Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 093
  • 729
  •   1
Отговори
# 675
daqna_diqnova  никой няма да ти каже, дали е подходящо, защото трябва да се консултираш с Класически хомеопат.А според мен няма как и урбазон(той само подтиска) и ХЛ.
Намери си добър Хомеопат!

# 676
Здравей те моя проблем е следния на 8.03 на дъщеря ми и пуснах ме ПКК и се оказа че е с много ниски тромбоцити.Веднага започнах ме вливане на Урбазон,но на мене ми се иска с още нещо да помогна на организма.Мислите ли че Арника монтана е добър вариант и по колко и колко време да се дава.Признаците за тромбоцеитопенията при нас са само със синини по краката и малък червен обрив.
Разбирам, че не сте запозната с възможностите на хомеопатията. Причината да се възприема като патерица или имуностимулант е в неправилното й практикуване.  Ако сте избрали алопатично лечение-добре. Но да смесвате двата вида лечение, няма смисъл. Изберете какво искате. Успех Simple Smile

# 677
  • BABYLAND
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Детето ми направи ларингитен пристъп преди минути. По спомен от преди повече от година - дадох ДРОСЕРА 9, но още колко пъти да му дам???
Не мога да звънна на хомеопатката му в този час, а до утре сутринта когато ще й се обадя искам да предприема всичко възможно за да облекча състоянието му.

# 678
Дано сте добре. PeaceАко това ви е ХЛ може да го давате през 15 мин. до подобрение, т.е. ако няма ефект - давате.Ако са гранулки - разтваряте.Това е препоръката от моя хомеопат.
Моето дете направи пристъп зимата, но бях толкова панирана, че изобщо не се сетих какво да давам.Отворих прозореца да диша, и другия прозорец да стане течение/да се засили струята на въздуха/ и така поотмина, но цяла нощ хъркаше.
На другия ден хом.я прегледа и каза, че понеже била "хомеопатично дете"/каквото и да значи/ за това толкова лек бил пристъпа.

Как сте сега?

# 679
  • София - Варна - Бургас
Нали затова попитах дали някой от хомеопатите е описал подробно такава корелация и къде. Споменаването на някакъв пример, при това без посочен източник и обосновка, няма особен смисъл.  

Лейди, описал го е Прафул Виджейкър в "Прогностична Хомеопатия" части I, II и III

# 680
Мдам, хвърлих едно око вчера в Теория на подтискането, но според мен не е достатъчно ясно обяснена връзката. Малко насипна ми се вижда информацията.   Crazy

# 681
  • BABYLAND
КАКА СИСИ, благодаря ти за съвета.   bouquet
   Предимно заради тези пристъпи и периодична кашлица започнахме преди повече от година хомеопатично лечение. Лекарката ни е страхотна, по-късно записах при нея и малкото ми детенце, а след това започнах да се лекувам с хомеопатия и аз. Много сме доволни.
   Пристъпите на детето ми се повлияха чудесно с ХЛ, кашлицата като че ли я преборихме лека-полека, както и честите боледувания.
   Тамън отдъхнахме за месец-два и те ти изненада снощи в 1.00 часа. Толкова бях неподготвена, че го тропнахме детето на един стол и давахме заето поне минута. Явно бързо се забравят часовете прекрани в банята на пара, среднощните дишания на студен въздух на терасата и инхалациите по никое време  Thinking
   Окопитих се и му дадох ДРОСЕРА, а след това го вкарахме в банята на течаща вряла вода да диша пара.  ooooh! След 30 мин. дадох още веднъж, както и днес сутринта. Нощта мина спокойно, но ме хвана яд че толкова бях вряла и кипяла с тези пристъпи, а вчера не можах да реагирам светкавично. Дори не се сетих да извадя "записките" на боледувания и лечения та да се подсетя от там.
   Препоръчаха ми и АПИС. Имам го, но никога не съм давала.
   Не знам снощи ДРОСЕРАТА ли го отпусна или парната баня  Tired. Чакам да стане 15.00 часа за да звънна на лекарката за консултация, а на вас - благодаря.
   Днес е добре, леко подкашля с онзи смразяващ ламаринен звук  #2gunfire.

# 682
Тази температура ... като е висока - притеснение, като е ниска - пак притеснение ...
Моето притеснение: лечението протича с ниска Т (37.2 сутрин до 37.6 вечер) вече 5-ти ден. Кашлица, зелени сополи, възпалено гърло и уши - начало на гнойна ангина както казва едно УНГ. Даде АБ, разбира се. За сега не сме давали още.
Въпросът ми е за нисата Т. Нали трябва да е висока, за да оздравее? Нали високата Т е признак, че организмът се бори и есилен ? Сега не се ли бори? ХЛ ли е грешно, че не може да активизита ЖСила? Коментирайте моля.
От друга страна дъщеря ми също изкара нещо за 5 дни с ниска Т и вече е добре (въпреки 37.Sunglasses?
Или може би си има състояния, при които така си протича лечението по план?

# 683
    Имам въпрос към хомеопатите,които пишат тук.

Някой от вас има ли опит с дете с разстройство в психическото развитие(ГРР,аутизъм,хиперактивност и т.п.)?
    С опит или без,смятате ли,че хомеопатията е способна да повлияе подобен недъг?

Водя детето си на хомеопат.То си приема лекарства,които периодично се сменят,но особен ефект от тях като че ли няма.....

Имаше само един период,нещо като ПРОСВЕТЛЕНИЕ при него.Момчето прекара вирусна ангина и отит.Когато беше болен по препоръка на хомеопата приемаше Меркуриус Солюбилис.След като оздравя мина към "текущото " си лекарство(което не беше Меркуриус).

Известно време след оздравяването изведнъж страхотно се подобри откъм психиката.Стана супер адекватен,разбиращ,спокоен,направо неузнаваем!Обаче постепенно отново се влоши,като продължаваше да си приема "текущото" лекарство.

Скоро се сетих за онзи Меркуриус и реших да погледна характеристики на това лекарство.Сега съм убедена ,че именно то беше докарало сина ми до ПРОСВЕТЛЕНИЕТО,макар и да е било временно.....

Тръгнах да звъня на лекарката,но.....неприятен факт,тя винаги ни е била трудно откриваема....И.....съответно не си отговаря на телефона и сега....

Нетърпението ми е голямо.
     Реших да се обърна за мнение към вас.
     Как мислите,възможно ли е наистина именно Меркуриуса да беше подействал така добре?
     Гледам,че го предписват осовно при отити,но....дали теоретично би могъл да бъде приеман за психически проблеми?Може би в по-висока потенция? (Предварително се извинявам,ако въпросите ми звучат глупаво,но не съм хомеопат,а просто майка.Поправете ме,ако има нужда.  Hug )

Ако ви минават през ума други мисли,идеи и т.н.. по нашия случай ,ще ми е интересно да ги чуя (приятни,неприятни няма значение....)

Светли и прекрасни празници на вас и вашите семейства!   bouquet  bouquet  bouquet

# 684
Предписват го, но основното въобще не е в ангините, отитите и т.н. Има си, при това доста сериозна, умствена картина.

# 685
    Имам въпрос към хомеопатите,които пишат тук.

Някой от вас има ли опит с дете с разстройство в психическото развитие(ГРР,аутизъм,хиперактивност и т.п.)?
    С опит или без,смятате ли,че хомеопатията е способна да повлияе подобен недъг?

Водя детето си на хомеопат.То си приема лекарства,които периодично се сменят,но особен ефект от тях като че ли няма.....

Имаше само един период,нещо като ПРОСВЕТЛЕНИЕ при него.Момчето прекара вирусна ангина и отит.Когато беше болен по препоръка на хомеопата приемаше Меркуриус Солюбилис.След като оздравя мина към "текущото " си лекарство(което не беше Меркуриус).

Известно време след оздравяването изведнъж страхотно се подобри откъм психиката.Стана супер адекватен,разбиращ,спокоен,направо неузнаваем!Обаче постепенно отново се влоши,като продължаваше да си приема "текущото" лекарство.

Скоро се сетих за онзи Меркуриус и реших да погледна характеристики на това лекарство.Сега съм убедена ,че именно то беше докарало сина ми до ПРОСВЕТЛЕНИЕТО,макар и да е било временно.....

Тръгнах да звъня на лекарката,но.....неприятен факт,тя винаги ни е била трудно откриваема....И.....съответно не си отговаря на телефона и сега....

Нетърпението ми е голямо.
     Реших да се обърна за мнение към вас.
     Как мислите,възможно ли е наистина именно Меркуриуса да беше подействал така добре?
     Гледам,че го предписват осовно при отити,но....дали теоретично би могъл да бъде приеман за психически проблеми?Може би в по-висока потенция? (Предварително се извинявам,ако въпросите ми звучат глупаво,но не съм хомеопат,а просто майка.Поправете ме,ако има нужда.  Hug )

Ако ви минават през ума други мисли,идеи и т.н.. по нашия случай ,ще ми е интересно да ги чуя (приятни,неприятни няма значение....)

Светли и прекрасни празници на вас и вашите семейства!   bouquet  bouquet  bouquet

Твърде вероятно е детето ви да се е повлияло добре от Меркурий, но за пореден път да кажем, че във форум и без да се познава случая, няма как да кажем. Но на всяка цена споделете с хомеопата си това, което споделихте тук. Кажете му какво мислите, за да може той да анализира реакциите на детето на лекарствата. При всички случаи, хомеопатичното лечение на деца с подобни нужди, е много добър избор.
Свтли празници и на вас Simple Smile

# 686
Разбира се, че е възможно. Mercurius е огромно хомеопатично лекарство с над 10 000 (десет хиляди) симптома. Има добре изучена и известна психоемоционална картина, която има отношение към аутистичния спектър.

Има случаи, когато хомеопатите "недовиждат" (няма да коментирам защо, коментирала съм го многократно това) и мъдрата жизнена сила на човек сама си изисква нужното й лекарство, например като направи остро състояние в което има нужда от едно конкретно лекарство, а се оказва, че това конкретно лекарство носи полза и за хроничното състояние.

Само за малко ви е дала много добър съвет - споделете всичко това с хомеопата си. Надяваме се че той е добър и ще знае какво да прави с тази информация.

# 687
Mечка малинарка,само за малко,Lavander,благодаря ви за мненията!   bouquet Hug

И още въпрос,ако позволите.... Blush

Има ли някаква "задължителна почивка" между приема на различни лекарства?
 Примерно,в момента детето приема някакво си 30 CH.Колко време трябва да мине след последния прием на  сегашното лекарство,за да се мине към друго?Дали има някакво общовалидно правило или и тук всичко се преценява индивидуално?

# 688
Аз мисля, че лекарство се дава тогава, когато е нужно, тоест когато имаме ясна картина, а най-вече тогава, когато хомеопатът прецени, че жизнената сила има нужда от стимул, за да се справи, тоест не я оставим сама да се бори. Никой от друга страна не може да предвиди колко време ще действа последно приетото лекарство.

# 689
  • dobrich
Христос воскресе ! Желая ви здраве на всички нива !

Общи условия

Активация на акаунт