Съпруги, чиито мъже пътуват по море-26

• 44 289
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
Наде   bouquet  Hug

# 646
Добър вече!
Днес след поста на Надето май породи много размисли у всички ни  Thinking  Немога да изпитвам вина за това, че съм такава каквато съм, а и може би не искам да се променя по начин, угоден на околните....., че искам да живея своя живот, а не нечий чужд живот. Това което е  добре за мен,а за други не е...не мже да  ме кара да се чувствам виновна, защото от мен искат и очакват друго. .....Без нищо лично, това което прочетох породи у мен такъв въпрос:
не мислите  ли, че ако прощавате прекалено много, хората около вас все повече ще ви нараняват?  newsm78

# 647
Добър вече!
Днес след поста на Надето май породи много размисли у всички ни  Thinking  Немога да изпитвам вина за това, че съм такава каквато съм, а и може би не искам да се променя по начин, угоден на околните....., че искам да живея своя живот, а не нечий чужд живот. Това което е  добре за мен,а за други не е...не мже да  ме кара да се чувствам виновна, защото от мен искат и очакват друго. .....Без нищо лично, това което прочетох породи у мен такъв въпрос:
не мислите  ли, че ако прощавате прекалено много, хората около вас все повече ще ви нараняват?  newsm78

Веси   bouquetсъгласна съм и с теб! Но ... аз прощавам само някои неща и само на някои хора! Има неща, които никога няма и не бих простила! Peace Хайде, лека вечер от мен  Hug

# 648
За мен прошка се дава, когато човек има вътрешното узряване и осъзнаване за това, когато болката е "смляна и ферментирала". В противен случай не е нищо повече от лицемерие.

# 649
  • Varna
Мари,

кВа тЪЗ профилактика брЕ #Crazy #Crazy Нали обикновенно е от 9 до към 14 часО Shocked
Ама кЪт тЪ чИтаааа, си сЪ радвала де Wink

И кЪт си казала приятна вечер, аз вече я изкарах в спортната зала с гимнастики и танЦувИ . Ама сега след толкУЗ много адреналин не могА сЪ спра бе #Crazy  Ама шЪ си бия два шамара и отивам наистина на рИлакс  

Ааа, преди да ида на рИлакс видОх кО е писала Веселчето

Само да питам прошка до кога...... newsm78 До откат ли newsm78 И на какво се превръщаш ако постоянно прощаваш....а ти се качват на глЪвЪтЪ newsm78 И после, като се дава прошка се дава от сърце, а не на думи само. Оф, че филосифски станааааа ooooh!  Ама хиич не съм съгласна аз да прощавам, а мене да мЪ праЯт на мУмУна.....ЗвИнявЪ сЪ, ама всичко има лимит! Пък не съм толкова бяла и добра бе......И аз не мога да съм друга....ми такава съм си....шашава майтапчийка, зевзек ако искате....то ми иде от вътре, .....а, де как да го преодолея това newsm78 А и за какво, ......като Господ ме е създал такава Wink много ще е лицемерно ако се представям за друга...то и ще си личи, щото и аз съм Ина артисткаааааа ooooh! Laughing от самолет шЪ мЪ пУзнаят

# 650
Аз май пак съм една от последните!! newsm78
За мен да простиш не значи да се оставиш да те мачкат и да не те зачитат.Не значи да се променяш и да живееш така както искат хората около теб.Не значи да си изпълнен с чувството на вина,че не си такъв какъвто искат другите.Напротив,да простиш означава да не се обиждаш от постъпките на хората около теб,които не живеят по твоите правила и разбирания и по един или друг начин.Всички са на различни етапи на развитие,с различни уроци за учене,с различни цели и мечти.Да прощаваш,означава да приемаш хората около себе си такива каквито са!Ако ти създават дискомфорт,просто не контактувай с тях.Нито ти,нито те са виновни за конфликта.Всеки мери със собствения си аршин!Ако не прощаваш,негативизма и тази отрицателна енергия към човека неминуемо ти пречи.newsm78 newsm78 newsm78
Ами това ми роди сивото вещество в полунощ Joy!!Не зная как ви звучи това-оообаче "това е положението Минке"!!!!
От утре три дена по 12 часа съм на един курс ,който може би ще включва и тези теми за,които сега размишляваме.Надявам се да ме научат на още неща,които с удоволствие ще споделя с вас.От опит зная,че много по-лесно се живее,когато си спокоен-а си спокоен,когато познаваш природните закони по които живееш!!Затова се стремя да ги разбера!! newsm12
Айде спирам да размишлявам!!!Вълшебни сънища принцеси и ако успея ще ви давам по някой отчет тия дни какво става с мен!!  love001

# 651
  • Варна
  Добро утро. Чай за всички, които не обичат кафе.Лек ден,принцеси.

# 652
Добро утро!
НАДЕ,хубави съждения миличка,но истината е ,че всички хора сме различни.Колкото и внимателно да подбираш думите си все ще се намери някой ,който няма да те разбере правилно ,затова КАЖИ ТОВА,КОЕТО МИСЛИШ!Това последното по принцип го казвам.
Продължавай да споделяш с нас тези хубави неща и благодарности,че отделяш от ценното си време.Поне за мен са много интересни,удоволствие ми е да те чета. Hug
Пожелавам ви един прекрасен петък и един още по-вълнуващ и усмихнат уикенд. ♥

# 653
Добро утро!
Мари,  bouquet Както винаги ,изящно поднесени сутрешни напитки.
Днес Слънчо пече така приятно,дано и настроението на всички морски Принцеси бъде такова слънчево.
Наде, smile3525толкова верни неща има в това,което ни пишеш.За мен ще е удоволствие,ако  продължаваш да ни ограмотяваш.Просто ме заразяваш с твоя позитивизъм и се улавям,че понякога,преди да кажа нещо,си мисля:" Какво беше написала Надето за природните закони?"
Хубав ден ,морячки! newsm08

# 654
  • Varna
Мари,
Ти дЪн си ходила на Туркията, че таман и турски чай си поднесла и турскУ каЙве?
Благодарско  bouquet
Аз пък шЪ взема да изпляскам и една турска закуска, а Wink дЪн ми сЪ затриЙ дупето Grinning

Наде,
Хубаво си го написала, хубаво звучи, такава философия следваш....евалла ти.!..Ама както казваш всеки е различен и върви на ръзличен етап.  Обаче мерси ти от етапите, когато някой прави така, че все да му прощаваш, щото видиш ли той бил на различен етап от развитието си.....Прощавам един, два пъти и ако тоя етап му пречи да се осъзнаЙ третия път му казвам Адио Минке и хииич, ама хииич ни шЪ мУ сЪ ИдосФъм, ни шЪ мисля повече за него. Става ми безразличен аФтУматически, ама аФтуматически и си освобождавам душата... Тука засегнаФ въпроса с това, че нали спирГаш да контактуваш с такива Ора дето ти създават дискомфорт, ...обаче поФтаргам отцепвам сЪ от тях ако прекалят, само тогава, Peace защото приемам хората със всякакви странности, стига да не прекаляват  и е за моя сметка..Или казваш У другия живот шЪ сЪ осазнаЙ newsm78 Нямам време да чакам аз до оня другия живот.

То като въпроса със неизбежната самоотбрана ако някой те нападне трябва да стоиш кЪт един дирек докато те нападат, щото след това ти обираш пИшкирО...ХаДи няма нужда де. То затова толкова хора дето етапа им различен посягат  на други хора и съда им прощава, че прощава и те пак си правят кВот си искат.  Отидох на друга тема и тя хич не е от леките, ама ИИИч ooooh! Ми това е Наде по тъй поставената тема от тебе за прошката.... Simple Smile Убава тема за разнищване си   задала thumbsup

# 655
Добро утро!
В края на седмицата вметсто нещо лежерно и разтоварважо да пообсъждаме, сме захванали едни философии....дето и да ги бистрим....няма ги избистрим  Wink заради Егото ни.
Всъщност ние прощаваме на себе си, не на другите. Те са направили, каквото са направили, като изключим последствията, с които трябва да живеят.... Дори и да им простим, тези последствия няма да се изпарят във въздуха....Различията между нас, понеже сме на различен етап в развитието си, няма да се преодолеят, но може да се разберерат. ....Може да го видим това различие, и дори да стоим и да наблюдаваме съответните  реакции и действия.....ако този чавек е важен за нас.... Но това е дълъг и не особено лесен процес, но пък е интересен и ти носи неимоверно голямо познание за самия себе си. Отначало изобщо не ти е забавно, напротив, трудно е, но после става шоу, наистина става забавно, а към края - чувства няма....стова ти безрезличен....Стоиш като един страничен наблюдател с тази разлика, че осъзнаваш как ти си творец на своя собствен живо и си поемаш отговорността за него. Когато намериш собствената си хармония, хармонията в твоя вътрешен свят, тогава разбираш себе си, тогава приемаш себе си, такъв какъвто си и тогава вече наистина можеш да простиш, дори и на себе си, защото, както казах не се чувствам виновна... И тагова разбираш, че вече няма и какво да прощаваш на другите, защото няма кой какво да ти причини, защото твоите чувства са си твоя отговорност. Имаше една притча за Буда точно по този повод.....Май пак стана сложно  Wink 

# 656
Весе, newsm10
От цялата работа виждам,че всеки смята себе си за безгрешен ,което е малко тъжно.
Ако човек смята,че има само една гледна точка а именно неговата,значи сам се изолира от пъстротата на живота.
Слънцето навън е прекрасно,хубаво настроение на всички желая!
Надееее,още веднъж  Hug

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 10:24 от Nataliiiiiii

# 657
  • Varna
Веселче,
Казваш нещо по лежерно като в петъкО, а Wink дадено бе душко...Ето, отивам да мЪ тУнинговат по тоя извЪнреднУ убиствИн начин Wink     

Няма  само Надето да сЪ тунингова за Надев, пък Laughing

ХаДи бЕгам и аз  animal037

# 658
Натали, няма да вода спор с никого, кой както иска така да подразбира думите ми....Аз за себе си, за вътрешния ми мир, за законите и философията с която живеея и изповядвам съм на ясно  Wink .
Дволна съм от това което имам и съм благодарна! Пък и съвсем не смятам че съм  се изолирала от пъстротата на живата  Wink , с моите разбирания....напротив.
Тук сме за да споделяме възгледите си, живота си, чувствата си , ако имаме желание за това, а не да налагаме мнение...
Това, че не всички споделят една и съща теза, доказва колко сме различни ....и точно това е полезно в този тип общуване.
Хубав ден!

# 659
Веси,аз срещу твоя пост затова бях сложила ето това: newsm10
Останалото бяха лично моите съждения. Simple SmileРазлични сме права си,но с една и съща съдба ,и си мисля ,че всеки научава по нещо полезно за себе си.Поне за мене е така. Simple Smile
Извинявам се,че понякога се налага по няколко пъти да се редактирам,но днес сме особено ''послушни''.И наистина излизаме вече,денят не е за изпускане хич. Wink

Общи условия

Активация на акаунт