Новите ви книги - 10 тема

• 59 309
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • Видин
Веднага заменям питането...А, за тази какво ще кажете:

Аз я бях започвала на четеца, но не успя да ме грабне и я зарязах  Blush Crazy

# 631
От вчера-

# 632
Веднага заменям питането...А, за тази какво ще кажете:
.....
Аз я бях започвала на четеца, но не успя да ме грабне и я зарязах  Blush Crazy
Благодаря, amanita!  bouquet Друга ще се поръчва значи!

# 633
  • на североизток от Рая
 Моите нови книги са от библиотеката.

Дъщеря ми взе тези:

Много книги имаме, ще чета и от нейните.

Книгата на Кинг беше подходяща за четене снощи, при тази пълна, ярка луна.  Mr. Green

# 634
# 635
Вижте „ИСТОРИИ ОТ ДИВАНА“ на аржентинския психоаналитик Габриел Ролон.

# 636
За почитателите на Исак Бабел, да споделя, че това издание на "Захарий Стоянов" е много луксозно, с превода на Атанас Далчев,  5 лв. струваше книгата.
Ценна придобивка! Simple Smile Мислех, че на български са преведени само "Одески разкази" - в тази "Конармия" същите разкази ли са включени? А новелите  хубави ли са? Simple Smile

Нямам нови книги, но намерих Събрани съчинения на Елин Пелин от 1959 г. при майка ми и ги взех. Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 юни 2012, 15:54 от svet65

# 637
  • София
svet, това издание мисля, че повтаря едно старо на "Народна култура" от 1975г, Избрани произведения на Бабел, пак с превод на Атанас Далчев. Аз бях чела тази книга от библиотеката. Включени са цикъла разкази "Конармия" , "Одески разкази", Разкази, 2 пиеси и спомени.

# 638
svet, това издание мисля, че повтаря едно старо на "Народна култура" от 1975г, Избрани произведения на Бабел, пак с превод на Атанас Далчев. Аз бях чела тази книга от библиотеката. Включени са цикъла разкази "Конармия" , "Одески разкази", Разкази, 2 пиеси и спомени.
Благодаря, NeDa! Simple Smile Жалко, че няма повече произведения - рано-рано унищожен от Сталин...
Интересно изказване намерих за Исак Бабел:
"Ако говорим за прилика на Бабел с чуждестранни писатели, най-напред ни идат наум американските автори от двадесетте-тридесетте години на нашил век: Хемингуей, Колдуел, Стайнбек. Като тях и Бабел се стремеше не да разкаже за човека, а да го покаже, като тях избягваше авторските разсъждения и придаваше голямо значение на диалога." Иля Еренбург

# 639
  • София
На мен много ми хареса това изказване за Бабел, което прочетох в книгата на Деян Енев "Хора на перото"
Скрит текст:
По повод следното описание на една битка в разказа "Конармия" (Исак Бабел):
"Ура"-то стихна. Канонадата се задави. Един ненужен шрапнел се пръсна над гората. И ние чухме великото безмълвие на сечта",
Пауновски пише:
"Не разбирам от финанси. Може би това описание струва милиони."

Започвам

Последна редакция: ср, 06 юни 2012, 20:20 от NеDа

# 640
  • USA, Steak State

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 17:33 от TheBlackWidow

# 641
  • USA, Steak State

# 642
Моят подарък от мъжът ми

# 643
TheBlackWidow, понеже си една от най-редовните пишещи в тази тема, коя от книгите на последната страница, които си посочила, ти хареса най-много? Оставам с впечатление, че изчиташ поне една книга на ден и затова исках да се консултирам, особено за тези от предпоследния ти пост   bouquet

# 644
  • USA, Steak State
Една на ден, не. Една на седмица, да. Simple Smile
Обичам да трупам, като наркоман съм. Simple Smile
Ако питаш за поста с книгите на Кунц и Кинг. Тези са ми подарък от майка ми. Изчела съм "Четири след полунощ" в тийн годините си и мисля да я препрочета.
Тези на Кунц не съм ги чела, но като цяло авторът ми е един от любимите.
Срам на срам с Бредбъри тепърва ще се запознавам, много съжалих за смъртта му и отзивите са, че е бил невероятен писател.

Общи условия

Активация на акаунт