Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 111
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
  • гр. Пловдив
Детето ми е с лечебна криза от нощес, с болки в ухото. Засега търпи и се заплесва. Имам доверие на хомеопатичката си, чуваме се редовно и ще й се обадя ако видим зор с тези болки. И все пак, моля ви, кажете, имате ли много случаи 4-годишно дете да се справи с лечебна криза, която включва болка, без да се налага да се дават обезболяващи. Кажете нещо, което да ме утеши, дайте ми подкрепа, за да издържа! Praynig
Както е казала и Lavander , щом детето не се тормози, значи се справя. Това гледаме винаги. Дали на детето му е комфортно.
Моята госпожица също е на 4 и като я заболи ухо плаче неутешимо. Тогава давам от хомеопатичното лекарство през 10-15 минути и едновременно с това поставям леко напръскан тампон с чист спирт в болното ушенце. При срещата с ХП казвам задължително кое ухо я е боляло. Лявото или дясното. Явно има значение.

Да споделя и за нашия случай с кризисната кашлица на дъщеря ми. Отшумя, но след даване на чай с подбел и шипка 3 чаши за деня. Просто не издържах. Това бяха 5 денонощия.
Вчера изобщо не я чух да кашля, но днес се закашля няколко пъти. Да не би да съм направила подтискане?

# 586
Има значение ляво или дясно. Има лекарства които имат симптом БОЛКА В ЛЯВО УХО, има лекарства, които имат симптом БОЛКА В ДЯСНО УХО.

Всичко е важно в хомеопатията. И колкото хората по-бързо разберат, че трябва д абъдат ЧИСТО ГОЛИ пред хомеопатите си (метафорично е това) толкова по-бързо, по-качествено и по-ефективно ще бъде тяхното лечние.

# 587
  • гр. Пловдив
Lavander за пореден път се убеждавам, че не му е чиста работата на моя хомеопат. Sad При болка в ухото ми казва - Вземи последното лекарство през 10-15 мин. до успокояване на детето. И чак при срещата ни отразява в записките си кое точно го е боляло.   Confused

# 588
Lavander за пореден път се убеждавам, че не му е чиста работата на моя хомеопат. Sad При болка в ухото ми казва - Вземи последното лекарство през 10-15 мин. до успокояване на детето. И чак при срещата ни отразява в записките си кое точно го е боляло.   Confused
Тази методика аз лично не я харесвам. Ако картината не е на последното лекарство, въпреки че болката е същата? Тогава какво? Нищо. Ако единият път ме боли ухото и пия Х лекарство, но съм гневна, бясна, ругаеща, а другият път ме боли ухото по същия начин, а съм плачлива, тогава?...

# 589
Lavander,
интересуваме през колко време се организират нови курсове по хомеопатия? Много бих искала да се запиша, но сега от април няма да мога.

# 590
Здравейте в този късен час ... Grinning

Моля за помощ по следния проблем.
Напълно съм съгласна, че да се намери добър хомеопат си е късмет  Hug Hug Hugи човек не може да претендира и да му е близо, но приятелката ми е в следната ситуация:

Води майка си на хомеопат. Жената е възрастна и минава през кризи или състояния (не съм сигурна, че добре се изразявам), които са доста продължителни (продължават повече от месеци), жената няма сили да излезе от къщи въобще (работна и добросъвестна баба е по принцип). Приятелката ми иска да има контакт и диалог с хомеопата, тъй като телефонното "криза е, ще се преодолее" не и е достатъчно, а майка и много се измъчва.
Моля, препоръчайте хомеопат от района на Пловдив, Хасково, Димитровград и пр., тъй като приятелката ми иска майка и да е под наблюдение от професионалист, на който да може да я кара с колата.
Благодаря предварително!

# 591
Привет и от мен!

Имам един бърз въпрос - давам на детето разтворено ХЛ, инструкцията е 5 пъти през 5 минути. Дадох веднъж, при втория път ползвах същата лъжичка без да я измия от първия - съответно във водата с ХЛ са попаднали микроорганизми от устата на хлапето. Инструкцията ми е да дам още веднъж довечера, както и през нощта, ако се събуди. Въпросът ми е - мога ли довечера (и съответно през нощта) да дам от същия разтвор или трябва да направя нов?  newsm78 Или се втелясвам прекалено  Mr. Green
Благодаря за отговорите  Simple Smile!

# 592
Усмихнато, според мен по-добре си направи нов разтвор  Peace

# 593
Пате, мерси за мнението! Аз все пак попитах и хом. - той също каза да забъркам нов разтвор  Peace

# 594
Щом имаш връзка с хомеопата си, защо искаш и второ мнение? Криза на доверието ли е?

# 595
Не, нямам проблеми с доверието си в хом.  Laughing. Не виждам защо да се обяснявам - така прецених на момента, така направих Peace.

# 596
Никой не ти иска обяснение, само попитах Simple Smile
Провокирах се от това, че можеш да попиташ хомеопата си, а питаш тук. 
И аз искам да се ориентирам Simple Smile

# 597
Ама аз взех, че се размислих. Какво означава"така прецених, така направих"? Тук цари или поне така си мисля, дух на съпричастност. Някоя майка е изпитала нужда от помощ. Няма кого да попита и тъй като е притеснена, пита тук. Ако има връзка с хомеопата си и е притеснена, естествено е да му се обади, а не да разчита на който отговори. И всички съпричастно се втурваме да мислим и да споделим мнение. И изведнъж - благодаря, много си мила, ама аз питах хомеопата..........................................................................?

# 598
Lavander,
интересуваме през колко време се организират нови курсове по хомеопатия? Много бих искала да се запиша, но сега от април няма да мога.

Всяка година стартира нов.

# 599
Нинел, щом толкова държиш да знаеш - хом. звучеше зает по телефона и реших, че това не е никак спешно, за да му звъня отново, и че тук може някой да знае, не да го питам; после го видях случайно в скайп, възползвах се и питах. Междувременно, Патето беше така добра да си сподели мнението - ясно е, че не е хомеопат и предполагам, нямаше да се разсърди, ако бях решила да не го последвам. Не съм питала от притеснение. Но явно вече само така трябва да правя?  newsm78

Надявам се, че ти задоволих любопитството..

Общи условия

Активация на акаунт