Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 200
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
tandanova79, и все пак по принцип може да има влошаване, така че реално такова нещо като криза след прием на лекарство само по себе си съществува. Wink Даже има хомеопати, които приемат, че това е добър знак за хода на лечението. За 40 дни нищо не мога да кажа... Rolling Eyes
Моята дъщеря на 2 пъти е имала такава криза - връщане на стари симптоми (кашлица, запушен нос и т.н.). Но наистина са отшумявали изведнъж от само себе си след 2-3 дни.
zwetellina, не мисля, че някой във форума може да прецени за какво в случая става дума - дали за криза, дали за обостряне на някакво хронично състояние или за ново остро състояние, на което ХП не обръща внимание... Ако имаш опасения, сподели ги с хомеопата си, настоявай за среща, ако е нужно. Ако й/му нямаш доверие, по-добре направо я/го смени.
Аз не можах да разбера в продължение на 40 дни детето нон-стоп ли кашля или хомеопатката приема, че 2-3 дни кашлица са криза, ако се проявят в рамките на 40 дни след приема на лекарство? newsm78

# 571
  • Пловдив
yulinga,така е мила,не казвам че не може да има влошаваше-но за кратко.Казвам,че няма такава криза дето да продължава 40 дни Wink Това са си измислици на хом. щото до там са и познанията,както и тово,че при всяко влошаване-давай от последното ти ХЛ Crazy А дали покрива симптомите...

# 572
Имам въпрос, който даже не знам как точно да формулирам  Blush сега започвам да се просвещавам и термините малко ми бягат, та моля да ме извините ако не питам правилно, но:
това, което искам да разбера е, при установено миазматично влияние на пациента се дава нозод, за да се изчисти влиянието и чак после се определя конституция и се дава конституционално л-во,
или нозод и конст.л-во са могат в случая да са едно и също нещо?
А какво се получава, ако се даде конституционално л-во, а миазматично влияние не е изчистено newsm78

Ако е останал жив хомеопат тука да отговаря ще се радвам Hug Съжалявам и ако въпроса ми е смешен, подозирам, че съм се хвърлила в дълбоките води без да съм се научила първо да плувам  Embarassed

# 573
Имам въпрос, който даже не знам как точно да формулирам  Blush сега започвам да се просвещавам и термините малко ми бягат, та моля да ме извините ако не питам правилно, но:
това, което искам да разбера е, при установено миазматично влияние на пациента се дава нозод, за да се изчисти влиянието и чак после се определя конституция и се дава конституционално л-во,
или нозод и конст.л-во са могат в случая да са едно и също нещо?
А какво се получава, ако се даде конституционално л-во, а миазматично влияние не е изчистено newsm78

Ако е останал жив хомеопат тука да отговаря ще се радвам Hug Съжалявам и ако въпроса ми е смешен, подозирам, че съм се хвърлила в дълбоките води без да съм се научила първо да плувам  Embarassed
Наистина е дълбокичко Simple Smile. Миазмите не трябва да се чистят, нито да им се прави нещо друго Simple Smile. Те са механизми за справяне и всеки човек, във всеки момент е в някакъв  миазъм. Кога да се дава нозод е работа на хомеопата, това се учи доста подробно и няма как да се обясни с 2 изречение. По отношение на конституциалното лекарство, имам впечатление, че този термин не се разбира много добре от мамите. Но независимо как го разбирате, миазмът е важна част от определянето му.

# 574
Oсвен това "миазмично лечение" може да се прави не само с нозод, а и с лекарства, за които се знае, че имат конкретен миазмичен афинитет.

Работа на хомеопата е да прецени дали ще провежда конституционално лечние или миазмично, или някакъв друг вид. Има критерии по които се определя кое е приоритетно, но определено с 2 изречения във форум този въпрос не може да се изясни, пък и не е нужно. Това го учат онези които ще стават хомеопати.

При някой хора конституционалното лекарство е нозод, но това не означава, че действието му е миазмично. Навлизате в мнооооого дългока вода, за която въобще не сте готова. Просто ви липсва бекграунд от познания за да разберете отговорите на въпросите, които задавате.

Ако случаят изисква миазмичен подход, а е направено конституционално предписание - то или няма ефект, или постигнатия ефект е краткотраен и във времето болестната тенденцията остава една и съща, т.е няма трайно постигане на здраве.

# 575
Ако случаят изисква миазмичен подход, а е направено конституционално предписание - то или няма ефект, или постигнатия ефект е краткотраен и във времето болестната тенденцията остава една и съща, т.е няма трайно постигане на здраве.

Всъщност точно това предизвика въпроса ми  Peace  - дава се конституционално лекарство, което обаче няма ефект. Не съм достатъчно запозната с тая материя и не мога да разбера дали просто на хомеопата не му се отдава да определи подходящото конст. л-во или случая изисква "миазмичен подход"  newsm78
Цялата тая работа ме интересува, за да знам дали да сменям хомеопата  Mr. Green Blush

# 576
Възможно е да е едното, или да е другото , но има и други възможности Grinning

Освен да дадем принципен отговор, друг няма как. Нито познаваме случая, нито знаем какви са предписанията...как да определим дали хомеопата не намира подходящото лекарство или липсата на прогрес се дължи на това, че подхода към случая е неправилен? Освен това лекарството е възможно да е правилно определено, но неправилно да е определена потенцията. Също така е възможно да има възбуждаща или подържаща причина за състоянието, която не е идентифицирана и отстранена. Възможно е да има пречки пред излекуването, които също да не са идентифицирани и отстранени. Съществуват много причини поради които след предписание да няма динамика в случая.

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 15:18 от Lavander

# 577
 Hug Страхотни благодарности за отговора!  Точно това е, което исках да зная  Peace !
Значи вероятно имаме нещо неизговорено с хомеопата, което или аз пропускам, или той. Предстои да разбера  Mr. Green

# 578
Поради засиления напоследък интерес към самоличността на Само за малко, попитайте я лично коя е, момичета Peace Не мен. Mr. Green

# 579
Добър вечер Simple Smile Мечка-Клечка, ресор човешки ресурси на форума ли са ти поверили? Simple Smile

# 580
Който ми е задал въпрос, е получил отговор Simple Smile

# 581

Не е проблем, освен ако не сте върколаци.

Ха ха, не знам какво трябва да значи това, но големия ми син постоянно повтаря че е върколак. Добре, че за него не ползвам сребърната лъжичка.

# 582
Който ми е задал въпрос, е получил отговор Simple Smile
Факт Simple Smile

# 583
  • София
Детето ми е с лечебна криза от нощес, с болки в ухото. Засега търпи и се заплесва. Имам доверие на хомеопатичката си, чуваме се редовно и ще й се обадя ако видим зор с тези болки. И все пак, моля ви, кажете, имате ли много случаи 4-годишно дете да се справи с лечебна криза, която включва болка, без да се налага да се дават обезболяващи. Кажете нещо, което да ме утеши, дайте ми подкрепа, за да издържа! Praynig

# 584
След като имаш добра връзка с хомеопата и доверие в нея - всичко е 6. Редовно я информирай за състоянието, при нужда тя ще назначи лекарство, ако организмът не може да се справи сам, но все пак трябва да му се даде шанс. Щом детето не страда от болката и не е фиксирано само в нея, щом може нормално да "функционира" и болката не пречи на това, значи организмът се справя.

Общи условия

Активация на акаунт