"Форумен Опит"

• 7 822
  • 190
  •   1
Отговори
# 45
Мирама, не е важно дали искаш да се впишеш, а дали те вписват, т.е. обърни посоката на писанието си.

Дори и така погледнато, винаги можеш да направиш "мили очички" тук, там и ще бъдеш моментално харесан и вписан. )
Друг е въпроса доколко всеки един човек може и харесва да се прави на шут, за да го приемат някъде.

# 46
Трудно е да се впишеш някъде от раз, колкото и да си готин, да имаш добри намерения и да умееш да общуваш.
Е, то зависи и дали с цената на всичко искаш да се "впишеш". )
Има си хора, които изобщо не държат на това, само си четат, от време на време пишат, или зададат въпрос и до там.
Има и други, които вечно се борят за форумското внимание. )
Аз съм от тези, само четящите, които пишат рядко. В реалното общуване нямам никакви проблеми, успявам да се впиша добре в най-различни компании, но тук не ми се получава и това е. Например, ако реша да си изкажа мнението по някоя актуална и широко коментирана тема, масовката от редовно пишещи го подминават все едно не е там, коментират си мненията помежду си, а моето все едно го няма, защото аз не съм им позната, а съм просто поредния новак. Аз съм възпитан човек, като не ми обръщат внимание не се натрапвам, така че оставам нещата така и не пиша повече по темата. Ако искам да привлека внимание, най-лесното е да започна да споря с някой, който има крайно мнение, поддържа си го и не приема чуждите аргументи, но не виждам защо трябва да го правя, не ми трябва да съм новата форумска звезда, връхлетяла тук с гръм и трясък. Не си го слагам особено на сърцето и продължавам просто да си чета, каквото ме интересува, а пък мнението си го запазвам за себе си.

# 47
форумният опит е важен за по-чувствителните хора, че спира да им пука в един момент,
което е полезно за живота. инак не се сещам за някакви особени характеристики на този точно опит

# 48
Как разбирате, че човек търси одобрение и внимание?
Примерно:

Ако си склонен да приемаш като лична обида всяко мнение, което е различно от твоето или няма за цел да те погали по главичката, проблемът е в теб, не в отказващите да те дондуркат. Просто тук, за разлика от реалния живот, е много по-лесно да си искрен и да бъдеш себе си. Фалшивите образи бързо биват развенчани, нищо, че понякога са успели да си повярват.

Освен това, Бояна, не всеки човек е способен да разбира всичко, което някой друг казва. Аз също не съм, да не си помислиш друго. Но както хората са различни така и усета им е различен. Едни безпогрешно улавят нюансите на поведение и се оказват напълно прави в предположенията си за хората около тях, а други никога не разпознават фалша, понякога са дори наивни, просто не умеят.

Последна редакция: нд, 05 фев 2012, 21:17 от Бижy

# 49
  • При хората, които обичам
В такива теми винаги опираме до изказаното мнение, което не било видяно, не било отбелязано, все едно го нямало... Наистина, Sellene, защо смятате така? Само защото не е цитиран никът ви?

# 50
Само че има и по-леко вписващи се, които биват посрещани по определен начин от определен тип потребител, бил той стар или нов.

Е, и? Та това е само един форум, все пак. Чак пък да го правиш на драма... Съфорумците Х и Y не са най-важните личности в живота ти (случайни минувачи някакви), по-важни са хората до теб.
Между другото, мен като новак ме посрещнаха с безразличие (ах, колко дразнещо, ах! Laughing). Започнаха да се заяждат с мен много след като се почувствах в свои води и започнах да пиша по-активно. И какво от това? Някои не са били на кеф, други са си такива по рождение, това не е мой проблем. Да, дразни за момента, но ако човек не се концентрира толкова върху нежната си, настъпана, неразбрана и т. н. не-нещо си душица, ще живее много по-спокойно и в мир със себе си.
Отпуснете тези веши души-камбани и дишайте по-свободно. Форумите са за помощ или развлечение. Не са начин на живот.

ПП Между другото, винаги когато съм имала нужда от реална помощ (не потупване по главичката), съм я получавала - и като новак, и като стара кучка. Слава богу, винаги се намира кой да различи истинската неволя от въображаемата.

Не ми е драма, защото не съм споделяла душа във форума, че да се настъпва, неразбира и т.н. Но съм попадала на достатъчно заядливи коментари, отправени към други, за да ми направи впечатление като тенденция.

# 51
  • В Космоса
В такива теми винаги опираме до изказаното мнение, което не било видяно, не било отбелязано, все едно го нямало... Наистина, Sellene, защо смятате така? Само защото не е цитиран никът ви?

Според мен най-вероятно е видяно, но е пренебрегнато. И след като някой по-вървежен каже същото, чак тогава се взема отношение към мнението. Забелязала съм аз подобна тенденция и при мен и при други по-нови потребители.

# 52
  • София
Случва се, наистина, но обикновено след началото на темата се оформя групичка, която сериозно спори или се лигави и е трудно да се включиш на такъв етап. И в живота е така, наричам го "да се включиш като реклама". Най- много да прекъснеш механично разговора на останалите и след това той да продължи все едно не си казал нищо. Не виждам грам лично отношение в този "феномен".

Бижy Има логика, но ако просто са по- чувствителни, раними? Или отсрещната страна прекалява. Тук често се случва някой да прекали. Аз не съм чувствителна, нито ме интересува кой какво мисли за мен, но когато някой започне да тича след мен от тема в тема и да обижда става  досадно. Много хора бъркат "да бъдеш себе си" с "да се изпуснеш на килима". Някакви задръжки са нужни, все пак.

# 53
Не разглеждам потребителите на "нови" и "стари".
Естествено има такива, които аз съм заварила тук и продължават да пишат и няма как да не ти се набие и мнението им по дадени въпроси в съзнанието ти, както и много други факти покрай тях.
А новите....има няколко категории от тях. ) Такива, които бързо навлизат в нещата и човек забравя кога точно са се появили...и други, които вечно си остават "нови" ако ще и 5г. да са прекарали тук.

# 54
Акаша, но нали сте си казали мнението? Какво ви тревожи, всъщност? Опит се трупа постепенно. Ще ви премълчат 2-3-5 пъти, но все някой някога ще изрази съгласие и с вас. Просто дайте време на другите да ви опознаят и приемат.

# 55
Според мен най-вероятно е видяно, но е пренебрегнато. И след като някой по-вървежен каже същото, чак тогава се взема отношение към мнението. Забелязала съм аз подобна тенденция и при мен и при други по-нови потребители.
Общо взето щях да кажа същото. Като не коментират нищо от това, което съм написала, но започнат да го коментират, когато го напише някой, който пише често, какво друго мога да си помисля.
Не ме тревожи нищо, просто не е много приятно, като те игнорират, а предполагам, че ми липсва достатъчно упоритост да пиша в повече теми, за да вземе някой най-накрая да ме забележи и приеме.

Последна редакция: нд, 05 фев 2012, 21:33 от Sellene

# 56
  • В Космоса
Акаша, но нали сте си казали мнението? Какво ви тревожи, всъщност? Опит се трупа постепенно. Ще ви премълчат 2-3-5 пъти, но все някой някога ще изрази съгласие и с вас. Просто дайте време на другите да ви опознаят и приемат.

Аз давам, бе! Grinning И не се тревожа. Давам и време, и мнения... Трупам си опит отвсякъде. Laughing

# 57
Бижy Има логика, но ако просто са по- чувствителни, раними? Или отсрещната страна прекалява. Тук често се случва някой да прекали. Аз не съм чувствителна, нито ме интересува кой какво мисли за мен, но когато някой започне да тича след мен от тема в тема и да обижда става  досадно. Много хора бъркат "да бъдеш себе си" с "да се изпуснеш на килима". Някакви задръжки са нужни, все пак.
Ами аз често прекалявам. И в живота прекалявам. С много неща, но въпреки всичко имам достатъчно приятели, които ме приемат такава, прекаляваща и не ме отбягват заради това. Бях чувствителна като по-млада, но с годините съм все по-малко. Само неща, засягащи най-скъпите ми хора и тези, които са ми близко до сърцето, могат да ме трогнат.
И мен доста хора тук не ме харесват. Имаше такива, които ме накацваха по темите и гризкаха със зъбки, дращеха, искаха да ме засегнат, да ме унижат, да ми покажат за колко никаква ме имат. И какво трябваше да направя, да ги викна на дуел, да хленча пред другите, които ме обичат, колко са лоши с мен? Ей такъв форумски образ е смешен. Намерил 5 човека някой, които го харесват и мазно им хленчи за щяло и нещяло. А на тези, които не го харесват, защото е досаден, говори фантасмагории, тъпичък е или какъвто и да е там, заради което не го харесват, не може и не може да прости, че не го харесват. Ми нормално е като се срещнат в някоя тема двама души, които взаимно не се харесват и не си харесват гледните точки, да си разменят 2-3 хапливи реплики и толкова. Целенасоченото преследване вече е патология.

# 58
Акаша, ама ти за новак ли се броиш? Въх! Laughing

# 59
  • В Космоса
Акаша, ама ти за новак ли се броиш? Въх! Laughing

Не, бре! Къде съм казала това?

Общи условия

Активация на акаунт