Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 098
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
Ако плювна няма да може плюнката ми да падне на земята....все върху някой ще падне и с резон ще бъде.  Mr. Green

Много учили хомеопатия има, но са малко разбиращите и практикуващите я както трябва. Една от причините е, че не се преподава добре в ХО. Поради тази причина аз спрях да уча там. Таро може да ми е интересно, Рейки също, но аз отидох да уча там хомеопатия, не да ми обясняват астрология, нумерология и да ми разказват как потенция 10М не бива да се дава, защото бъркала в кармата на човек. Това ако е хомеопатия, аз съм трамвай.

С какво е по-добър курсът, в който уча ли? Ами най-малкото с това, че има методология на преподаването и че има стройна и организирана система, как да се случват нещата. Да не говорим за качеството на супервизиите.

Камелия Попова е практикуващ хомеопат; Иван Кацаров е практикуващ хомеопат и психотерапевт; Ани Павлова е практикуващ хомеопат; Анна Петрова е практикуващ хомеопат. Това са основните лектори + гост лектори.

Насила не може никой да бъде научен на нищо и на никой не може да бъде дадено насила!
Като виждаш интрига - интрига виждаш.

Последна редакция: ср, 04 апр 2012, 17:46 от Lavander

# 631

Поразпитах за курсове, които са ми удобни.
Накрая питах нашия хомеопат/ класически, мнооого съм доволна Grinning, да е жив и здрав да ни лекува дълго/къде е учил и той каза Хомеопатично общество. Това обаче е било преди ....10 и повече години.Сега няма и представа кои са легитимни, кой какви дипломи дава и т.н. но мисля, че най-важното е на какво учат курсистите. Peace

Няма легитимни курсове, поради простата причина, че няма легитимно хомеопатично образование в България.
Всички курсове са курсове САМО за познания и умения.  

# 632
И аз искам да знам за този курс ,Дайте повече информация за тези лектори -практикуващи хомеопати ли са ?Какви са отзивите за тях?

Каква инфорамция искаш? После ще се надигне вой, че съм била правила реклама.
Този форум не е пълен с курсисти от моя курс. Само аз и Мечка Малинарка сме. И след като съм там - значи искам да съм там и ми харесва, и съм доволна. Имах възможност да сравня и избирам и направих своя избор. Не мога да препоръчам Хомеопатично общество, мойта опитност с техния курс не е положителна.

# 633
Аз също имах възможност да сравнявам. Сега вече и със знанията, които съм придобила, колкото и да съм в началото, мога да сравнявам и лекциите. Имам лекции от Обществото, имам и наши. На косъм съм да постна тук две лекции примерно за сулфур за сравнение, но ще обидя доста хора. Затова засега ще си трая! Факт е и, че в самите лекции има доста откровени грешки.
За мен специално, едно от най-важните неща там, където аз уча е, че паралелно с характеристиките се учи Защо, Как, От кога. Ако някой ми каже например, че сулфур има делюзия, че е велик, на мен това не ми е достатъчно, не искам да зубря. Искам в психодинамичен план да знам защо. Перинаталните матрици са толкова, толкова важни например, а са доста слабо застъпени според мен в Обществото. И т.н.,  и т.н.
(Вилма Михайлова.... Stop Stop Stop Благодаря. Другите не мога да коментирам, защото нямам личен опит с тях)

# 634
Lavander, много обичам общи приказки. До тук не стана ясно с какво точно е по-добър курсът ви. А точно от вашите "преподаватели" има хора, които не могат да рабоят с реперториум и не знаят рубриките, интересно на по какъв начин подбират л-вата, сигурно помнят по няколкото хиляди симптома на всяко лекарство. И на какво ли ще ви научат..? Ти как си с английския, рубрики-мубрики.. или разчиташ на психодинамиката? Simple Smile

Мече, не знам какъв ти е личния опит с Вилма Михайлова, а и не вярвам че има хомеопат, който се справя с всички случаи, така че.. мери си приказките, особено когато се изказваш за класически хомеопати с много знания и опит. Ако някой ден успееш да я догониш, сигурно няма да звучи така, но пък то.. току виж си станала малко по-смирена. Че като ви гледам как се вихрите, носовете ви ще опрат в слънцето.

Няма легитимни курсове, поради простата причина, че няма легитимно хомеопатично образование в България.
Всички курсове са курсове САМО за познания и умения. 
Курсовете, освен че не са легитимни, не могат да имат каквито и да било претенции и да се сравняват с чуждестранните хомеопатични у-ща. И с какво ги сравнявате - един с друг?  Rolling Eyes не врат, ами шия. Вие си мислете, че ще станете хомепопати, но експериментирайте само върху себе си, а не върху невинни хора.  Simple Smile Я признайте тука, с какво ви помпат егото в този вашия курс, че то хомеопати не е ясно дали ще станете, но ще получите доста конфликти покрай това.  Mr. Green

# 635
Личи си, че обичаш общи приказки. Виж как хубаво ти се получава  Mr. Green

Много съм добре с мубриките  Hug

# 636
Лелеееее, какво става тук....

# 637
  • Пловдив
То да те е страх да питаш...Ама все пак... WinkВсички алопатични лек. ли подтискат??Т.е. и билков сироп за кашлица.
Питам ей така...Напр.,ако хом. не може да каже какво да вземеш при разговор по телефона,а ти нямаш средства да отидеш лично.Тогава какво?Стоя и чакам или...
А влажна кашлица с вадене на храчки/зеленикави/,без Т лекувате ли и като е влажна "по-добрия" тип ли е от сухата?

# 638
  • в матрицата
Я, колко интерес провокирал поста ми за Иванушка  Mr. Green Mr. Green Много ЛС, много нещо  Laughing
Щом, чак кака ви Марга ме удостоила с ЛС, явно нещата отиват на зле  Party Party Party

# 639
Добре де хайде да не си пишем на ЛС .Нека тук открито всеки да каже от какво е доволен и от какво не е доволен от Иван . Нека споделим личните случаи.А има и тема за него .
Нали за това е форума.

# 640
Личното съобщение беше за да не разводнявам темата. Не е нещо което не мога да напиша и тук. Та във връзка с :

Ха, Иванушка да не би вече да лекува деца??? Това е нещо ново....преди 2г, не смееш да погледне дете......явно психодинамика ще да е причината Mr. Green

написах:

Не! Тебе ще чака!  Joy Joy Joy
Ти ако стоиш на нивото си отпреди 2 години, други хора се развиват.

Или трябва да стоим едни и същи, без възможност за развитие? Дай сега аз като ми е интересно Таро и Рекйки, и чакри и макри - само това да е за мен и да нямам право да имам други интереси и развитие. Че за две години детето прохожа и проговаря, но видиш ли ние трябва да си стоим същите и непроменени, такив акаквито сме били преди година, две, три. Несъстоятелно е.  Grinning

Не е приел да работи с детето ти ли? Ако е такъв случая, не трябва ли да си малко благодарна, че е бил честен с теб и не е поел случай, само за да ти вземе парите ?

Последна редакция: чт, 05 апр 2012, 09:33 от Lavander

# 641
А влажна кашлица с вадене на храчки/зеленикави/,без Т лекувате ли и като е влажна "по-добрия" тип ли е от сухата?

При нас когато сухата кашлица стане влажна го считам за подобрения.Особено ако започнат храчки....значи сме добре.

# 642
  • в матрицата
Ох, како Марго, не ми се обяснява, ама изобщо.....не е приел, напротив....ама за повече инфо, обърни се директно към него. Аз само споделям опит.... Пък, дали го  бива, всеки да си прави заключенията, дори от последните ти постове. Нямам нищо ни против теб, ни против кой и да е...аз отдаван минах по пътя, който вие вървите, за това -  ТЪРПЕНИЕ!  Peace

# 643
Там е работата, че нищо не споделяш. Какъв опит споделяш, че преди 2 години не бил работил с деца? Вероятно на теб така е казал, защото от повече от 2 години, мои близки лекуват децата си при него. Това което пишеш е само Иванушка това, онова. Ако искаш сподели, ако искаш недей...ама така в пространството сарказам, без конкретика - ногу тъпо се получава. Нали е форум, сподели пък, да знаят четящите.

# 644
  • в матрицата
Ами, няма да се повтарям специално заради теб,,,ае моля ти се Mr. Green  Mr. GreenПреди да се появиш в темата, съм писала......писала.......чети

Общи условия

Активация на акаунт