Grinning  Mr. Green
Някой който е бил на Луната и някой, който даже с телескоп не я е виждал, ще си говорят за Луната....луда съм майко, гола ше спА  Grinning

Може да има обсъждане, там където има разбиране, но за да обсъждаме Хомеопатия, трябва най малко да сме чели Органон, а не да гледаме на него, като на История на хомеопатията, но  като на нищо с практическо приложение.

Съвсем друг е въпросът, че реално няма какво да им се обсъжда на принципите. Те са си принциппи, утвърдени в годините като истинни. Ти или ги разбираш и следователно следваш, или не ги разбираш и затова не практикуваш така. Но след като не разбираш принципите, т.е не разбираш хомеопатията как така практикуваш хомеопатия? и как така вземаш пари за това?

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 10:10 от Lavander

Общи условия

Активация на акаунт