Защо няма да ви дам работа

• 27 136
  • 581
  •   1
Отговори
# 570
Ето една интересна обява за работа, илюстратор на тезата за триците и маймуните (между другото пъровоначално бяха писали заплата 400-500лв, но явно са разбрали, че номерът няма да мине, но и това не е много за тия изисквания де) - http://www.jobs.bg/f1349514

Мдам. Гледайки обявата се иска N in 1.

Още не схващам обаче с тази държавна политика какво се цели....четейки днешните новини.

Последна редакция: пт, 10 фев 2012, 17:48 от немирница

# 571
  • София
Много сърцераздирателно намесихте самонаетите и занаятчиите, които обаче са обект на друга дискусия и доста са различават от бизнесмена, чиято мечта е да уволнява, де не живее скромно и жена му да не работи.

# 572
  • n/a
Много сърцераздирателно намесихте самонаетите и занаятчиите, които обаче са обект на друга дискусия и доста са различават от бизнесмена, чиято мечта е да уволнява, де не живее скромно и жена му да не работи.

Ти сега тролваш ли или действително така мислиш?
И в двата случая не е сериозно.

# 573
  • София

Ама някой се припозна ли?
Перифразирам трола от първа страница. Кое те скандализира, не разбрах.

# 574
Нито пък ще си купя вафлата от малкото магазинче, което на свой ред я е купило от Метро. Това не е бизнес, това е остатък от 20 век, а вече сме в 21. От малко магазинче мога да си купя ръчно изсушена био куркума примерно, щото няма откъде другаде да си я купя.
В крайна сметка идеята на бизнеса е да създава нещо, а не да пренася вафлите от Метро до гаражния магазин.

Разбира се, че е бизнес.
Аз пък с удоволствие си купувам всичко от малките магазинчета и с кеф им давам разликата в цената. Мразя Метро, Кауфланд, Лидл и подобни по много причини. Единствено в Карфур ходя понякога за точно определени неща, които ги няма другаде. Месо, риба, млечни продукти, плодове и зеленчуци не бих си купила (отново) от такъв магазин, докато не изчезнат напълно малките.
В Метро не бях стъпвала една година до миналата седмица. Е повече никога няма да стъпя. 

# 575

Законът  не прави разлика м/у 2те групи.
Например и обущаря, и фризьорката, и водопроводчика или  този, който поправя компютри са занаятчии. Законът ги разглежда като занаятчии и апликира еднакви условия, само че първият прави 10ина евро/час, а последният 100ина. Единствената разлика, за която се сещам е данък печалба.  Аз тези неща не ти ги разказвам ( по-назад) за да се сърцераздираш, а за да прочетеш друга гледна точка.
Иначе , трудовият пазар е отворен и никой не е вързан за една или друга дейност, и от тази гл. точка няма драма.

# 576
  • n/a
Ама някой се припозна ли?
Перифразирам трола от първа страница. Кое те скандализира, не разбрах.

Не знам дали някой се е припознал. Не съм скандализирана, просто ми е край на деня и на седмицата, което означава, че съм с нарушена връзка с главния. Не разбрах, че е заимствано от унграрския трол. Моля за извинение, че не съм го схванала така. Само човек, който не се е изправял очи в очи с някого, за да му каже, че трябва да се разделите поради едни или други причини, може да си мисли, че това е удоволствие.

# 577
  • София
10 c's, няма гледни точки тука, има една черга и всеки си я дърпа към него си. Парите са ограничен ресурс.
И за какво е тоя КТ изобщо? Той така и така не се спазва, дайте да е в угода на работодателите само. Аз съм някаква комунистка сигурно, щом смятам, че законът трябва да защитава по-слабия.

Занаятчиите и самостоятелните единци си осигуряват препитанието. Темата нали е за разкриващите работни места, не за горките шивачки, които сменят ципове, и лелката с вафлите.

За удоволствие чак не зная, Лоана, ама предявяват претенции да уволняват на мига, по възможност без обезщетение, включително бременни, такива по майчинство и прочие.

# 578

И за какво е тоя КТ изобщо?

ама предявяват претенции да уволняват на мига, по възможност без обезщетение, включително бременни, такива по майчинство и прочие.

Съчувствам, но ако има нарушен КТ, можеш спокойно да съдиш и сега. Какъв е проблема.

Аз разбирам темата по съвсем друг начин постинга на унгарския блогър тоест и идеята на Бо да я пусне. Посоката  "има ли условия за бизнес".  Нищо общо с  дежурното мрънкане колко е лош шефа, което няма и как да го коментираме без да познаваме конкретно нечия ситуация.
По-голямата част от моя трудов стаж е натрупан при български работодатели и никой не е гледал да ме освободи, напротив. 1-2пъти съм попадала на неточните за мен хора и сме се разделяли бързо и е без драми.

# 579
  • гр. Шумен
Нито пък ще си купя вафлата от малкото магазинче, което на свой ред я е купило от Метро. Това не е бизнес, това е остатък от 20 век, а вече сме в 21. От малко магазинче мога да си купя ръчно изсушена био куркума примерно, щото няма откъде другаде да си я купя.
В крайна сметка идеята на бизнеса е да създава нещо, а не да пренася вафлите от Метро до гаражния магазин.
А в село Сурсулево или в градчето Здравец дето няма Метро и т. н? А правилата за тях са същите - и на тях им искат касов апарат, свързан с НАП, в смесения магазин да има 15 хладилника за различните продукти и пр.
Продължавам да твърдя, че ако се даваше рамо на малкия и средния бизнес, хората нямаше така масово да се изнасят от селата и малките градове към големите и от там да произтичат теми в БГ мама за "селяндурите".
Да не говорим за селското стопанство. Друга любима дъвка на ССФ е "върнете се на село, вземете по една мотика и кОпайте". А че селата са Дивият запад на 21 век, на никого не му пука. Кой ще отиде да живее на място, където няма училище, лекар, читав магазин, а за сметка на това е пълно с банди, които хич не обичат "мотиката", но страшно обичат чуждата собственост и не се спират пред нищо, за да я имат. И мутри, които изкупуват продукцията за половин грош. Селата са места забравени от бога в България.
Продължавам да държа на своето - може да не е фешън в 21 век да има малки магазини, малки работилници и т. н. но именно тези неща могат да раздвижат икономиката. Аз може да не съм учила макроикономика и да не цитирам "Икономист", но мога с простия си акъл да преценя, че когато хората имат доходи, а не висят безработни в бюрата по труда, това ще се отрази на потреблението, а и на пазара на труда (когато има достатъчно работа, "алчните бизнесмени", както ги нарича Елица пет пъти ще се позамислят преди да кажат на работника си "ще ти дам заплата, ама друг път"). Така че дайте да не оплюваме и иронизираме бай Пешо затова, че заточва ножове и ножици или кака Гинка затова, че взема вафлите от борсата и ги продава в паянтовото си павилионче.

Последна редакция: сб, 11 фев 2012, 08:01 от Sessilly

# 580
Казах аз, че е готино да си работник.  От 8 до 16 работиш как да е, после оплюваш шефа.  а че той не спи и мисли 24 часа как да си запази бизнеса, и съответно работните места, какво ти пука. Важното е с минимум усилия, да му вземуш максимално пари. 

Точно в това е същината... Peace Не става въпрос за 20-30 лева изобщо и затова как работодателя всячески се стреми да прецака работника.  А иначе има и кофти работодатели, както и кофти работници.

# 581

Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт