MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 4

• 106 853
  • 777
  •   1
Отговори
# 420
  • София
С една спермограма не се слага диагноза  Rolling Eyes

А с какво? Peace
с поне две, дори и във фонда искат две от различни места, иначе не одобряват.

# 421
Най-добре с
С една спермограма не се слага диагноза  Rolling Eyes

А с какво? Peace

Най-добре с три спермограми, особено ако има съществени разлики между първите две.

# 422
С една спермограма не се слага диагноза  Rolling Eyes

А с какво? Peace
Кой фонд? Благодаря Peace

Най-добре с три спермограми, особено ако има съществени разлики между първите две.
Благодаря за уточнението. Peace

# 423
  • Пловдив
Момичета бихте ли ми помогнали за тези резултати? Смятате ли ,че резултата е лош или не?

8% сперматозоиди с нормална морфология ( нормални стойности над 14%)
92%  сперм. с отклонения в нормата
24% сперм. с главични дефекти
подвижност 60%
концентрация 46 милиона
общ брой 138 милона

# 424
  • София
според мен не е лош, ама тая подвижност коя е точно  Rolling Eyes

# 425
  • Пловдив
обща подвижност 60%
нормокинеза 50
хипокинеза 10
акинеза 40

Притесняват ме тези 8% нормална морфология,не трябва ли да е повече?

# 426
# 427
Zdraveite!:)Na muja mi mu predstoi spermograma,no poneje v na6iq grad nqma kade da se napravi po Kruger,6te trqbva da patuvame do Pleven.Nqkoi znae li dali v denq na davane na materiala moje da se patuva i moje li predi tova de se pie kafe i da se zakusva?Blagodarq predvaritelno Simple Smile

# 428
Кафето и храната нямат никакво отношение към спермограмата, така че спокойно може не само да пътувате, но и да закусите и пиете кафе преди това  Simple Smile.

# 429
Благодаря за бързия отговор Simple Smile

# 430
Здравейте, момичета и ние ще минеме през тази тема.Записвам се направо с въпрос.  Sad .Пуснахме разширена СГ,нямам изследването пред себе си за това ще впиша от коментара на док.,което успях да запиша.количество 63,5 милиона  сперм.  Подвижност 20% ,морфология по Крюгер 7%  .Предложение за следващия опит да се приложи МАКС.Това достатъчно ли е,нужно ли е консултация с андролог.аз си мисля за МАКС+ИКСИ.Благодаря ви предварително.

# 431
Zvezda ние като замразихме сперма за сл. опит повишихме подвижността на тези спермат. от група А и гр. Б с  8% (от 41% скочи на 49%само за 1 седмица )по сл. схема 5 дни самоизпразване, 2 дни почивка и на третия даване на материал. виждам че и Micho_che по тая схема са правили опита и явно резултата е налице , така че опитайте ако искате при сл опит да пробвате тая схема..или поне при сл спермограма за да направите разликата.

7% ПО Крюгер е добре. важното е да е над 4%

# 432
И аз се сетих за тази схема ще видим какво ще ни предложат,иначе защо разбрах аз за Крюгера,че трябва да е над 14%  newsm78   .Иначе Мишетодали е правила МАКС видях,че се е интересувала,дано да се включи.Оф,ние с теб все  си дишаме във врата,благодаря ти,че винаги се отзоваваш.Ти кога започваш?

# 433
Звездичке, морфологията ви е много добра. По новите норми трябва да е над 4%. Ако искаш непоискан съвет от мен - спестете си парите за МАКСа. Не ми е известно тая допълнителна обработка да има доказан ефект при мъжки фактор. Ако някой има друга информация, нека ме поправи.
Между другото вие до момента май не сте имали проблеми с подвижността, това може да е моментно състояние, винаги може да се случи. А за ИКСИто може да се решава след обработка на материала в деня на процедурата, ако се окаже, че наистина се налага, дано не.  Hug

# 434
ние след 1 месец почваме сл. опит. Мисля с МАКС И ИМСИ  да е за да увеличим шанса колкото може, че все проблеми с качеството на ембрионите ни, все не се делят както трябва и са с фрагментации  Confused

Общи условия

Активация на акаунт