Защо няма да ви дам работа

• 27 157
  • 581
  •   1
Отговори
# 30
  • Под липата
 И в България има работодатели, които не искат жени в детеродна, както и в пенсионна възраст на работа.
 Преди 3-4 години, придружих моя позната на интервю, за морална подкрепа след това. Детето й  тогава беше на 1.6 месеца и беше прието в ясла, но работодателя като разбрал, че е толкова малко, бил директен - не, то ще се разболява често, а това означава търсене на заместник, докато сте в болничен.
 Познатата ми започна работа едва ноември 2011. Сега, обаче, идва друг проблем. Тази есен, детенцето ще е първи клас. Училището е до обед и трябва някой да го прибере и да е с него у дома. Тя остана самотен родител, няма баба, която да помага, а заплатата и не стига да плаща за детегледачка.
 И тук казуса : жена си, глава на семейство, родител. Отговорности много, задължения също. Искаш да работиш, но децата, които са ти най важни, всъщност се превръщат в най дебелия прът в колелото на каруцата.
 Нещо куца. И това не са работодателите, не са и жените.

# 31
  • София
Ето защо никога няма да ида да работя в подобна "компания". Laughing
Който иска да си трови нервите и живота, да върви да работи за някой такъв смешник.

# 32
Mного истина има в това писание. Mr. Green Само който не се е опитвал да прави дребен бизнес, не може да разбере. Препоръчвам една книга - "Богат татко, беден татко" - там толкова добре е обяснена разликата между наемник, дребен бизнес и едър бизнес. Общо взето най-зле са тези, които се занимават с дребен бизнес, те са истинските роби - оцеляването на дребния им бизнес отнема цялото им време, а мисълта как да осигурят заплатите на няколкото си наемни работника им отнема съня. Mr. Green Доста често се оказва и че парите, които печели са по-малко от тези, които служителите получават като заплащане.
Изпитала съм го на собствен гръб, добре че се отказах навреме. Сега съм наемник в голяма фирма и съм в пъти по-добре и най-важното спя спокойно! Laughing Не казвам, че никой не трябва да опитва да създаде бизнес ( може и да се печели), но когато бизнесът ти е малък, това отнема цялото ти време.  Дори не можеш да си позволиш дълъг отпуск, защото като се върнеш, може да се окаже, че вече нямаш бизнес...

# 33
Е, всеки трябда да си мине по пътя. Не може направо корпорации да отвори с един продаден апарамент.

# 34

Децата са скъпо удоволствие. Скъпо и от към време, и от към финанси.

Оказва се, че години борба в името на равенството между половете и еманципираност всъщност са въздух под налягане.
Изначалната роля на жената не е тази, която тя взема днес.

# 35
  • България-Швейцария
На мен лично изначалната роля изобщо не ми пасва и съм ужасно щастлива, че все пак имам избор, за който не трябва да се боря, веейки знамена по площадите.
Едва ли съм единствена, имало е смисъл все пак от борбата Simple Smile

# 36
Няма живот извън корпорациите, това е

# 37
  • Под липата

Изначалната роля и да пасва и да не пасва, си я играем. В повечето случаи ,защото го считаме за най важното в живота.
Ако жена изпадне в подобно положение, като на моята позната, някак си и идва да развее други знамена ( предимно бели ).
 И на мен ми харесва да работя, чувствам удовлетворение, но понякога ми се иска да бъда малко по в страни от проблеми извън семейството, да съм по спокойна майка, да не спазвам срокове. Ще ми се да не тичам постоянно - ту към работа, ту към къщи и все нещата да са набързо и не както трябва.
 Но...светът вече е различен. Повечето сме работещи момичета и се налага да ни харесва.

Последна редакция: сб, 04 фев 2012, 14:39 от Raffaella

# 38
На мен лично изначалната роля изобщо не ми пасва и съм ужасно щастлива, че все пак имам избор, за който не трябва да се боря, веейки знамена по площадите.
Едва ли съм единствена, имало е смисъл все пак от борбата Simple Smile

Няма съвременна жена, на която тази роля малко или много да не й допада в контекста на свободата, самостоятелността и правата, които има в сравнение с прабаба си.

# 39
Изначалната роля на жената не е тази, която тя взема днес.

И коя е изначалната роля на жената? Аз смятам, че всеки човек - мъж или жена, трябва сам да избира ролите си. Не може всички в калъпа - роби.

Уилям Уолъс се е борил за Шотландия с плам и вяра като нашия Левски.
И двата народа са изкрещели " свободааааа!" поплощадите, защото са избрали да не бъдат роби.

Аз съм само една сромна жена, с образование и професия, практикувам, развивам се, получавам за труда си, отлеждам две малки деца, а работодателят ми смята, че съм му ценна и затуй каза, че ще изтърпи боледуването на децата ми. Но аз не се държа като роб. Не се кланям. Честно се договарям. Не ме е срам, че работя за някого. Работила съм много различни неща. Трудът не е робство. Той е нещото, което ни развива.

# 40
Виж, Мишона, зная, че думи като свобода, равенство, братство за теб не са просто думи. Обаче за мен са. Празни при това.
Вярваш ли в съдбата? Аз вярвам. Колкото и да се опитваш да я надскочиш, не успяваш. Така и с половете, така и работниците, така и с бизнеса, така и с корпорациите, така и с дяда ти Господ. Всеки си носи кръста на изначалния природен избор какъв да бъде той. Кофти, нали?
Приеми думите ми глобално, ни ги отнасяй към себе си.

# 41
Виж, Мишона, зная, че думи като свобода, равенство, братство за теб не са просто думи. Обаче за мен са. Празни при това.

Нищо подобно. Току в предходна тема написах, че хората нито са равни, нито някога ще бъдат, братството за мен също е празна приказка. Как мога да съм "брат" с хора, пържещи риба по балконите и възхищаващи се от себе си, ако са прецакали умишлено някой нищо не подозиращ?

Свободата на избор и свободата на словото са достижения на човешкото общество, които са достъпни за всички, стига да не мислят за себе си като за роби.

Примерът на този блогър е много елементарен. Човекът си няма и представа как се прави бизнес, как се формира печалба, така, че тя да е устойчива и да има добър екип.

# 42
Аз имах коренно различни представи за работата преди години, сравнено със сега. Ако някой ми беше казал какво ме очаква в бизнес план, нямаше да повярвам изобщо, бих се изсмяла. Както се вижда от подписа ми, имам и три малки деца. В същото време работата ми е в пъти по-различна и интересна в сравнение с най-великите ми очаквания от едно време. Надскочила съм се, ако мога така да се изразя. Значи нищо не е невъзможно Peace

# 43
Добре, Мишона, каква е изначалната роля на жената? Нали за тази ми реплика се хвана преди малко?

Примерът е толкова меродавен, колкото и това да кажа, че щом потребителката Dana е надскочила себе си, то това се отнася за всички жени с три деца.

Малък и среден бизнес се прави с работещи работници в работоспособна възраст. Една голяма корпорация може и да си позволи да има 300 служители като Dana, като майка ми /месеци преди пенсия/, като чичо ми /хронично болен/, дребният производител обаче ще издъхне, ако стане социална проекция на обществото.

# 44
Добре Simple Smile Но пак казвам, нито една успешна (или изобщо оцеляла) фирма не е с изцяло мъжки състав. Посочете ми една и ще призная, че има изключения. Като цяло не ми се вярва... даже никак Simple Smile

Излизането по майчинство и боледуванията на децата са бели кахъри, в сравнение с пълния хаос, който би настъпил в мъжкия колектив - ако ще той да е съставен от супер специалисти. Хайде да видим кой мъж ще координира всичко, ще трепери над детайлите и ще помни дребните важни неща - образно казано. Никой що-годе далновиден работодател не трябва да се лишава от жени - служителки, това е истината.

Жените са безценни  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт