Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 246
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте искам да попитам нещо, около темата Simple Smile. Тъй като сте запознати с материята искам мнение за една книга според вас  дали си струва, ако я знаете  разбира се Хомеопатия за детето от д-р Жак Буле http://www.book.store.bg/p11941/homeopatia-za-deteto-d-r-zhak-bule.html
Предварително благодаря.

# 451
Kнигата не отразява принципите на класическата хомеопатия.

# 452
Kнигата не отразява принципите на класическата хомеопатия.

Благодаря за отговора.

# 453
Аз искам да попитам,/с риск да ми се скарате/за да се предпише висока потенция от дадено ХЛ, следва ли преди това да е давана ниска от същото ,за да е сигурен хомеопата,че това е точното лекарство?

# 454
Не, не следва.

Определяме потенцията на база чувствителността, възприемчивостта и реактивността на жизнената сила на конкретния човек към конкретен момент.

Потенцията не може да е мерило на това колко е сигурен хомеопата в предписанието си, защото съм чувала и чела подобни глупости (едно време в Хомеопатично общество това ни разправяха, че колкото сме по-сигурни в предписанието, толкова по-висока потенция можем да даваме.  #Crazy  #2gunfire Що за глупост? По тази логика излиза, че всички които пият ниска потенция просто хомеопатът им не е много сигурен, че лекарството е точно, а тези които пият висока потенция хомеопатът е сигурен.

Потенцията НЕ се определя от това дали хомеопатът се чувства сигурен в предписанието си.

На твоя въпрос - безмислено е да се дава първо ниска, после висока за да сме сигурни, че даваме точното. Просто защото състоянието на жизнената сила на човек е едно конкретно (конкретна чувствителност, възприемчивост и реактивност) и това конкретно състояние изисква конкретна потенция. По-ниска от нея няма да предизвика реакция, по-висока от нея ще предизвика силно хомеопатично влошаване или потискане, съгласно параграф 276 на Органон.

Още по-просто. Ако характеристиките на ЖС на конкретен човек, в конкретен момент изискват потенция 200 - му се дава 200. Потенция 30 би била прекалено ниска за да предизвика динамична реакция на ЖС, потенция 1М би била прекалено висока и би предизвикала хомеопатично влошаване или би потиснала симптомите (което НЕ е излекуване). Има методи и начини за анализ на характеристиките на ЖС, има също методи по които се определя коя точно потенция е подходяща за конкретен момент, има и място където тези неща се учат.

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 17:36 от Lavander

# 455
След като прочетох последния пост на Lavander още повече се убеждавам, че във Варна повечето хомеопати не са истински такива. Нашият последен хомеопат изписваше високи потенции само за хроничните състояния, докато при остро винаги даваше ниски на по-чести приеми. Предния ни пък (от друг град) беше казал, че работи само с високи потенции. Май и при двамата нещо е куцало!? newsm78 П

# 456
Ама стига с Лавандър. Аз не си ги изсмуквам тези работи от пръстите. Винаги давам референции към Органон, за да може всеки да направи справка и после сам да си прави изводите.

Единственият критерии за подбор на потенция са характеристиките на ЖС на конкретния човек в конкретен момент. Чувствителността може да е потисната, да е ниска, да е повишена. Същото се отнася за възприемчивостта и реактивността. "Сечението" на тези фактори плюс природата на заболяването (остро, хронично, обострено хронично), плюс подлежащ и активен миазъм  води към потенцията. Не може на всички да даваме високи потенции, защото "те били правили запис на най-висше енергийно ниво, където е първопричината" както някои идиоти правят; нито пък да даваме само ниски потенции, защото "високите се били бъркали в кармата на човек", което също са идиотщини. Жизнената сила сама "иска" потенцията от която има нужда и хомеопата трябва да може да разчете "знаците" (симптомите) с които това се изразява, а след това да назначи подходящото ХЛ, в подходящата потенция.

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 18:07 от Lavander

# 457
Лавандър, благодаря за разясненията!  bouquet

# 458
След като е необходимо разреждане има ли начини всеки хомеопат да потенциализира/произвежда  дирекно подходящото лекарство за всеки отделен пациент?

# 459
# 460
След подробните разяснения на Lavander не виждам смисъл да добавям каквото и да е. Само дано има чуваемост, че нещо въпросите са едни и същи.

# 461
Тези дни си задавам едни въпроси и ми се иска да ми помогнете с отговорите.
Ако се лекуваш с хомеопатия, опитваш се да живееш правилно, да си добър човек (каквото и да означават последните две) може ли да се очаква, че ще си в добро здраве до съдния ден?
Имам предвид възможно ли е да избегнеш натрупване на проблеми в ментално, емоционално и физическо ниво, поне  първите 2.

# 462
Тези дни си задавам едни въпроси и ми се иска да ми помогнете с отговорите.
Ако се лекуваш с хомеопатия, опитваш се да живееш правилно, да си добър човек (каквото и да означават последните две) може ли да се очаква, че ще си в добро здраве до съдния ден?
Имам предвид възможно ли е да избегнеш натрупване на проблеми в ментално, емоционално и физическо ниво, поне  първите 2.
Въпросът ви е езотеричен, а не хомеопатичен.

# 463
  • И аз не знам къде...
Явно днес е ден за странни въпроси!
И аз с един такъв, но моля ви не ме нападайте с упреци!
За сега само размишлявам и се чудя какво да правя след като вече нямаме хомеопат (а може и никога да не сме имали)!
Та въпросът ми е - ако трябва да избирате между боаронски хомеопат (което знам, че не е хомопатия) и алопатично лечение какво бихте предпочели?

# 464
Явно днес е ден за странни въпроси!
И аз с един такъв, но моля ви не ме нападайте с упреци!
За сега само размишлявам и се чудя какво да правя след като вече нямаме хомеопат (а може и никога да не сме имали)!
Та въпросът ми е - ако трябва да избирате между боаронски хомеопат (което знам, че не е хомопатия) и алопатично лечение какво бихте предпочели?
Наистина странен въпрос Simple Smile. Аз не съм изпадала в ситуация да избирам. Всеки може да направи избор по желание. Ако състоянието  не е борба с времето и състоянието, бих казала, че пасуването е добър вариант.

Общи условия

Активация на акаунт