Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 291
  • 729
  •   1
Отговори
# 375
Добре де, не четете ли какво се пише ?  newsm78 #Crazy

Само едно съобщение по горе обяснихме, че НЕ бива да се предписават гранули и че, който го прави НЕ е истински хомеопат, и че така НЕ се провежда хомеопатично лечение. Нищо което прави вашия човек НЕ е хомеопатия, нищо от това което прави НЕ е нормално от гледна точка на истинската хомеопатия.
Веднъж ви е оплексал вашия псевдохомеопат, сега пак при същия.  #Crazy Ами наистина не разбирам. Не разбирам как може да си задавате въпроса "какво да правя". Много ясно какво - сменете си хомеопата, ако сте решили да се лекувате с хомеопатия.

# 376
Пили са ги еднократно. Според мен не е проблемът в гранулите тук.

# 377
Когато лечението е симптоматично, а не хомеопатично, наистина гранулите са най-малкият проблем. Но даването на гранули е това, по което майките могат да се ориентират, че нещо не е наред. След като това е сигнал за неправилно лечение, нека да бъде запомнено. Дадат ли ви да хрускате гранули, събудете се.  А последващите анализи са работа за специалист.

# 378
След като прави толкова елементарни грешки (да назначава гранули), какво повече да му коментираме? Представяш ли си, той е блестящ в менажирането на слчуая, всичко друго му е 6, само не е разбрал едно такова елементарно нещо, че не бива да се назначават предписания в сух вид. Ама моля ви се  #2gunfire #Crazy

# 379
Ей, хора, малко си отваряйте очите, ако обичате, и малко да мислите, също ако обичате. Тия глави не са закачалки за шапки. Имам чувството, че някои дори да идат на хомеопат, на който със светещи букви на челото му пише "не разбирам от хомеопатия",  пак там ще се бутат, със страшна сила.
Например, вчера имахме супервизия и една майка, след целия преглед и всички разяснения за хомеопатичното лечение, изтърси, че по телевизора д-р Михайлов бил казал, как всяко дете, което е пило антибиотици, трябва да пие медорин и туя за да се изчисти от тях. И понеже е казано по телевизора, и понеже д-р Михайлов е някакъв голям разбирач от хомеопатия, женичката си купила медорин и туя и пита "може ли да ги дава на детето заедно с предписаното лекарство". Е бива ли такова нещо?  #Crazy Та...пациентите в голяма степен отговорни за това, което се случва с тях и за хомеопатите на които попадат. Ако малко си отворим очите и малко използваме главите си, за да свържем нещата които тук повтаряме като развален грамофон, повечето от изцепките на хомеопатите ви просто няма да се случват.

# 380
  • И аз не знам къде...

Веднъж ви е оплексал вашия псевдохомеопат, сега пак при същия.  #Crazy Ами наистина не разбирам. Не разбирам как може да си задавате въпроса "какво да правя". Много ясно какво - сменете си хомеопата, ако сте решили да се лекувате с хомеопатия.

За съжаление понякога нямаш какво друго да направиш освен пак да се довериш на този, който е оплескал нещата  Sad!
Аз съм пред същата дилема -  да се обадя на хомеопата, заради който преди седмица стигнах до АБ или да дам на сина си антихистамин! Може да звучи тъпо, но в града в който живея няма друг хомеопат. А и на директно отправената ми молба преди седмица за читав такъв не получих нито един отговор и нито един вариант(не пренебрегвам отговора, който получих на лични но все пак не всеки и по всяко време може да прескочи до София)!

Не се заяждам ни най-малко! Това си е факт за съжаление и то не само за мен до колкото разбирам!

# 381
Присъединявам се към мнението на Дариии! Моля тогава ми кажете хомеопат във Варна дето да не дава гранулки. Аз лично съм се интересувала и такъв не съм открила!
Какъв да бъде избора ни тогава?

# 382
И какво ? Дай сега, понеже не можем да намерим истински хомеопат, да ходим на такъв който не е много истински. Просто не знаете колко сте смешни с вашите разсъждения  Grinning, но всъщност положението е дълбоко трагично. По същата логика сме чули, че някой колбас не е много колбас и има тоалетна хартия в него, но понеже няма друг ще вземем от този  Sick Толкова ли е трудно да разберете, че тази хомеопатия има своите принципи и че те трябва да се спазват с оглед на това да се постигне резултат и да не се вреди? Ако един човек нарушава системно толкова елементарен принцип какво означава това? Означава, че не е запознат с него. А след като не е запознат с него, как очаквате да практикува качествено хомеопатия? Стига с глупостите!  #2gunfire В крайна сметка си залсужавате хомеопатите на които сте попаднали, щом след като сте информирани (защото информация не липсва, тук като развален грамофон няколко човека повтаряме едно и също) продължавате да се примирявате, да се солидаризирате и подкрепяте, щото видиш ли било нямало хомеопат при вас. Ами като няма - значи няма. Да не мислите, че е много безопасно да ходите на псевдохомеопат? Наистина не мога да ви разбера - хем се оплаквате непрекъснато, че децата ви боледуват; хем се жалвате нон стоп, че хомеопатът ви това и онова...сиреч сте недоволни и всъщото време нищо. Като няма във Варна има в Добрич, като няма в Добрич има в София. Има, има, не е като да няма. Само че тук започват да се изтъкват обстоятелства които пречат...и заради обстоятелствата се примиряваме с това което има, нищо че не е много хомеопатично, нали ние си мислим че е хомеопатично...това ни стига. И така ще продължите да се жалвате до безкрай, но нищо няма да направите. Пък и като няма хомеопати - седнете да учите за да станете най-добрите хомеопати на децата си (кой по-добре познава детето си от неговата майка?)....но и това не правите. Заслужавате си всичко което ви се случва. То не е дошло с ракета от космоса, нито пък аз съм го избрала за вас. Живеете в последствията на собствените си избори.

# 383
Виж какво Lavander не ти пожелавам да си на мястото на майка която трябва да решава за детето си дали да го трови с АБ или не! Не знам кое е смешното  да споделиш това което те притеснява! Не коментирам хомеопата като цяло, защото има и хора които са доволни от него, коментирам собствения си случай! А и това е тема в която трябва да си задаваме въпросите, а ти по никакъв начин не отговаряш на тях! Аз така като те слушам, значи не трябва да има нито един хомеопат във Варна. Защо не го публикуваш във Варненската тема за хомеопатия? И дай като не сме от София да си тровим децата!
И не мога да разбера защо толкова си се разпенила! След като не можеш да отговориш конкретно на питането - не отговаряй! И моля те не ми обяснявай кой какво заслужава, защото явно не си наясно! Не изнервяй допълнително хората!

# 384
Lavander ,не разбирам проблема ти Thinking и защо се заяждаш!!! Темата е задаване на въпроси и търсене на отговори Peace
 Аз не бих отишла на хомеопат ,който има такава енергия и позиция ,че е най -знаещ и вещ...'щото и мен хомеопат -недаващ гранулки( да се израза подобаващо) ме докара до Бърза помощ!!! Така,че това виене в тази хубава тема е пошло и грозно! Crossing Arms

# 385
Ако знаете колко много ми се иска да можех да се справям с болестите на сина си сама! Би било чудесно, наистина! Лошото е, обаче, че не съм готова точно сега да започна да уча една доста сериозна материя, каквато ми изглежда хомеопатията. А и нали не можем да бъдем специалисти по всичко!
Здравето на децата ни, наистина е най-важното нещо и затова се опитваме да направим най-доброто за него - търсим най-добър лекар, най-нежно лечение, за да станат по-здрави и силни. Не винаги, обаче, можем да отделим солидна сума за обучение или да пътуваме до отдалечен град за да им дадем най-доброто! И кой ни гарантира, че това, ще е най-добро! Постоянно чуваме за хора, разочаровани от своите уж добри хомеопати. Мисля, че част от проблемът е наистина, че няма ясни правила за практикуването на хомеопатия. Ако се признае хомеопатията като равноправна на другата медицина и легално се разреши практикуването на специалистите хомеопати след провеждането на съответното специализирано обучение, мисля, че би по-малко псевдо хомеопати.
Стана малко дълго, но ми се щеше да споделя мнението си след възникналия във форума спор!

# 386
Ей ,заради такива постове  си заслужава наистина човек да спре да пише тука..Аз не виждам нищо заядливо,а напротив много добре е отговорено  от Lavander на въпросите ,които сте задали.Но просто не ви харесва и за това не го приемате.  ooooh!
Lavander ,защо си махна хубавия подпис?! Много точно отговаря на ситуацията...

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 14:20 от Мармухче

# 387
Цитат
На мен това ми звучи повече като да си настинала, а не да си лепнала някой вирус. И аз бяха така преди месец. Наблегнах повече на почивка, чайове и хомеопатия. Само ако тръгнех да вдигам температура взимах по един парацетамол (но не повече от 2 на ден), защото знам, че е вредно особено в началото, и така... Седмица пак си я влачих и хремата и кашлицата. Ама няма как да се изолираме от всичко и всички
Да уточня, че става въпрос за начална бременност. Амииии, поствам го тук, за да се знае какво знае масата за хомеопатията...Пък и за бременността като гледам....

# 388
Но просто не ви харесва и за това не го приемате.  ooooh!

Точно.

# 389
Цитат
На мен това ми звучи повече като да си настинала, а не да си лепнала някой вирус. И аз бяха така преди месец. Наблегнах повече на почивка, чайове и хомеопатия. Само ако тръгнех да вдигам температура взимах по един парацетамол (но не повече от 2 на ден), защото знам, че е вредно особено в началото, и така... Седмица пак си я влачих и хремата и кашлицата. Ама няма как да се изолираме от всичко и всички
Да уточня, че става въпрос за начална бременност. Амииии, поствам го тук, за да се знае какво знае масата за хомеопатията...Пък и за бременността като гледам....

Положението е трагично...ти пита ли я госпожата кое по-точно й е "хомеопатията" в случая?

Общи условия

Активация на акаунт