Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 221
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
  • И аз не знам къде...
Аз само да се оплача!
След като нямаме хомеопат и последния вирус при детето лекувах с алопатия (антихистамин), днес направи бронхоспазъм  Sad! Чакам да се събуди и отиваме на лекар!
Тъжно ми е заради това което се случва!
Знам,че некачественото хомеопатично лечение е страхотно вредно и опасно, но и никак не ми се дават АБ и Вентолин! Но явно нямам алтернатива!
Супер гадно ми е! Не беше правил спазми от 2 години!

Извинявам се! Ако иска админа да ми изтрие поста!

# 511
Всеки човек, всеки ден изпада в ситуации, които го "докосват" по един или друг начин, той реагира по един или друг начин. Колкото хора, толкова страхове например, че и повече от хората. Идеята е да се справяме с тези ситуации по най-лекия и благоприятен за нас начин. Да си обръщаме внимание. Разбира се, че няма кой да изхвърли (простете думата) новороденото братче или сестриче. Просто трябва да се помогне на по-голямото дете да приеме по-леко положението. С хомеопатия, с поведение, с разговори, с отношение  (впрочем думите са своеобразни синоними Laughing)

Аз поддържам тезата, че децата са болни от майките и бащите си.

Нормалните хора се ядосват, обиждат, ревнуват, тъгуват и в това няма нищо лошо. Когато става дума за дете и такова поведение стане обичайно - отговорни са майката, бащата и фамилната им динамика.

Детето откликва поведенчески на  невротичната "душа" на мама или татко, или на двамата. Ако такава реакция е невъзможна или не е достатъчна - детето откликва симптоматично.

Едва след като започнах да уча хомеопатия намерих отговор на въпроса, защо синът ми е станал наркоман и каква е моята отговорност за всичко това.

# 512
  • Пловдив
niko11, аз не разбирам кое те притеснява... newsm78 Сядаш и в един файл описваш историята и динамиката на състоянието на детето. Описваш състоянието преди всяко лечение, после проведеното лечение, после състояние след лечението, както и всички събития, повлияли според теб върху това състояние. Ще си набележиш всичко, което смяташ за важно, докато прецениш, че си осигурила пълна според теб картина. После можеш да разпечаташ файла или да го предоставиш на електронен носител на хомеопата. Или пък да го използваш за ориентир, докато представяш нещата устно. Хомеопатът ще прецени кое кога как и защо. Нали затова отиваш?Ако можеше сама да прецениш, нямаше да имаш нужда от хомеопат.
Защо нещата са такива каквито са, можеш да разбереш само ти. Peace
...а поддържащата причина може би просто престава да бъде поддържаща причина, когато възприемането й от наша страна/отношението към нея/реакцията ни спрямо нея се промени.  newsm78

Последна редакция: нд, 18 мар 2012, 19:55 от yulinga

# 513
  • Пловдив
Всеки човек, всеки ден изпада в ситуации, които го "докосват" по един или друг начин, той реагира по един или друг начин. Колкото хора, толкова страхове например, че и повече от хората. Идеята е да се справяме с тези ситуации по най-лекия и благоприятен за нас начин. Да си обръщаме внимание. Разбира се, че няма кой да изхвърли (простете думата) новороденото братче или сестриче. Просто трябва да се помогне на по-голямото дете да приеме по-леко положението. С хомеопатия, с поведение, с разговори, с отношение  (впрочем думите са своеобразни синоними Laughing)

Аз поддържам тезата, че децата са болни от майките и бащите си.

Нормалните хора се ядосват, обиждат, ревнуват, тъгуват и в това няма нищо лошо. Когато става дума за дете и такова поведение стане обичайно - отговорни са майката, бащата и фамилната им динамика.

Детето откликва поведенчески на  невротичната "душа" на мама или татко, или на двамата. Ако такава реакция е невъзможна или не е достатъчна - детето откликва симптоматично.

Едва след като започнах да уча хомеопатия намерих отговор на въпроса, защо синът ми е станал наркоман и каква е моята отговорност за всичко това.
всеки човек е такъв какъвто е -вследствие влиянието на родителите си!!!
аз например всичките си страхове съм ги наследила от майка си,и доста други работи.

а за това дали прекалявам с писаното-все ми е тая,като пиша ми олеква,чувствам се по-добре така,ако на някой преча,или дразня да не ми чете постовете Simple Smile

yulinga  мерси за съвета,ще се опитам като имам време да си направя подобен файл Simple Smile

# 514
Не са само родителите...

# 515

всеки човек е такъв какъвто е -вследствие влиянието на родителите си!!!
аз например всичките си страхове съм ги наследила от майка си,и доста други работи.

Дай сега, щом са наследени да не работим със себе си, за да ги трансформираме, ами да живеем като жертва на обстоятелствата. Наистина ли така виждаш нещата?

а за това дали прекалявам с писаното-все ми е тая,като пиша ми олеква,чувствам се по-добре така,ако на някой преча,или дразня да не ми чете постовете Simple Smile

Значи влизаш тук за да се изпразниш.  newsm78
Яснооо. Това е една от причините да се пита едно и също и да се отговаря едно и също, и да си циклим. Защото няма когнитивна дейност, защото и грам не се замисляме над това което се пише, което сме прочели. Просто сме влезнали тук за да ни олекне, като се изпразним, а аз съм живяла със заблудата, че някой наистина се интересува като пита и съм се старала да отговарям разбираемо.
Ей, да си жива и здарва цял живот, че ме светна.  Hug Кака ви Маргаритка няма да се напъва толкова в бъдеще да прелива от пусто в празно.

# 516
Цитат
Значи влизаш тук за да се изпразниш.

Голата истина е, че този стил на говорене не е на хомеопат, а на човек с дълбоко разстроена ценностна система.

Цитат
Кака ви Маргаритка няма да се напъва толкова в бъдеще да прелива от пусто в празно.

Голата истина е, че "кака ви Маргаритка" може би все пак трябваше да се задоволи с битността си на Марга Чародейката marga.dir.bg
Хомеопатията не е лъжица за всяка уста.

# 517
 Grinning  Grinning  Grinning

Ще си хвърлям Таро колкото искам, ще си правя каквито искам ритуали, ще правя както си поискам Рейки и ще създавам каквито искам сайтове.
Дай сега защото имам езотерични интереси да не се интересувам от нищо друго, или пък щом се интересувам от хомеопатия друго не ми е позволено. И между другото начинът по който се задоволявам засяга само мен.

Факт е, че никога и никого в този форум не съм занимавала с Таро, Рейки, Ритуали и т.н.

Факт е, че обяснявам хомеопатията по начин, по който никой друг не го прави.
Това, че не можеш да видиш по-далеч от носа си е съвсем различен въпрос.

# 518
Тайм Аут ! Peace

niko11, не се притеснявай от новия хомеопат, почваш да говориш и той ще те насочва.

Ние в къщи сми здрави Grinning Praynig, но се чудя следното.......
Миналата година почти до септември лекувахме поведенчески проблеми./гняв, страх, злоядост Mr. Green и т.н./.Минахме през няколко ХЛ, мнооого съм доволна.Детето е спокойно, съсредоточава се, ходи с желание на у-ще, ядосва се от време на време, но обичайно за предпубертета.Няма нещо което да ме притеснява.Но четейки из хом.литература срещам едни....как да ги нарека newsm78  примерно трилогиии/сори ако е неправилен израза/, това са ХЛ които се дават едно след друго.Питам се в нашия случай дали след като сме минали през толкова ХЛ не трябва  и още нещо, макар, че нямаме проблеми?Нещо като "завършване на цикъла" newsm78
Знам, че нямаме ли проблеми всичко е ок.т.е. няма нужда от ХЛ.Но дали е така........

# 519
Може би говориш за триади.

Но не ти трябва да се чудиш за тези неща, а хомеопата. Дай сега щом има триади във всеки случай, всеки човек да трябва да мине през тях. Ами не е така. И нещо друго - цикълът, не е цикъл (кръг) а спирала, така че той никога не свършва.

Сега да не го приемеш като грубост, това което ще ти напиша.
Щом мислиш в тази посока, че има нужда от още "нещо" за завършване на цикъла - това е "гласът" на твоите усещания и те засягат само теб. Може би трябва да обсъдиш това с хомеопата си или психотерапевт. От това твое чувство биха излезли интересни неща за работа.
Такова едно чувство е симптом на конкретен миазъм. Много вероятно е, ако си се лекувала конституционално, сега да навлизаш в етап за миазмично лечение.

# 520
Имам въпрос и аз: отстраняване на брадавици, причинени от инфекция с човешки папиломен вирус, смята ли се за потискане според принципите на класическата хомеопатия? Т.е. може ли да се отстранят образуванията и след това да се проведе хомеопатично лечение, за да се предотврати повторното им появяване?

# 521
Не бива да се отстраняват механично - това би означавало потискане на сикотичния миазъм, което въобще не е хубаво и това е меко казано.
Те могат да изчезнат чрез хомеопатично лечение, без да е нужна друга намеса.
Ако ги премахнете механично и след това се подложите на хомеопатично лечение с идеята да не се появяват повторно ще се случи следното: понеже сте потиснали сикотичния миазъм, чрез механичното отстраняване, хомеопатичното лекарство ще изяви миазъма отново, т.е отново ще се появат и едва след това ще изчезнат. Така че е напълно безмислено да се отстраняват по механичен начин.

# 522
Разбрах, благодаря за отговора.  Peace

# 523
  • Варна
Здравейте,

да попитам следното - често повтаряща се кашлица, предизвикваща бронхоспазми, в резултат на лечение се променя така, че не предизвиква спазми, но води до поява на гноен секрет в гърлото и носа. Това можели да  са приеме като стъпка към излекуване?

И още нещо - много натрупана ушна кал може ли да се самопочисти с  ХЛ и почистване чрез промивка - потискане ли е?

# 524
да попитам следното - често повтаряща се кашлица, предизвикваща бронхоспазми, в резултат на лечение се променя така, че не предизвиква спазми, но води до поява на гноен секрет в гърлото и носа. Това можели да  са приеме като стъпка към излекуване?

Може - движение от по-важни отгани и системи към по-малко важни, съгласно принципа на Херинг.

И още нещо - много натрупана ушна кал може ли да се самопочисти с  ХЛ и почистване чрез промивка - потискане ли е?

Да се самопочисти не може. Може да се намали образуването й.
Почистването с промивка не е потискане.

Общи условия

Активация на акаунт