Новите ви книги - 10 тема

• 59 297
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Една на ден, не. Една на седмица, да. Simple Smile
Обичам да трупам, като наркоман съм. Simple Smile
Ако питаш за поста с книгите на Кунц и Кинг. Тези са ми подарък от майка ми. Изчела съм "Четири след полунощ" в тийн годините си и мисля да я препрочета.
Тези на Кунц не съм ги чела, но като цяло авторът ми е един от любимите.
Срам на срам с Бредбъри тепърва ще се запознавам, много съжалих за смъртта му и отзивите са, че е бил невероятен писател.

Благодаря за отговора! Значи не съм била само аз с такава мания. Днес дори започнах да се самоубеждавам, че ще е по-лек вариант да събирам електронни книги (бях се разровила из Amazon), но е друго усещането с хартиена книга... всеки го знае.
По-скоро за Бредбъри исках да знам, защото съм чела от него само "Вино от глухарчета" като малка и оттогава все ме е страх да не се разочаровам. Искам да се върна към него от дълго време.
С. Колинс не ми е позната, освен че "Игрите на глада" се радвала на голяма популярност.

# 646
  • USA, Steak State
Една на ден, не. Една на седмица, да. Simple Smile
Обичам да трупам, като наркоман съм. Simple Smile
Ако питаш за поста с книгите на Кунц и Кинг. Тези са ми подарък от майка ми. Изчела съм "Четири след полунощ" в тийн годините си и мисля да я препрочета.
Тези на Кунц не съм ги чела, но като цяло авторът ми е един от любимите.
Срам на срам с Бредбъри тепърва ще се запознавам, много съжалих за смъртта му и отзивите са, че е бил невероятен писател.

Благодаря за отговора! Значи не съм била само аз с такава мания. Днес дори започнах да се самоубеждавам, че ще е по-лек вариант да събирам електронни книги (бях се разровила из Amazon), но е друго усещането с хартиена книга... всеки го знае.
По-скоро за Бредбъри исках да знам, защото съм чела от него само "Вино от глухарчета" като малка и оттогава все ме е страх да не се разочаровам. Искам да се върна към него от дълго време.
С. Колинс не ми е позната, освен че "Игрите на глада" се радвала на голяма популярност.
"Игрите на глада" са много хубава поредица. Биха рекордите на "Здрач", като имаш предивид, че сюжетът им е много по- реалистичен и т.н.
Купувам/свалям и много ел. книги, но напоследък и доста български ми пращат от България, които все още не могат да бъдат намерени в ел. вариант.
Краят на другата седмица ми предстои пътуване и няма да мога да нося огромната книга, която чета в момента и предполагам ще чета нещо на Киндъла си. Ще започна нещо от Бредбъри, за да мога да ти дам някакви отзиви. Simple Smile

# 647
  • Казанлък of all places
Tsugumi, ако позволиш аз да препоръчам нещо от Бредбъри, въпреки,че не е насочено към мен питането ти, почти съм сигурна,че  "451 градуса по Фаренхайт" ще те намери като "твоя" книга. По никакъв начин няма да те разочароват нито "Марсиански хроники", нито "Дървото на вси светии" , нито "Нещо зло се задава". Обичам Бредбъри , защото успява да направи с философията това, което истински добрия писател успява - без излишен дидактизъм, с много истински майсторство да те накара да мислиш.
усещам се как не мога да напиша за него в минало време...

# 648
angelina.bgk, ppпозволявам, разбира се  Hug
"451 градуса по Фаренхайт" съм гледала на филм: антиутопия с красивата Джули Кристи в стил "1984" на Оруел (по стил, не знам). "Дървото на вси светии" сега се сещам, че съм чела от библиотека "Галактика"   bouquet
Може би ще опитам "Марсиански хроники" и ще препрочета "Вино от глухарчета".

И за да не ни обвинят в това, че се отклоняваме от темата, т.к. напоследък наистина купих много книги, ще си позволя да посоча една, за която сякаш не стана дума в този форум: "Един гадател ми каза" на Тициано Терцани.

http://www.colibri.bg/resultsb.php?book=670

В родната си Италия, Терцани е фигура, за която се говори с безкрайно уважение. Тук той разказва за своя духовен Път на Изток, към себе си и извън себе си.

# 649
Моят подарък от мъжът ми

тази ми я похвалиха много, моля за отзив!

# 650
  • на североизток от Рая
  Отдавна ми се иска да прочета  "451 градуса по Фаренхайт", но малко труден ми идва Бредбъри.
 Четох миналото лято Вино от глухарчета. Приятна ми беше в началото, някак едно леко се чете, съпреживявах прочетеното, но изведнъж стана твърде философска  и не ми хареса много.

Тази зима прочетох Дървото на вси светии. Има дълбок замисъл, отново обаче съм с две мнения - хем ми хареса, хем се чувствах като объркана докато четях.

В библиотеката винаги поглеждам към книгите на Бредбъри, но все още не смея да си взема нещо негово. Май не съм му голям фен. Или просто не съм открила подходящата книга.

Жалко за смъртта му.

# 651
  • София
Аз не успях да харесам "Вино от глухарчета", но я четох като бях на 15-16г. Не знам дали сега няма да я погледна с друг поглед.

# 652
Аз не успях да харесам "Вино от глухарчета", но я четох като бях на 15-16г. Не знам дали сега няма да я погледна с друг поглед.

Вероятно да. В тази книга има една романтика и носталгия, която не е присъща на толкова младите. Simple Smile

Аз сега чета "Париж завинаги" на Бредбъри.
Свалих си от Читанка четири негови книги, които не съм чела, точно два дена преди да науча за смъртта му. Rolling Eyes

Тсугуми, "451° по Фаренхайт" е много хубава и на книга! Hug

# 653
  • София
и с илюстрации на Ясен Гюзелев   Party
Също и - за подарък   Grinning

# 654
# 655
Тсугуми, "451° по Фаренхайт" е много хубава и на книга! Hug

Barbabeau, сигурно е така, но не съм на тази "вълна" - не му е "дошло времето" на Бредбъри при мен още.

# 656
  • sofia

Много я харесвам Изабела Шопова!

# 657
  • София

# 658
  • Видин
,
Както и мини-книжка "Седемте тайни на майка Тереза"
 Grinning

# 659
Моят подарък от мъжът ми

тази ми я похвалиха много, моля за отзив!
Ами за съжаление в последно време чета малко бавано, едва на 3 глава съм и въпреки че има малко повече мюсюлманско в нея- много цитати от корана и то буквално от които нищо не разбирам и др.- много ми допада, звучи като много интересна книга, а точно в момента трудно ми грабва вниманието нещо.

Общи условия

Активация на акаунт