олигозооспермия

• 6 588
  • 6
  •   1
Отговори
Момичета здравейте съжалявам ако има тема вече , но не я намирам.
Искам да ви попитам има ли мамчета забременели след откриване на олигозооспермия - тежка степен при половинката ви.Много ми е мъчно за ММ защото много гадно му стана... и на мен също , но пред него не искам да го показвам..От утре тръгваме по лекари,но реших да ви попитам има ли забременели по естествен начин след такова нещо...  Sad
Още веднъж се извинявам ако има такава тема.Благодаря  Hug

# 1
  • София
почти с всички мъжки диагнози май има забременели по естествен начин.
олигозооспермия  май беше с количеството, ако не е прекалено много под нормите не е огромен проблем.
и винаги е добре след 2-3 месеца да се пусне нова спермограма.
на надеждно място ли я правихте?

# 2
Ами правихме я в МЦ Кирм Плевен.
Резултата беше
Незрели клетки на сперматогенезата: Да
Желатинови телца: Не
Детрит: Да
Нормокинетични сперматозоиди - гр. [a+b]    33 %(норма >32%)
брой:   1 485 000 /ml     брой:   2 227 500 еякулат
Хипокинетични сперматозоиди - гр. с   30%    Акинетични сперматозоиди - гр. d   37%

Време на сексуално въздържание:   4 (норма 3-5 дни)   
pH:  8.00 (норма 7.2-8.0)
Обем на еякулата:   1.5 (N 1.5-6ml)
Агрегация: Не
Аглутинати: Не
Брой сперматозоиди: 4 500 000  /ml (норма>15.106/ml)
Брой сперматозоиди: 6 750 000  /еякулат (норма>39.106)
Заключение:
Олигозооспермия. Олигозооспермия - тежка степен.

Той си и беше притеснен по време на спермограмата(не знам дали има значение) ...
Утре ще ходим на уролог  Confused Cry

# 3
  • София
отидете на уролог, може и разни витамини да попие, пък пуснете пак, може да ви изненадат резултатите.
като не става по естествен става по друг начин, само не се отчайвайте.

# 4
Благодаря  newsm17

# 5
Лошата спермограма може да се дължи на инфекция като трихомони в хронична форма...

# 6
Момичета здравейте съжалявам ако има тема вече , но не я намирам.
Искам да ви попитам има ли мамчета забременели след откриване на олигозооспермия - тежка степен при половинката ви.Много ми е мъчно за ММ защото много гадно му стана... и на мен също , но пред него не искам да го показвам..От утре тръгваме по лекари,но реших да ви попитам има ли забременели по естествен начин след такова нещо...  Sad
Още веднъж се извинявам ако има такава тема.Благодаря  Hug

Не се безпокой,ние също имахме такъв проблем.
Ходихме на лекар и след няколко месечно пиене на хапчета резултатите му се подобриха.
Лекарите казаха,че мога да забременея по естествен път,но след това се оказа,че и при мен има проблем.Така,че докато тече неговото лечение си направи и ти по обстойни изследвания за да сте сигурни и за да не губите време.

Общи условия

Активация на акаунт